Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
17 juni 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Femke Meijboom is tweedejaars student crossmediale communicatie aan de Rotterdam Academy (RAC). Ze is al sinds de brugklas gedreven bezig met schrijven en doet dat voor Profielen onder meer over lifestyle en het studentenleven.

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

Einde van een avontuur en begin van een nieuw

Gepubliceerd: 18 May 2020 • Leestijd: 1 minuten en 20 seconden • Femke

Het coronavirus kan me nu helemaal niet meer tegenhouden: mijn scriptie is namelijk ingeleverd! Maar ben ik wel klaar voor wat hierna komt?

In mijn vorige blogpost voor Profielen, ‘Walsen met corona’, schreef ik over de stress en obstakels die op mijn pad kwamen toen ik vanwege het virus niet meer op mijn stagebedrijf kon komen. Op het moment dat ik dat schreef, zat ik vijf weken thuis. Ondertussen ben ik de tel kwijt, en lijkt het einde in zicht. En zijn de laatste twee weken van mijn stagecontract ingegaan, die vanwege het Hemelvaartsweekend zelfs eigenlijk maar anderhalve week duren. Maar dan?

Je sluit een deur en je opent een andere. Voor mij is het een deur die al vanaf het begin van mijn stageperiode wagenwijd naar me staat te lonken. Achter die deur wacht mijn eigen onderneming en ik kan niet wachten om ermee te experimenteren. Ik sta zelfs al op het punt om drie nieuwe schrijfklussen aan te nemen, maar die schrijfklussen – dat nieuwe begin – betekent ook het einde van mijn avontuur bij Profielen.

Tijdens mijn stageperiode keek ik zó uit naar dit moment. Niet vanwege het sluiten van mijn HR-deuren, maar juist vanwege die vrijheid en alle mogelijkheden rondom mijn bedrijf en mijn eigen boeken. Word dit het jaar dat ik mijn boek eindelijk opstuur naar uitgeverijen? Ik heb er nu alle tijd voor.

Maar ik heb er ook andere gevoelens bij. Twijfel: ben ik er wel klaar voor? Verveling: ik hik tegen die laatste weken aan. Benauwdheid: zullen mijn slaapkamermuren voortaan mijn vaste uitzicht zijn omdat het met het coronavirus nog heel lang onverstandig blijft om buiten de deur te werken als het niet per se hoeft?

Zondag 10 mei was voor mij geen Moederdag, het was scriptiedeadlinedag (is dat een woord?). Drie versies in Word en twaalf pdf-versies had ik geproduceerd, voor ik het die ochtend met bevende handjes definitief inleverde. Dat voelde toch echt als het einde van mijn twee jaar bij de hogeschool, maar ik voelde ook zo’n golf van vrijheid op me afkomen. Ik ben er klaar voor om nieuwe deuren met beide handen te openen!

 Wil je op donderdag (rond lunchtijd) het heetste nieuws van afgelopen week in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top