Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
28 november 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

HR-studenten organiseren quarantaine gametoernooi

Gepubliceerd: 22 April 2020 • Leestijd: 1 minuten en 45 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

De realiteit van de coronacrisis dwingt ons op zoek te gaan naar nieuwe uitdagingen binnenshuis. Voor een groep HR-studenten technische informatica betekent meer tijd thuis: meer tijd om te gamen. Dat bracht ze op het idee voor hun Quarantaine eSports-evenement, een online gametoernooi.

‘Ons doel is in contact te blijven met elkaar en nieuwe gamevrienden te leren kennen.’

Robin Martijn is voorzitter van de Studieverenging Technische Informatica Rotterdam (STIR) en organisator van het gametoernooi. ‘Ons doel is in contact te blijven met elkaar en nieuwe gamevrienden te leren kennen.’ Hij is tweedejaarsstudent technische informatica en legt uit dat het logisch is dat veel studenten uit de opleiding gamen vanwege het verband met programmeren.

Begonnen als klein idee

Studenten konden zich tot eind vorige week inschrijven; het toernooi zal naar alle waarschijnlijkheid aan het eind van deze week plaatsvinden. ‘Wat begon als een klein idee, groeide binnen één week uit tot een groot succes. Met behulp van alle studieverenigingen van de HR werden studenten benaderd. Er hebben zich 175 deelnemers aangemeld, grotendeels van de HR, maar ook studenten van andere hogescholen. Een groter succes dan we in het begin hadden kunnen dromen’, aldus Robin.

Hij verklaart dat er onderling binnen de studentenvereniging regelmatig games worden gespeeld en LAN-party’s worden georganiseerd. ‘Deze party’s zijn game-avonden waarbij alle deelnemers hun eigen pc meenemen, die worden aangesloten op een centraal netwerk. Nu met de coronacrisis kunnen deze party’s niet meer worden georganiseerd, maar daarvoor hebben we nu een mooi alternatief gevonden.’

Drie verschillende spellen

Voor het toernooi hebben de organisatoren drie spellen uitgekozen: Minecraft, Counterstrike en League of Legends. Dit om toegankelijk te zijn voor zowel de beginnende als de geoefende gamer, legt Robin uit: ‘Minecraft is een laagdrempelig spel dat ook wordt gespeeld door kinderen vanaf 6 jaar. Het spel draait om bouwen en overleven in een virtuele wereld. Deze game is voor ons als gevorderde gamers boeiend vanwege de enorme groeimogelijkheden, waardoor het interessant blijft om te spelen. Dan hebben we het schietspel Counterstrike, enorm populair en gratis te downloaden. Dit spel blijft een van de favorieten onder veel gamers. Tot slot spelen we League of Legends. Een gratis strategisch gevechtsspel en een pareltje in de eSportswereld.’

‘We gaan het toernooi livestreamen via Twitch.’

Vanwege de grote animo gaat het toernooi ongeveer een maand duren. De deelnemers zijn op eigen verzoek of door de STIR onderverdeeld in groepen. Inmiddels is de aanmelding gesloten, maar op de website van het toernooi kondigen de organisatoren aan dat die weer geopend wordt als er nieuwe spellen bijkomen. En het toernooi is online te volgen. ‘We gaan het toernooi livestreamen via Twitch, een platform dat grotendeels gevuld wordt met live-uitzendingen van eSporttoernooien en gamegerelateerde talkshows. Daarnaast zijn de uitslagen en standen te volgen via onze website.’

Tekst: Asli Kösker
Beeld: Demian Janssen

 Wil je op donderdag (rond lunchtijd) het heetste nieuws van afgelopen week in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top