Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
6 januari 2025

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Je rooster en je cijfers? Check de app Mijn HR 

Gepubliceerd: 30 August 2022 • Leestijd: 2 minuten en 7 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Eigenlijk kun je er niet omheen: Mijn HR, de app waar je rooster op staat, waar je mails van je opleiding kunt zien en die pushberichten stuurt als je cijfers bekend zijn.

De app is drie jaar geleden gelanceerd om studenten makkelijker toegang te geven tot roosters en studieresultaten. Zo kun je klas- en vakroosters toevoegen aan de agenda, net als  keuzevakken en je privé-afspraken (bijbaan, sport etc.). Studenten van de Willem de Kooning Academie hoeven overigens niet aan te geven welk jaar en opleiding ze doen. Daar wordt gewerkt met persoonlijke roosters; docenten geven digitaal aan welke studenten in hun klas zitten.  

Op een deel van de pushmeldingen in de app ben je automatisch geabonneerd, andere meldingen kun je ook weer uitzetten. Bijvoorbeeld meldingen voor eerstejaars op het moment dat je tweedejaars bent geworden.

Inloggen in je webmailprogramma

Mail van je opleiding kun je in Mijn HR zien binnenkomen, vertelt verpleegkundestudent Jet. ‘Maar ze lezen en erop reageren lukt niet. Daar moet je voor inloggen in je webmailprogramma, wat wel een beetje onhandig is.’ Dat klopt, beaamt Pieter Beulens, de hogeschoolmedewerker die over Mijn HR gaat. ‘We gaan niet een volledige webmailomgeving nabouwen. Het helemaal tonen van de mail gaan we binnenkort wel ondersteunen.’

Via Mijn HR kun je worden doorgestuurd naar je webmail en naar Hint, het intranet van de Hogeschool Rotterdam. Daar vind je bijvoorbeeld informatie over studentenwelzijn en de Hogeschoolgids, met daarin onder andere reglementen over tentamens. Via Hint kun je ook snel naar Osiris om je bijvoorbeeld voor vakken in te schrijven.

Studievoortgang in één oogopslag

Redelijk nieuw in Mijn HR is de toevoeging Studievoortgang waar je in één oogopslag kunt zien welke vakken je hebt gehaald en welke je nog moet. ‘Erg fijn’, vindt Akgul, student lerarenopleiding biologie. Minder tevreden was ze afgelopen studiejaar over inlogproblemen. ‘Als je de Mijn HR-app opende moest je steeds opnieuw inloggen, erg vervelend.’ Het probleem deed zich ook voor als er (veel) updates waren. 

De inlogproblemen zijn volgens Beulens inmiddels grotendeels verholpen. ‘Afgelopen november hebben we een grote slag gemaakt. Maar tegen studenten zou ik willen zeggen: geef het door als er problemen zijn, dan kunnen wij eraan werken.’

App blijft in ontwikkeling

Problemen doorgeven kan via Feedback (in de app) en eventueel ook via HR Messenger, de chatbox in Mijn HR. Je komt in contact met echte mensen van je eigen onderwijsinstituut die vragen kunnen beantwoorden. Beulens: ‘We krijgen vragen en opmerkingen als “Het lukt mij niet een document te uploaden” of “Er staat een verkeerd cijfer in Osiris, hoe kan dat worden verbeterd?” In de webversie van Mijn HR herkent HR Messenger meteen bij welk instituut je studeert, in de app wordt dat de eerste keer aan je gevraagd.’ 

Mijn HR blijft in ontwikkeling. ‘Het is een ongoing proces’, zegt Beulens. ‘Bij de Rotterdam Academy, de tweejarige associate degree-opleidingen experimenteren we met het toevoegen van startinformatie voor eerstejaars, dus over de klas waar je in zit, welke boeken je nodig hebt et cetera.’ 

Tekst: Jos van Nierop 

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top