Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
5 maart 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

‘Als je je niet blijft ontwikkelen, kun je straks toekijken hoe anderen jouw baan overnemen’

IT Campus Rotterdam heeft een nieuwe directeur. Vanaf vandaag staat Daphne Swart aan het roer. Een uitdagende en leuke klus waar ze heel veel zin in heeft. Haar missie: meer en beter IT-talent opleiden en behouden voor de stad Rotterdam.

‘IT Campus Rotterdam is zelfstandige stichting, opgezet door Hogeschool Rotterdam, Albeda, Zadkine, Techniek College Rotterdam, Gemeente Rotterdam, het Havenbedrijf, VNO NCW en Rotterdam Partners. Een heleboel partijen dus die met elkaar de ‘founding fathers’ zijn. Zelf werk ik sinds 2015 bij de hogeschool. Eerst als teamleider events en communicatie bij CMI en sinds 2018 als projectleider en brandmanager bij IT Campus Rotterdam. Vanaf het prille begin dus. We zijn met een blanco vel gestart. Vanaf nul alles opbouwen. Met als doel: meer en beter IT-talent opleiden en behouden voor de stad Rotterdam, maar ook het wend- en weerbaarder maken van Rotterdammers op digitaal gebied.

‘De wereld digitaliseert. Dat is geen nieuw gegeven maar het gaat wel steeds sneller en er komt steeds meer digitale technologie bij. Dat zie je terug in de enorme groei van IT-vacatures. Om aan die grote vraag te kunnen voldoen, moet je de samenwerking opzoeken. En dat is precies wat we doen. Als IT Campus Rotterdam zijn wij het kloppend onafhankelijke hart van de ‘triple helix’ constructie tussen onderwijs, overheid en bedrijfsleven. Door de toename van digitale technologie op alle werkvloeren, is stilstaan geen optie. Als je je niet blijft ontwikkelen, kun je straks toekijken hoe anderen jouw baan overnemen. Als human capital moet je daarom heel wendbaar zijn en jezelf continu blijven uitdagen en ontwikkelen.

‘Zo kun je iemand door een frisse bril naar je onderneming laten kijken en kom je tegelijkertijd in aanraking met nieuw talent.’

‘IT Campus Rotterdam is een echte netwerkorganisatie die samenwerking opzet en organiseert en infrastructuur inricht om die versnelling ook echt te kunnen realiseren. Om beleidsambities om te zetten in concrete acties waar iedereen wijzer van wordt. Studenten inzetten bijvoorbeeld om mkb-ers te ondersteunen bij de digitale vraagstukken waar ze tegenaanlopen. Zo kun je iemand door een frisse bril naar je onderneming laten kijken en kom je tegelijkertijd in aanraking met nieuw talent. Dat is in deze tijd van arbeidsmarktkrapte heel prettig. Waar we ook heel trots op zijn, is de samenwerking met andere onderwijsinstellingen in ons mkb-programma. Studenten van de Hogeschool Rotterdam Inholland, Albeda, Zadkine en Techniek College Rotterdam die multidisciplinair aan praktijkopdrachten vanuit het bedrijfsleven werken. Allemaal vanuit hun eigen kennis en kunde.

‘Onderwijsbreed ondersteunen we de ontwikkeling van digitale vaardigheden in Rotterdam. Niet alleen op het hbo maar ook in het primair en voortgezet onderwijs. Zo ondersteunen we scholen bij het opstellen van een plan van aanpak voor digitale geletterdheid zodat ze de juiste keuze kunnen maken voor lespakketten voor in de klas. Maar ook ondersteunen we docentenprofessionalisering om zo de Rotterdamse jeugd op voorsprong te brengen. Kortom, een behoorlijk brede agenda. Maar de doelstelling is ook echt groot: zorgen dat alle Rotterdammers digitaal vaardig worden, meer IT talent opleiden en behouden voor de stad. Als we daar in slagen, wordt Rotterdam als stad economisch nog aantrekkelijker. Dus ook voor bedrijven om zich te vestigen.

‘De doelstelling is ook echt groot: zorgen dat alle Rotterdammers digitaal vaardig worden, meer IT talent opleiden en behouden voor de stad.’

‘Per vandaag start ik in de rol van directeur. Sinds 2018 ben ik al projectleider en brandmanager bij IT Campus Rotterdam. In 2019 ging de toenmalige kwartiermaker weg en werd ik aangesteld als programmamanager. Samen met de vorige directeur, Marijn Roelof, hebben we hard gewerkt aan het opbouwen van IT Campus Rotterdam. Met zijn vertrek kwam de rol van directeur vacant. Vanuit mijn ervaring bij IT Campus Rotterdam en mijn ambitie was het een logische keuze om te solliciteren. Ik ben blij met het vertrouwen dat het bestuur in mij heeft om IT Campus Rotterdam met mijn visie door te ontwikkelen.

‘De komende periode wil ik me nog meer richten op het maken van impact en het versterken van de samenwerking tussen onderwijs, overheid en bedrijfsleven. Dat doe ik onder meer door te sparren met projectleiders, relaties te versterken, kijken waar groeipotentie is en zo veel mogelijk draagvlak creëren bij de juiste partijen. Kortom, een hele mooie uitdaging waar ik heel veel energie van krijg en een baan waar ik elke dag weer met plezier naar toe ga.’

Ken of ben jij iemand met een verhaal voor Humans of HR? We horen het graag! Stuur een mailtje naar profielen@hr.nl

Tekst en foto: Sanne van der Most

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Gepubliceerd: 1 December 2023 • Humans of Hogeschool Rotterdam

Humans of HR

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de persoon spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top