Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
30 november 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Sjoerd van Vliet terug als cmr-voorzitter

Gepubliceerd: 25 January 2022 • Leestijd: 2 minuten en 10 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Docent bedrijfseconomie Sjoerd van Vliet-Efriandi is door de leden van de centrale medezeggenschap gekozen als voorzitter. Ans Pellikaan-Van Limbeek blijft voorzitter van de personeelsgeleding van de cmr en Raphael Kürün is de nieuwe voorzitter van de studentengeleding.

portretten van vliet, pellikaan en kürün
V.l.n.r. Van Vliet, Pellikaan en Kürün

Van Vliet volgt Kai Glerum op die zich niet meer kandidaat stelde. Van Vliet is een oudgediende: met een onderbreking van een paar jaar zit hij sinds 2010 in de cmr; in 2018 en 2019 was hij ook al voorzitter. Hij wil het dit jaar nog doen, aan het eind van het jaar zal hij zich bij de medezeggenschapsraad-verkiezingen niet meer kandidaat stellen.  

Meer openheid en transparantie

Van Vliet zegt het ‘een eer’ te vinden om in zijn laatste jaar zijn ‘kennis, kunde en netwerk in te mogen zetten’ als voorzitter. Hij wil vooral nog meer verbetering aanbrengen in de ‘openheid en transparantie in de organisatie’.  Dit om de betrokkenheid van medewerkers en studenten bij de cmr en het beleid van de Hogeschool Rotterdam te vergroten.

Concreet wil Van Vliet meerdere kanalen gaan inzetten om te communiceren. ‘We willen eerst een communicatieplan opstellen waarbij we de mogelijkheden in kaart brengen, gericht op doelgroepen. En dan vooral doen! Mensen moeten weten dat de cmr druk bezig is met kritische vragen stellen aan het cvb. Dat we op die manier de besluitvorming (proberen) te verbeteren. Het blijft lastig om dat zichtbaar te maken. We moeten onszelf dus meer op de borst kloppen en uitdragen wat we allemaal doen.’

Resultaten van betere communicatie

De nieuwe voorzitter van de studentengeleding is Raphael Kürün, tweedejaars student international business is het daarmee eens. ‘Ik zal alles op alles zetten om een klimaat te creëren waarin de studenten van onze hogeschool gehoord worden’, stelt het studentlid dat vorig jaar in de opleidingscommissie zat. ‘Daar en bij mijn instituut heb ik gezien wat voor geweldige resultaten te bereiken zijn wanneer de communicatie verbetert.’ 

Volgens Kürün is die communicatie onder meer verebeterd door meer gebruik te maken van de klassenvertegenwoordigers. ‘Logischerwijs leidt student-naar-studentcommunicatie tot een stuk eerlijkere en meer antwoorden dan de ellenlange vragenlijsten die we per blok in onze inbox krijgen. Met dit als inspiratie heb ik samen met de andere PSU-leden (Progressive Student Union, red.) ons platform gebruikt om nog intensiever naar de meningen van studenten op zoek te gaan en via de PSU-leden in de oc, imr en cmr hebben we deze meningen en zorgen in de betreffende raden aangekaart.’

Platform voor alle studenten

Kürün wil dat breder trekken: ‘Mijn doel is om een platform te creëren waar studenten in elk instituut hun mening kunnen delen en hierover kunnen discussiëren met medestudenten. Ik wil een infrastructuur opstellen die ervoor zorgt dat deze meningen en zorgen van studenten terechtkomen bij de leden van de imr en oc van het betreffende instituut. Ik wil van de kennis en het netwerk van de CMR gebruikmaken om hier de best mogelijke strategie voor te vinden en de contacten te vergaren om dit initiatief te realiseren.’

Ans Pellikaan is voor het vierde jaar gekozen als voorzitter van de personeelsgeleding. Een onderwerp waar ze zich al mee bezighield en dat ze blijft volgen is de ervaren hoge werkdruk op de HR.  ‘Als we in staat zijn om deze te verbeteren komt er meer tijd voor studenten’.  

Tekst: Jos van Nierop

 Profielen, het onafhankelijke nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam, deelt wekelijks artikelen op Linkedin. Ben jij onze nieuwe connectie?

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top