Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
19 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Femke Meijboom is tweedejaars student crossmediale communicatie aan de Rotterdam Academy (RAC). Ze is al sinds de brugklas gedreven bezig met schrijven en doet dat voor Profielen onder meer over lifestyle en het studentenleven.

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

Je eigen maatbeker van succes

Gepubliceerd: 9 March 2020 • Leestijd: 1 minuten en 5 seconden • Femke

Om me heen halen studenten voldoendes met amper studie-uren achter de rug, terwijl ik vier weken blok en het tentamen niet haal. En wanneer ik dan eens in één keer een voldoende binnensleep, overtroeven ze me alsnog met een 9 of een 10.

Om me heen zie ik schrijvers schijnbaar moeiteloos duizend woorden op papier zetten terwijl ik niet voorbij het plotten van mijn verhaallijn kom.

Om me heen halen mensen binnen tien minuten 25 likes op Instagram terwijl ik daar op een rare dag 24 uur over doe.

Het voelt alsof ik achterblijf. Ik val terug.

Ik merkte dat het weer gebeurde: na zes maanden eindelijk eens een beetje rust en zelfvertrouwen, vergeleek ik mezelf weer met anderen. De negatieve gedachten kwamen terug. De sporen van mijn hartjesverslaving vielen op in de modder. Dat ik de hele dag achter mijn laptop had gezeten om aan mijn scriptie te werken, met vierkante oogjes starend naar allemaal woorden, hielp ook niet.

Ik loop al bijna een jaar met het idee van deze titel en nu ik terugval, herinnert-ie me eraan dat het anders kan. Dat ieders weg naar zijn of haar doel verschillend is en dat iedereen zich in een ander stadium bevindt. Maar dat zien we niet altijd als buitenstaanders.

Zolang je meet volgens je eigen maatbeker van succes, je eigen lichtpuntjes en mijlpalen, ben je er al, ben je genoeg, en trekken de lichtpuntjes je terug omhoog om evenwicht te vinden.

Die tien goede woorden die wel lukten, zijn goed genoeg, en die honderdduizend woorden van vorig jaar ook. Dat ik überhaupt een idee weet uit te werken, al is het maar een beetje, is goed genoeg. Het zijn wellicht kleine stapjes. Maar het is succes.

En ik kan het niet vaak genoeg zeggen. Vergelijk jouw hoofdstuk 1 niet met hoofdstuk 30 van een ander. Je weet nooit hoeveel werk iemand écht ergens in heeft gestoken.

 Wil je op donderdag (rond lunchtijd) het heetste nieuws van afgelopen week in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

One Response to Je eigen maatbeker van succes

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top