Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
8 januari 2025

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Student van het Jaar-finalist #4: Kenville Kleinmoedig, vierdejaars international business and management

Gepubliceerd: 8 December 2020 • Leestijd: 3 minuten en 5 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Curaçaoënaar Kenville is een internationale student aan de Rotterdam Business School (RBS). Hij richtte met klasgenoten de Progressive Student Union (PSU) op, en met die nieuwe partij was hij meteen zeer succesvol bij de laatste medezeggenschapsverkiezingen.

portret van Kevin met een '4' ernaast

Waarin heb jij je het afgelopen jaar ontwikkeld?

‘Mijn grootste ontwikkeling zat in het oprichten van de PSU, om ervoor te zorgen dat internationale studenten beter worden vertegenwoordigd op de Hogeschool Rotterdam. Het begon eigenlijk vorig jaar. Toen ben ik benaderd door een aantal internationale studenten die graag mee wilden doen aan de verkiezingen voor de centrale medezeggenschapsraad (cmr). Maar omdat alles in het Nederlands wordt besproken worden ze vaak ontmoedigd door hun docenten om deel te nemen. Niet omdat ze de capaciteit niet hebben, maar puur omdat alles in het Nederlands wordt besproken. Om die reden heb ik mezelf vorig jaar kandidaat gesteld voor de cmr-verkiezingen en me hardgemaakt voor vertalingen tijdens de cmr-vergaderingen.

Dat leidde uiteindelijk ook in oktober van dit jaar tot het oprichten van de PSU. Een partij die de belangen van internationale studenten behartigt in de verschillende studentenraden en de cmr.’

Waar ben je trots op?

´Om uiteindelijk in zo´n kort tijdsbestek vier internationale studenten in de cmr te krijgen is gewoon geweldig en unreal. Vooral ook omdat de verkiezingen voor de RBS heel competitief zijn. We wisten dat het niet makkelijk zou worden, maar met alle partijleden van de PSU hebben we hard campagne gevoerd. Niet alleen in de cmr, maar ook in de imr en in de oc zitten nu studenten die ons kunnen vertegenwoordigen, iets waar we trots op mogen zijn.

Maar zelfs als er geen internationale student zou zijn gekozen in de raad, dan is er nog altijd de partij die de stem kan zijn van internationale studenten op school. Het is dus niet alleen het vertegenwoordigen, maar ook het worden gezien als soort van adviesorgaan voor andere studenten. We staan voor iedereen open en dat maakt deze partij zo bijzonder.’

Wat zijn je plannen in de nabije toekomst?

‘Als eerste mijn studie afronden binnen vier jaar. Maar ook zorgen dat internationale studenten vertegenwoordigd blijven binnen de Hogeschool Rotterdam. Mijn grootste wens is dat internationale studenten zich verkiesbaar blijven stellen en ook worden gekozen.’

Wat probeer je aan anderen mee te geven?

‘Ik heb een favoriete quote die goed past bij deze vraag: The test of our progress is not whether we add more to the abundance of those who have much; it is whether we provide enough for those who have too little, van Franklin Roosevelt. Deze quote zegt heel veel over hoe we elkaar kunnen helpen en het beste van elkaar naar boven kunnen halen. Als we dit weten te bereiken dan kunnen we een betere community creëren. Aan de hand van deze quote probeer ik dit aan iedereen in mijn omgeving mee te geven.

Ik zet me onder de studenten vooral in voor het creëren van bewustzijn van wat ze kunnen bereiken. Sommige studenten weten bijvoorbeeld niet eens van het bestaan van een cmr of een imr af.’

Welke moeilijkheden ben je tegengekomen?

‘De moeilijkste periode dit jaar was vooral het initiatiefvoorstel voor de tolk/vertaler. Niet iedereen in de cmr was er klaar voor en de leden zagen veel hindernissen. We hebben dankzij veel steun van docenten uit de cmr en bijvoorbeeld student-lid Sam van Leeuwen dit voorstel er – onder voorbehoud – toch doorgekregen. Nu zijn er naast mij nog drie andere internationale studenten gekozen in de cmr, wat ervoor zorgt dat er een tolk aanwezig moet zijn bij vergaderingen.

We gaan nu samen met de raad kijken naar welke internationale studenten Nederlands spreken en lezen. Aan de hand daarvan worden verschillende documenten vertaald of wordt  tijdens een vergadering een tolk ingehuurd. Het is nog de vraag hoe we dit precies gaan invullen. Daarom zeg ik altijd: het kan moeilijk zijn, maar niet lukken bestaat niet.’

Over de Student van het Jaar-verkiezing 2020
Profielen organiseert deze verkiezing sinds vorig jaar om opvallende hogeschoolstudenten in het zonnetje te zetten. Nadat we eind oktober medewerkers en studenten opriepen hun ‘Student van het Jaar 2020’ te nomineren, stroomden de mails binnen. Dat leverde 22 prachtige nominaties op.
Na de stemronde gingen de vijf studenten met de meeste stemmen naar de finale. Ze zijn geïnterviewd door de redactie en op basis van deze interviews en de oorspronkelijke nominaties beoordeelde de redactieraad van Profielen (bestaande uit een externe journalist, twee HR-opleidingsdirecteuren en twee HR-studenten) als jury de finalisten. Gisteren kon je het interview lezen met de nummer 5, Jeroen Gerritsen. De komende dagen maken we de andere finalisten bekend, met op vrijdag 11 december de winnaar van de titel Student van het Jaar 2020.
Wil je de uitslag niet missen? Abonneer je op onze nieuwsbrief!

Tekst: Asli Kösker
Fotobewerking: Demian Janssen

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top