Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
19 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Daisy Hofman (34) is kerndocent bij de opleiding technische informatica. Ze schrijft over wat haar als docent aan het hart gaat en bezighoudt.

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

#trots: CMI-pareltjes in coronatijd

Gepubliceerd: 23 April 2020 • Leestijd: 1 minuten en 28 seconden • Daisy

Week 6 van de lockdown en het einde is voorlopig nog niet in zicht. Waardevolle initiatieven om de boel draaiende te houden volgen elkaar in rap tempo op. De studenten en docenten van de HR dragen hun steentje bij. Iedereen doet wat-ie kan, ook het instituut CMI. Dat is prachtig om te zien.

‘Iedereen heeft recht op online onderwijs’ is het uitgangspunt voor het initiatief waarbij 3000 Rotterdamse leerlingen een Chromebook hebben gekregen. Een vlotte samenwerking van Coolblue, Stichting Boor, stichting De Verre Bergen, Gemeente Rotterdam en de IT campus van de HR zorgde ervoor dat binnen enkele dagen tijd deze kinderen ook konden aanhaken bij het online onderwijs. Docenten en studenten van technische informatica hielpen de Chromebooks gebruiksklaar te maken en een IT Campus Support Team – een soort helpdesk voor de gebruikers – wordt mede bemand door HR studenten.

Een initiatief waar ik zelf het zaadje voor heb mogen planten is Quarantaine eSports. Na vier weken vanuit huis online lessen volgen lieten steeds meer studenten weten minder gemotiveerd te raken. ‘Ik mis m’n klasgenoten’ was een veelgehoorde kreet. Motivatie is, op momenten, een uitdagend recept waarbij relatie een van de belangrijkste ingrediënten. En juist die relatie is niet zo gemakkelijk te vangen. Zeker niet in een werkvorm of iets inhoudelijks, waar je als docent/coach het makkelijkst toegang toe hebt.

Ti’-ers zijn notoire gamers, er wordt nog net niet naar gevraagd tijdens de studiekeuzecheck. We hebben zelfs studenten die als professionele gamers de hele wereld over reizen voor eSports-kampioenschappen, geen grap! Ik wist niet dat het bestond tot ik bij ti aan de slag ging, maar goed: gamen zit dus in het DNA van onze studenten.

Met een nog vaag idee ‘een opleidingsbrede LAN-party of iets competitiefs’ benaderde ik onze studieverenging STIR. En toen kreeg ik een lesje go big or go home. STIR heeft binnen enkele dagen Quarantaine eSports opgetuigd. Niet voor onze, relatief kleine, opleiding. Neen, voor de gehele hogeschool, in samenwerking met andere studieverenigingen van de HR en met diverse sponsoren uit het bedrijfsleven. Met het maximum van 175 aanmeldingen is de competitie voor de aankomende maand gesloten. Maar volgende maand: nieuwe rondes nieuwe kansen.

Ik sluit me graag aan bij Serge’s ode aan onze studenten en collega’s. Niet alleen van CMI maar van de gehele HR. Het hoeft niet groots en meeslepend te zijn. Een ieder van ons heeft unieke talenten en kennis. Handelen met de intentie om elkaar door deze periode te helpen is genoeg.

 Wil je op donderdag (rond lunchtijd) het heetste nieuws van afgelopen week in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

 

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

4 Responses to #trots: CMI-pareltjes in coronatijd

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top