Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
26 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Binnenkijken #4: Jill woont thuis bij haar moeder

Gepubliceerd: 11 January 2023 • Leestijd: 1 minuten en 46 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Vandaag kijken we achter de voordeur bij HR-student Jill Oosterink (17). Ze is tweedejaars pabostudent en woont thuis bij haar moeder. Lekker voordelig, maar op kamers wonen lijkt haar ook leuk.

Alexandru Caludea

‘Ik woon samen met mijn moeder, broertje en zusje in Pijnacker, in een gewoon rijtjeshuis. Mijn vader is niet in beeld. Ik hoef niet per se op kamers, ik ben op dit moment erg tevreden thuis. Momenteel hoef ik bijna niks te betalen – misschien wordt dat als ik achttien ben wel iets meer – en de kamers in Rotterdam zijn duur. Bovendien is de verbinding met Rotterdam vanuit mijn huis erg goed. Ik woon op vier minuten fietsen van de metro, als ik verder weg van het openbaar vervoer zou wonen zou ik er anders over denken.

‘Ik hoef niet per se op kamers, ik ben op dit moment erg tevreden thuis.’

‘Ik zou ook alleen op kamers gaan als het financieel mogelijk is. Ik werk nu als cmr-lid bij de Hogeschool Rotterdam. Omdat ik nauwelijks kosten heb kan ik daarmee prima rondkomen. Heel soms geef ik bijles. Met mijn huidige baan zou ik wel een kamer kunnen huren, maar je mag maximaal twee jaar in de cmr zitten. Ik verdien nu genoeg, maar als het cmr-werk wegvalt heb ik een probleem. Omdat ik eind oktober pas 18 word verdient alles slechter dan mijn huidige baan. Ik zou niet graag bij Albert Heijn willen werken, omdat je heel hard moet werken voor minder geld. En ik wil mij focussen op mijn studie. Lenen wil ik sowieso niet doen. Met mijn moeder ben ik van plan om schuldloos te studeren. Tenminste, dat is ons doel. Tot nu toe gaat dat goed. Mijn moeder betaalt mijn studie, al stijgt het collegegeld jaarlijks.

‘Hotel Mama is niet zo slecht voor mij. Maar als ik op kamers zou gaan, dan zou ik natuurlijk in Rotterdam gaan wonen. Dat lijkt me erg leuk. Ik weet eigenlijk niet of ik met mensen samen zou willen wonen, misschien met goede vrienden. Met vreemden zomaar in een huis wonen, daar zou ik iets meer moeite mee hebben.

‘Je woont in mijn huis, dus het zijn mijn regels.’

‘Mijn moeder zegt: “Je woont in mijn huis, dus het zijn mijn regels”. Mensen die op kamers wonen hebben wel iets meer vrijheid. Maar goed, zij zijn ook 18; ik mag überhaupt niet eens een club in. Ik mis dus niet zoveel, want ik mag nog niet zoveel.’

Eerder keken we al binnen bij:

Tekst: Rutger de Quay
Fotografie: Alexandru Caludea

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top