Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
30 november 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

De lief-en-aardig Top 7: vrolijkheid in coronatijd

Gepubliceerd: 9 April 2020 • Leestijd: 1 minuten en 25 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

We moeten thuisblijven en feestjes zijn taboe. Online lesgeven moet je als docent combineren met het bezighouden van je eigen kids. Je wordt er soms gestrest en niet zo vrolijk van. Daarom deze (willekeurig gerangschikte) Top 7 van hartjes onder de riem. Hou vol, studenten en collega’s!

7. Kaartjes voor eenzame ouderen

Kaartjes in de bus doen bij eenzame ouderen, social work-student Marieke Vos doet het. Daar word je toch blij van? Als dat geen social work is…

6. Van Derek Otte, voor onderwijsbikkels

Derek Otte, dichter en spoken word-artiest én docent op de HR, steekt in opdracht van ‘Onderwijs010’ alle Rotterdamse onderwijsbikkels een hart onder de riem.

5. De pabo-lipdub!

Je hebt ‘m misschien al gezien, deze inmiddels goedbekeken video van docenten van de pabo. Ze knutselden een lekker ouderwetse lipdub in elkaar. Leuk om je docent te zien in z’n eigen huis. Met een pleeborstel als microfoon …

4. ‘Stay safe’

Deze lieve groet (zie afbeelding rechts) kregen studenten van het post-hbo onderwijs van de lerarenopleiding in hun mailbox.

3. Laptops installeren voor kansarme gezinnen

Studenten van de HR hielpen mee het installeren van laptops voor kinderen uit kansarme gezinnen. De laptops moeten ervoor zorgen dat de kinderen in deze coronatijd geen grote leerachterstand oplopen.

‘Ik ben blij dat 1600 kinderen weer les kunnen krijgen. Dat geeft voldoening,’ vertelt Robin Martijn op hr.nl. Hij is tweedejaars technische informatica en een van de installateurs.

2. Zwaaiend secretarieel medewerkertje

Je kinderen lesgeven combineren met werk is lastig. Angela Vroegindeweij van de Rotterdam Academy maakt er het beste van, met haar medewerkertje over wie ze twitterde.

1. Eieren zoeken in Microsoft Teams

Bij de opleiding industrieel product ontwerpen organiseerden ze dinsdag en woensdag een ‘Easter Hunt’. De digitale paaseieren werden verstopt in Microsoft Teams en op sites en LinkedIn-pagina’s van docenten. ‘Sommige studenten zijn echt heel actief gaan zoeken’, vertelt Marleen van der Wiel, docent en een van de initiatiefnemers.

‘Eentje vroeg mij van welke chocoladesmaak ik houd.’ Op omkoopvoorstellen gaat de docent echter niet in. De zoekactie was bedoeld ‘om effe een lolletje met elkaar te hebben’. ‘En ook om de studenten kennis te laten maken met pagina’s in Teams die ze nog niet kennen.’

Tekst: Jos van Nierop

 Wil je op donderdag (rond lunchtijd) het heetste nieuws van afgelopen week in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

One Response to De lief-en-aardig Top 7: vrolijkheid in coronatijd

  1. Leuk artikel Jos! En wat een eer om op nummer 1 te staan 🙂
    De afsluitende prijsuiteriking live show in Microsoft Teams was ook erg geslaagd. Geen standaard teams-vergadering, maar een zogeheten “live-event” waarbij een regisseur aan de knoppen zit en tussen camera’s kan schakelen. Een aanrader voor andere docententeams! (Hoewel veel werk… haha) De reacties van studenten waren super.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top