Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
8 september 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Wat wil jij graag weten over corona en de HR?

Gepubliceerd: 19 March 2020 • Leestijd: 0 minuten en 18 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

We kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt over corona en de Hogeschool Rotterdam. Onze hoofdredacteur Tosca Sel interviewt vrijdagochtend collegevoorzitter Ron Bormans, waarbij ze jullie vragen aan hem voorlegt. 

Foto van Lieve Tosca

Heb je vragen over je studie, online colleges, toetsen, de panden, de maatregelen die de hogeschool heeft genomen of nog gaat nemen of iets heel anders: laat het ons weten in de reacties op dit bericht of in een mail aan profielen@hr.nl en Tosca gaat de antwoorden voor je vinden.

Zorg dat jouw brandende vraag voor vrijdagochtend 9.00 uur bij ons binnen is. Vrijdagmiddag delen we het interview via profielen.hr.nl.

Foto: The Sugarcoated Company

 Wil je op donderdag (rond lunchtijd) het heetste nieuws van afgelopen week in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

5 Responses to Wat wil jij graag weten over corona en de HR?

  1. Ik zou graag willen weten, of de hogeschool de lijn gaat volgen van o.a de universiteit van Leiden en gesloten blijft tot volgend collegejaar. Persoonlijk zou ik het handiger vinden om nu vervroegd de zomerstop te laten ingaan en dan in samenspraak met de overhuid een half jaar collegegeld restitueren en alle studies met een half jaar verlengen. Zo kunnen studenten ook in deze crisistijd een hand toesteken waar nodig. Bijvoorbeeld als belvrijwillger, of boodschappen doen voor mensen. Plus ik denk dat je de druk bij mensen wegneemt. Zelf ervaar ik mij deeltijdstudie als een overtollige last op het moment.

  2. Ik hou mijn hart vast voor de financiële gevolgen.
    Normaal ben ik werkzaam als chauffeur, nu zijn al mijn ritjes geannuleerd, en vervangend werk vinden in de horeca zit er ook niet bij 🙁

    Het schoolgeld betalen lukt wel voor het einde van de maand, waar ik mij echter zorgen over maak zijn de maanden erop, er komt voorlopig niks binnen, boodschappen worden niet goedkoper, en als deze situatie langer duurt dan de huidige drie weken kan ik de toekomstige incasso’s niet betalen.

    Eigenlijk geen vraag maar meer een oproep dat deze situatie voor sommige studenten onhoudbaar wordt.

  3. @platzak:
    https://www.nu.nl/coronavirus/6038910/studenten-krijgen-later-studieadvies-bij-vertraging-door-coronavirus.html?redirect=1
    Het is natuurlijk een doekje voor het bloeden, maar er zijn wel mogelijkheden om, ook met terugwerkende kracht, de maximale lening te krijgen. Daarnaast weet ik dat er via het decanaat potjes zijn waar studenten in geldproblemen, onder bepaalde voorwaarden, aanspraak op kunnen maken.
    Desalniettemin ben ik het met je eens dat er een compensatie zou moeten komen voor studenten die studievertraging oplopen door dit gedoe.

  4. Beste Tosca,
    Hoe zit het met de aankomende tentamenweek (ja, de school is tot 6 april gesloten en 14 april zijn de tentamens pas), maar toch ben ik benieuwd of deze toch, onder deze omstandigheden, worden uitgesteld en wellicht in de in de volgende periode gedaan kunnen worden (de herkansing in de mei vakantie).

  5. Ik snap weinig van de digitale gang van zaken als vertrager. Ik ben zeer bang voor nog meer vertraging terwijl het net zo lekker ging. Mogen we misschien meer informatie over toetsing en is 6 april een vaststaande datum of wordt deze nog eventueel verlengd?

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top