Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
7 februari 2023

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Marijn Prins is laatstejaars student marketing of social business aan de Hogeschool Rotterdam Business School (HRBS). Hij is voorzitter van de Rotterdamse studentenvakbond STUUR en pleit voor onderwijs dat beter aansluit op zijn ideale maatschappij

Foto: Paul van der Blom

Recente blogs

Blog

Betaald de HR verbeteren? Ja, dat kan

Gepubliceerd: 1 November 2022 • Leestijd: 1 minuten en 27 seconden • Marijn

Vind jij dat de hogeschool tekortschiet in onderwijs, racismebestrijding of in welk ander onderwerp dan ook? En wil je betaald worden om daar iets aan te doen? Tot 14 november kun je je kandidaat stellen voor de medezeggenschap.

In de medezeggenschap praat je mee met de beleidmakers over het beleid van de hogeschool. Zo kun je iets vinden van hoe ze met duurzaamheid omgaan, advies geven over het bindend studieadvies of de begroting afwijzen.

Ik wil meteen benadrukken dat de medezeggenschap in heel Nederland, maar zeker ook op de Hogeschool Rotterdam, niet perfect is. Studenten worden vaak niet serieus genomen, verandering duurt lang en je invloed is beperkt. Maar ik denk dat je je daar niet door moet laten wegjagen.

De medezeggenschap is namelijk de enige plek op onze hogeschool waar de bestuurders naar je moeten luisteren. Je leert hoe de structuren van de hogeschool werken en kunt met kleine duwtjes en de juiste ideeën een verandering creëren. Bijvoorbeeld met de genderneutrale wc’s die tegenwoordig op elke locatie aanwezig zijn of het gratis water dat uit alle koffieautomaten stroomt.

Als het je lukt om in de medezeggenschap te komen, dan heb ik een paar tips voor je.

Het is niet makkelijk om je plannen erdoor te krijgen. Ik was er uitzonderlijk slecht in. Te weinig focus. Bedenk daarom concreet wat je wilt bereiken. Het is heel makkelijk om afgeleid te raken. Blijf daarom elke vergadering gefocust op de drie punten die je wilt verbeteren. Als je concreet op die punten blijft focussen is de kans het grootst dat je iets bereikt.

Begin ook vooral niet vanaf nul. Veel studenten hebben de afgelopen jaren al heel veel ervaring opgedaan met effectieve medezeggenschap. Zoek studenten die net zo gepassioneerd zijn over de onderwerpen die jij belangrijk vindt. Zoek je partners in de medezeggenschap, bij organisaties op de hogeschool en bij mij. Misschien kan de studentenvakbond STUUR je helpen met advies en/of ondersteuning.

Dus vind jij dat de hogeschool het beter kan doen in onderwijs, de klimaataanpak of op een tiental andere belangrijke onderwerpen? Heb je ruggengraat en ben je niet bang voor een uitdaging? Hier kun je je kandidaat stellen voor de medezeggenschap.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Recente blogs

Reacties

Laat een reactie achter

One Response to Blog Marijn: Betaald de HR verbeteren? Ja, dat kan

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de persoon spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top