Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
22 juni 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Danny Leentvaar (22) is derdejaars student chemische technologie. Hij schrijft voor Profielen met kritische blik op het schoolsysteem.

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

Geluk bij een ongeluk, ik kan mijn les volgen!

Gepubliceerd: 19 March 2020 • Leestijd: 1 minuten en 9 seconden • Danny

Shit is aan! Nederland ontkomt niet meer aan corona en we gaan richting totale lockdown. Waar er eerst nog makkelijk over werd gedacht begint het nu steeds heftigere vormen aan te nemen.

Scholen, restaurants, cafés: noem ze maar op en ze zijn gesloten door de overheid. Die is goed bezig om verspreiding van het virus te verminderen. Maar wat heeft dit voor gevolgen voor studenten?

Locaties zijn dicht en de lessen gaan fysiek niet door. Ik krijg nu les via conference calls op Teams, wat erg goed werkt. Zo lopen we met de lessen niet achter en blijven we mooi op schema. Dit is natuurlijk alleen voor theorielessen, aangezien de praktijkruimten niet beschikbaar zijn. Maar achterstand wordt wel grotendeels voorkomen nu.

De meest vervelende gevolgen doen zich voor bij het afstuderen, waarbij studenten niet meer op locatie mogen werken en wellicht niet verder kunnen daardoor. Ik kan bijvoorbeeld mijn theorie wel doen maar de praktijk die daarbij hoort ligt nu twee tot drie weken compleet stil. Dit zal als resultaat hebben dat mijn afstuderen waarschijnlijk gaat uitlopen. Niemand kan daar helaas wat aan doen.

De mensen die ik spreek hebben voor een deel hetzelfde probleem als ik met afstuderen. De studenten een jaartje onder mij ondervinden echter weinig hinder. Theorielessen kunnen online gegeven worden, wat de docenten prima doen. Ik wil dan ook een groot compliment maken naar de mensen die alles zo snel voor elkaar hebben gekregen. Hier en daar gaat er nog wat mis in Teams maar dat moeten we maar even op de koop toe nemen.

Het zal allemaal nog wel een tijdje aanhouden. Tot 6 april gaan we met z’n allen maar gewoon vrolijk door, en ik ben bang dat dit nog wel wat langer zal duren. Ik kan in ieder geval de lessen nu wel volgen waar ik eerder vanwege het afstuderen niet bij kon zijn. Een geluk bij een ongeluk zal ik maar zeggen.

 Wil je op donderdag (rond lunchtijd) het heetste nieuws van afgelopen week in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top