Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
26 oktober 2021

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Illutration of authors face

Jennifer Schoolenberg is tweedejaarsstudent aan de opleiding social work. Ze schrijft het liefst over ‘tips and tricks’ en de belevenissen die het hbo met zich meebrengt, maar durft ook haar mening te geven wanneer daar het moment voor is.

Recente blogs

Blog

Duurt januari bij jou ook zo lang?

Gepubliceerd: 26 January 2021 • Leestijd: 1 minuten en 14 seconden • Jennifer

Sinterklaas, kerst, oud en nieuw, de vakantie en zelfs Blue Monday: allemaal voorbij. Pasen is pas in april, het ziet ernaar uit dat samen een drankje doen nog wel even op zich laat wachtten, en daar bovenop: de avondklok. Hoe zorg je dat je niet in een winterdip belandt?

Zoek een hobby

Dit klinkt waarschijnlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Maar zoek serieus naar iets wat je leuk vindt om te doen en waar je energie uit haalt of juist je rust in vindt. Voor mij bijvoorbeeld het lezen van een boek, spelen met mijn katten, spannende series kijken of een bordspel spelen. Van lezen kom ik tot rust en van het spelen van een spel krijg ik juist energie. Ik kwam erachter door verschillende dingen uit te proberen. Zo ontdekte ik ook dat ‘kleuren voor volwassenen’ mij alleen maar stress bezorgde, omdat ik juist continu ging nadenken over alles wat ik nog moest doen.

Houd contact

Zorg dat je je niet gaat afzonderen. Dit gebeurt natuurlijk best snel op het moment dat je werk stil ligt en je studie online is. Mijn stage loopt gelukkig nog door, waardoor ik nog regelmatig buiten de deur contact met anderen heb, maar dat doe ik nu ook meer digitaal. Voorheen belde ik eigenlijk nooit met vrienden, maar dat doe ik inmiddels meer. Een wandeling met familie of vrienden maken is ook een activiteit die prima op anderhalve meter afstand kan. En tot slot is er een programma genaamd Netflix Party waarmee je samen met vrienden via Netflix een film kan kijken en erover chatten.

Bekijk het positief

Deze tip is misschien het moeilijkst, maar niet onmogelijk. Hou de positiviteit erin en bedenk dat er ook een einde aan de lockdown komt. Nu kun je mooi dingen oppakken die je voorheen liet liggen. Denk aan het schilderen van je kamer, het maken van een gedichtenbundel of een schilderij, noem maar op.

Mocht je nou toch in die winterdip beland zijn, probeer toch dingen te doen waar je gelukkig van wordt. En vraag je netwerk om hulp. Want misschien worden je familieleden of vrienden dáár wel heel gelukkig van.

 Wil je op vrijdag (rond lunchtijd) het heetste nieuws van afgelopen week in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

 

Recente blogs

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de man/vrouw spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top