Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
3 maart 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Photo of author

Serge Feldmann is sinds 2011 decaan op locatie Museumpark en blogt om de wereld een klein beetje te helpen veranderen. Zijn eerdere blogs lees je hier.

Foto: Paul van der Blom

Recente blogs

Recente artikelen

Blog

Brief aan Matthijs

Gepubliceerd: 28 November 2022 • Leestijd: 1 minuten en 49 seconden • Serge

Beste Matthijs,

Ik denk dat je het allemaal nog heel onwerkelijk vindt. Ben je opeens van gevierd, geliefd televisievriend keihard gecanceld omdat je achter de schermen een bullebak bleek te zijn.

Was ‘De wereld draait doorrrrr’ nog op TV geweest zou je ongetwijfeld vaak en veel aandacht hebben besteed aan hen die je voorgingen: Marco B., Ali B., Lil K., Glennis G.. Zo van: kijk mij eens super zuiver, integer en clean zijn en nu geheel terecht deze bak stront over collega’s uitstorten. En dat alles dan afgetopt met een rake ‘Lucky’ door Sander van de Pavert.

Nu je werkgever je aanvankelijke mea culpa niet zo overtuigend vond, heb je besloten direct te breken met de BNN/VARA. Waarom zo’n haast Matthijs? Lag er al een deal klaar van RTL of SBS? Dan ben je in ieder geval wel af van dat gehannes over het feit dat je – via slimme constructies –  toch al jaren meer verdiende dan de Minister President, ik snap het.

Het is me allang duidelijk dat mensen op jouw niveau vaak trekken lijken te hebben uit cluster B van de diagnosebijbel: de DSM-5 en die kunnen (onbehandeld) dus in positieve zin leiden tot grote successen, maar ook tot het gedrag dat de Volkskrant zo uitputtend optekende uit tientallen verklaringen van vroegere medewerkers.

Maar Matthijs, geheel in lijn met de oplopende polarisatie in de wereld en in ons land, kan dit nieuws ook rekenen op veel steunbetuigingen aan jouw adres. Ik las reacties van mensen als: ‘Iedereen is tegenwoordig direct gekwetst. Kun je dan niets meer zeggen?!’ Ik ben blij voor je dat deze mensen van zich laten horen en ik ben benieuwd of je ze ook zelf zou uitkiezen als je vrienden.

Maar ik wil je feitelijk helpen Matthijs. Ik ben namelijk tegen die hele cancelcultuur waar we in zitten. We moeten juist in gesprek blijven met mensen als jij. Dus hier komt mijn idee. Je komt met een nieuw programma. Titel: ‘Matthijs draait doorrrrrrrrrr’. In elk van de minstens tien afleveringen vijf van je slachtoffers aan tafel die met je in gesprek gaan over wat jouw gedrag met hen deed. Jij kunt alsnog jouw oprechte spijt betuigen en plein public (want ook ik heb jouw salaris meebetaald), en de slachtoffers weten zich alsnog gezien en gehoord. Win-win! En doe je dit bij de commerciëlen dan wordt het win-win-win.

Je mag het idee gewoon van me hebben, vind ik prima. Want Matthijs, je wilt je pensioen toch niet vervroegd beginnen als banneling in Dubai bij die andere cancelado’s? Bij mij hakt dit er ook in Matthijs. Ik bereid me voor op een kerst zonder de Top-2000 à gogo.

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Recente blogs

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

2 Responses to Blog Serge: Brief aan Matthijs

 1. Sterk, Serge!!! Kippenvel!
  En ik hoop, net als Afke, dat hij dit leest…(want hoop doet leven zullen we maar zeggen…)

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

 1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
 2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
 3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
 4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
 5. Geen commerciële boodschappen.
 6. Niet op de persoon spelen.
 7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
 8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
 9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top