Jaaropening 2021 is een grote award-show
Gepubliceerd: 31 August 2021 • Leestijd: 2 minuten en 34 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.De opening van het nieuwe studiejaar op de HR stond vandaag in het teken van leiderschap. Voor het tweede jaar was de happening in de onderzeeboootloods, met een klein publiek en voldoende afstand. Het was ook een grote award-show waar opvallende studenten en docenten in het zonnetje werden gezet.
Het grotere publiek kon via de livestream meekijken in de onderzeebootloods, en zag als eerste Soufiane Touzani toveren met een bal. De balkunstenaar mocht aftrappen met zijn inspirerende verhaal. Hij was rond 2000 hard op weg om profvoetballer te worden maar die toekomst verdampte toen hij bleek scoliose (een vergroeiing in de wervelkolom) te hebben. Na een zware operatie mocht hij niet meer competitief voetballen – maar wel een bal hoog houden.
Hij ging aan de slag en ontdekte wat hij in zijn eentje allemaal kon doen met de bal. Hij bedacht dat hij geld zou kunnen verdienen met straatvoetbal en zijn balkunsten. Dat is meer dan goed gelukt: hij trad overal op en zijn filmpjes gingen viraal, hij werkte mee aan Fifa Street, heeft nu het grootste YouTubekanaal van de Benelux op voetbalgebied en maakt televisieprogramma’s over voetbal. Niemand hoeft hem te motiveren, zegt hij, want hij heeft een sterke drive; dat is voor hem leiderschap.
Haperende stream
Na wat technische problemen met de livestream startten HR-baas Ron Bormans en co-presentator student creative marketing en sales Quinty Grootfaam, met een gesprek over leiderschap. ‘Een collectief iets’, aldus Bormans en soms ‘erop vertrouwen dat het goed komt’. Dat kwam het niet helemaal, de stream bleef haperen, en dat was jammer van de verschillende presentaties en de live jazz-band.
Zakia Guernina, lid van het college van bestuur, roemde de ruimte om te excelleren die de HR biedt, als opmaat naar de uitreiking van de award voor docent-onderzoeker van het jaar. Die prijs ging naar Susanne van Hooft, hoofddocent verpleegkunde op de HR en onderzoeker op het gebied van eigen regie van patiënten. Daarna mocht Guernina de Overtref Jezelf Beurs – voor een student die een bijzondere prestatie leverde – overhandigen aan Andrius Bagdonavicius: ‘Leadership for me is to be the hero in your own movie‘, zegt hij.
Top-3 van excellente bachelors
Voorzitter van de raad van toezicht van de HR Coert Beerman – leiderschap is voor hem ruimte en daarmee vertrouwen geven aan het college van bestuur – heeft de eer de bachelor awards uit te reiken. Daarvoor kon het publiek kiezen uit maar liefst dertig inzendingen. Uiteindelijk rolde daar een shortlist uit van drie zeer innovatieve (individuele en groepen) HR-bachelors.
Robbert Nederhoff – electrotechniek – deed onderzoek naar een manier om sportblessures te voorkomen, door middel van het meten van ammoniak. ‘Een heel ambitieus project’, zegt hij zelf. En dat vonden jury en publiek ook, want hij won er een geldbedrag van 1000 euro mee. De tweede prijswinnaar was Jesse de Ridder – maritieme techniek – die methanol onderzocht als alternatieve, meer duurzame brandstof voor offshore constructieschepen. ‘Ik hoop dat we heel veel schepen gaan zien op methanol, dat dit de norm gaat worden’, zegt hij. Zijn onderzoek werd beloond met 3000 euro. Een groep van vier fysiotherapiestudenten deed onderzoek naar het verband tussen tandenknarsen en pijn in de kaakregio. Ze toonden dat verband aan en hun onderzoek ging zelfs internationaal. Met deze prestatie wonnen ze 1500 euro.
Duurzaam studenteninitiatief
Wijnand van de Brink, het derde collegelid, nam de kijkers mee in de activiteiten van de HR op het gebied van duurzaamheid. Hij mocht de associate degree award uitdelen aan een duurzaam studenteninitiatief: Studio Swap, van Mara Over, Naomi Baltus en Ramon Nelissen. Ze zijn een stap verder gegaan dan het onderwijs, want ze hebben nu een echt bedrijf gestart naar aanleiding van een onderwijsmodule die niet eens doorging. Als dat geen leiderschap is…
Vervolgens had hij de primeur om de eerste masteraward ooit uit te mogen reiken, aan masterstudent Nicole van den Dries. Ze krijgt de prijs van 3000 euro voor haar onderzoek naar betere ondersteuning van gezinnen met een gehandicapt kind.
‘Leiderschap is het beste uit jezelf halen én uit een ander’, concludeert student-presentator Quinty aan het einde van het officiële programma.
Tekst: Edith van Gameren
Beeld: Demian Janssen/Danny Bok/HR
Laat een reactie achter
Spelregels
De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.
Lees hier alle details over onze spelregels.
Aanbevolen door de redactie
Docenten starten petitie: HR moet zich uitspreken tegen schending mensenrechten in Gaza
Vervroegde renovatie Museumpark gaat zorgen voor ingrijpend verhuiscircus
Ondernemende Ad-student Joyce start op HR pilot met gratis menstruatieproducten
Back to Top