Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
10 april 2021

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Studentenwelzijn organiseert workshops voor een blij brein op Blue Monday

Gepubliceerd: 12 January 2021 • Leestijd: 1 minuten en 10 seconden • Nieuws

Blue Monday is ‘de meest deprimerende dag van het jaar’: een maandag in januari waarop de winter grijs is, goede voornemens zijn verdampt en vakantie nog ver weg lijkt. Om de januari-blues te overwinnen, organiseert de afdeling Studentenwelzijn een dag vol online-activiteiten. 

Jongen die lusteloos op de grond ligt

Wie momenteel nog fluitend door het leven gaat, kan hier een interessant artikel over stages in corona-tijd lezen. De rest van de hogeschoolgemeenschap heeft misschien wel interesse in de Blue Monday-activiteiten die studentenwelzijnsadviseurs (voorheen Student aan Zet) maandag 18 januari organiseren.

Leonie van Staveren organiseert de activiteiten en vertelt dat het doel tweeledig is: ‘Enerzijds zien we dat studenten echt wel een kleine pick me up kunnen gebruiken nu en anderzijds is het ook een mooi moment om de activiteiten van de afdeling Studentenwelzijn onder de aandacht te brengen. Vorig jaar hebben we een klein Blue Monday-eventje georganiseerd op de Willem de Kooning Academie met een piano-challenge in de Willem. Dat was zo’n succes dat we het dit jaar wat groter aanpakken.’

Van Feel Good-workshop tot Happy Tree-challenge

‘We hebben het hele programma kunnen samenstellen door collega’s te vragen over hun expertise te praten, we hadden het gewoon allemaal al in huis’, vertelt Van Staveren. Van 10 uur in de ochtend tot laat in de middag zijn er allerhande workshops en lezingen over positiviteit, zelfcompassie en motivatie. De uitsmijter is de workshop Feel Good van Selfhelphipster en HR-decaan Lianne Keemink.

Dit jaar is er ook weer een challenge: de Bob Ross Happy Tree Challenge. Van Staveren: ‘We vragen iedereen een Happy Tree te tekenen en te delen op social media. Als je ons tagt, zullen wij de bomen delen op onze social-mediakanalen en die van de HR om ook het internet een beetje op te fleuren.’ Voor de happiest tree, is er een prijs.

Zin om mee te doen of wil je meer informatie over de challenge? Het programma en de Teams-groep waarin het allemaal gebeurt vind je via deze Hint-pagina (inloggen).

Tekst: Tosca Sel
Foto: Shutterstock

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

2 Responses to Studentenwelzijn organiseert workshops voor een blij brein op Blue Monday

 1. Is de Happy Tree Challenge het kijken naar alle Happy Tree Friends filmpjes?

 2. @Rens, dat geeft een heel andere betekenis aan de Bob Ross uitspraak “There are no mistakes, only happy accidents.” 😀

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

 1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
 2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
 3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
 4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
 5. Geen commerciële boodschappen.
 6. Niet op de man/vrouw spelen.
 7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
 8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
 9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top