Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
30 november 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

WdKA-minor genomineerd voor Hogeronderwijspremie: waardering én een dikke geldprijs

Gepubliceerd: 14 January 2021 • Leestijd: 1 minuten en 15 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

De RASL-minor is genomineerd voor een nieuwe onderwijsprijs en krijgt 500.000 tot 1.200.000 euro prijzengeld om uit te geven aan onderwijsvernieuwing of verbetering. 

Ingang Willem de Kooning Academie

RASL is het Rotterdam Arts & Sciences Lab waarin de Willem de Kooning Academie, Arts & Culture Studies (EUR), Erasmus University College (EUR) en Codarts samenwerken. Afgestudeerden krijgen dus een double degree.

RASL is genomineerd om de minor ‘Re-imagining Tomorrow through Arts and Sciences’, een innovatief onderwijsprogramma waarin kunst en wetenschap worden verbonden en hbo- en wo-studenten samenwerken om een zelfgekozen maatschappelijk probleem aan te pakken.

Waardering voor docententeams

De Hogeronderwijspremie is door minister Ingrid van Engelshoven in het leven geroepen als grote blijk van waardering voor docententeams die een topprestatie leveren en moedigt docenten aan om door te blijven gaan met onderwijsinnovatie en kennisdeling.Van Engelshoven: ‘Al 25 jaar reiken we in Nederland de Spinozapremie uit, waarmee we toponderzoekers op het schild hijsen. Voor docenten en docententeams ontbrak zo’n premie, en daarmee ook een vorm van waardering voor hun voortreffelijke werk. Deze premie moet daar verandering in brengen.’

In totaal is er jaarlijks 5 miljoen euro te verdelen: 2,5 miljoen euro voor de teams van de hogescholen en hetzelfde bedrag voor de teams van de universiteiten. De genomineerde teams ontvangen 1,2 miljoen euro, 800.000 euro of 500.000 euro. Door de premie toe te kennen aan zes verschillende docententeams in plaats van één winnaar te kiezen of individuele docenten te laten winnen, wil de minister ook samenwerking en innovaties in het onderwijs waarderen en stimuleren.

Onderwijsvernieuwing of -verbetering

Op 1 maart 2021 reikt minister Van Engelshoven de eerste Nederlandse Hogeronderwijspremie uit. Teams mogen het gewonnen geldbedrag gebruiken om met een buitengewoon project een bijzondere bijdrage te leveren aan de vernieuwing en/of verbetering van het hoger onderwijs.

De andere genomineerde onderwijsteams zijn het Open-ICT team van Hogeschool Utrecht, LeerLevels van de Hogeschool van Amsterdam, Team Space for All van Windesheim, TU/e Innovation Space van TU Eindhoven en Urban Futures Studio van Universiteit Utrecht.

Tekst: Profielen
Foto: Shutterstock

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top