Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
30 november 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Winnen doe je bij… de Nationale Studenten Enquête!

Gepubliceerd: 28 January 2021 • Leestijd: 1 minuten en 35 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Studenten die de Nationale Studenten Enquête invullen, maken kans op mooie prijzen, zoals een Apple Macbook Air. Andere prijzen dan andere jaren, want: corona.

Elk jaar krijgen alle studenten in het hoger onderwijs een vragenlijst toegestuurd van stichting Studiekeuze123: wat vinden ze van hun docenten, het onderwijsprogramma, de faciliteiten en andere zaken binnen hun opleiding?

Alleen vorig jaar gebeurde dat een keertje niet, vanwege de coronacrisis. En het jaar dáárvoor deden de hogescholen niet mee. Er speelden toen technische problemen en conflicten over de inhoud van de enquête zelf.

Maar goed, zand erover. Instellingen zijn inmiddels door de minister verplicht tot deelname en de vragenlijst is grondig vernieuwd. Studenten zijn geen half uur kwijt aan het invullen, maar hooguit een kwartiertje.

Opleidingen kunnen de uitkomsten van de enquête gebruiken om hun onderwijs te verbeteren. Ook studiekiezers hebben er iets aan: zij kunnen zien bij welke opleidingen studenten tevreden zijn.

Hoe meer respons, hoe beter

Hoe meer studenten de NSE invullen, hoe beter. Om studenten over de drempel te helpen, verloot Studiekeuze123 een aantal prijzen. Studenten kunnen een Apple Macbook Air winnen ter waarde van 1.199 euro. Ook worden er vier Sony noise cancelling koptelefoons uitgedeeld (380 euro per stuk) en drie keer een Logitech Master Series muis en toetsenbord van 218 euro. Daar bovenop komen 400 Bol.com-cadeaubonnen van 25 euro.

In eerdere jaren kregen de winnaars reischeques of coupons van Ticketmaster, ‘maar daar hebben ze nu even niet zoveel aan’, zegt medewerker Anke Koopmann. Dus wilde de stichting iets anders verzinnen. Zij heeft studenten uit haar netwerk gevraagd wat leuke prijzen zouden zijn.

De muizen en toetsenborden van Logitech zijn overigens beschikbaar gesteld door dat bedrijf zelf. Die prijzen zijn dus eigenlijk gesponsord. Dat liep via het reclamebureau dat ook helpt bij de campagne voor de NSE, vertelt Koopmann.

Hoe groot is je winkans?

In totaal zijn er dus 408 prijzen (los van prijzen die sommige hogescholen en universiteiten zelf uitloven). Hoe groot is de kans dat je wint?

Een recordaantal van maar liefst 843 duizend studenten heeft dit jaar een uitnodiging gekregen voor de NSE. Meestal vult 35 à 40 procent de enquête in, dus laten we zeggen dat er 300 duizend deelnemers zijn. Dan wint één op de 735 deelnemers een prijs! Ter vergelijking, de kans dat je vier keer achter elkaar zes gooit met een dobbelsteen, is kleiner dan dat je iets wint met de NSE. Er zijn loterijen waarin je minder kans maakt, en daar moet je ook nog eens lootjes voor kopen. Deelname aan de NSE is gratis.

Tekst: HOP, Bas Belleman

 Wil je op donderdag (rond lunchtijd) het heetste nieuws van afgelopen week in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

2 Responses to Winnen doe je bij… de Nationale Studenten Enquête!

  1. Haha, wat een leuke ludieke actie om de respons omhoog te krijgen. Beste studenten, alvast bedankt voor het invullen van de NSE en het geven van waardevolle feedback.

  2. 35 à 40 procent vult die enquête in? Daar geloof ik niets van. Ik durf te wedden dat we dit jaar niet boven de 10% zullen uitkomen.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top