Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
29 november 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Sarah Wilton-Wels gaat vanaf september de Hogeschool Rotterdam leiden

Gepubliceerd: 1 May 2023 • Leestijd: 1 minuten en 50 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Sarah Wilton-Wels volgt per 1 september Ron Bormans op als voorzitter van het college van bestuur (cvb) van de Hogeschool Rotterdam. Dat heeft de hogeschool vandaag bekendgemaakt. Wilton-Wels is momenteel lid van het cvb van de Avans Hogeschool in Noord-Brabrant.

Portret van Sarah Wilton-Wels
Ilse Wolf Fotografie

De nieuwe voorzitter wordt benoemd door de raad van toezicht van de HR. Voorzitter Coert Beerman spreekt in een persbericht zijn vertrouwen uit in de capaciteiten van Wilton-Wels in het licht van de nieuwe strategische agenda van de HR: ‘Haar ervaring met veranderopgaven in het hoger onderwijs zullen zeer waardevol zijn bij het implementeren van dat plan, dat we in mei met de organisatie gaan delen. We zijn erg onder de indruk van wat zij tot nu toe heeft gerealiseerd binnen het hoger onderwijs. We verwelkomen Sarah dan ook vol vertrouwen als nieuwe bestuursvoorzitter.’

In het persbericht wordt ze gekarakteriseerd als iemand met ‘de Rotterdamse mentaliteit’ van ‘benaderbaar, nuchter, open minded’, waarmee ze volgens Beerman ‘in het onderwijs en in het bedrijfsleven ruimschoots [heeft] laten zien dat ze organisatieveranderingen succesvol kan leiden.’

Van de financiële sector naar het onderwijs

Sarah Wilton-Wels studeerde aan de Hogere Hotel Management School Leeuwarden, die ze vervolgde met de studie bedrijfskunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen en een executive MBA aan de Rotterdam School of Management. Zij werkte in de financiële sector, bij Nationale Nederlanden, ING en ABN Amro, tot ze in 2018 overstapte naar het hoger onderwijs.

Zo werkte ze als faculteitsdirecteur van de economische faculteit van de Erasmus Universiteit en is sinds 2020 collegelid van de Avans Hogeschool. Daar beheert ze de portefeuilles personeel & organisatieontwikkeling, financiën, digitalisering & ict, huisvesting en facilitair, en heeft ze drie onderwijsclusters en niet-bekostigd onderwijs in haar portefeuille. Zowel in het bedrijfsleven als in het onderwijs heeft zij verschillende organisatieveranderingen geleid.

Hart en ziel in Rotterdam

Wilton-Wels is getrouwd en heeft twee kinderen, van 13 en 14 jaar. Ze woont sinds 17 jaar in Rotterdam en kijkt ernaar uit om weer in de stad te gaan werken, zegt ze in het persbericht. ‘In Rotterdam liggen mijn hart en ziel. De hogeschool staat voor verschillende grote uitdagingen en het is voor mij een mooi moment om aan de vooravond van een nieuwe strategische periode in te stappen.’

‘De hogeschool moet en gaat de komende jaren stevige stappen zetten’, stelt bestuursvoorzitter Ron Bormans. ‘De kracht van de hogeschool, het team van directeuren en een bestuur onder leiding van Sarah, die veel ervaring heeft met het zetten van de benodigde stappen, gaan hiervoor zorgen.’

Bestuurder Zakia Guernina verlaat HR

Vandaag werd ook bekend dat Zakia Guernina haar functie als lid van het college van bestuur per direct beëindigt. Haar taken worden voorlopig waargenomen door de andere cvb-leden.

Tekst: Redactie Profielen
Foto: Hogeschool Rotterdam

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

2 Responses to Sarah Wilton-Wels gaat vanaf september de Hogeschool Rotterdam leiden

  1. De hogeschool lijkt de lessen van verandermanagement niet geleerd te hebben. De centrale les is: eerst werken aan een andere manier van denken (mensen meenemen, dialoog e.d.), dan aan gedrag. Een onbekend plan met bijbehorende voorzitter is de omgekeerde weg. Studie na studie wijst uit dit dat de kans op falen vergroot.

  2. Ik heb bij Hogeschool Rotterdam als ex-Huismeester Facilitair op Blaak 555 binnen korte tijd zelf mogen ervaren met diverse medewerkers hoe bureaucratisch en ondoelmatig deze organisatie in elkaar zit.
    In die periode ging het voor mijn werkzaamheden vooral om beetje opvangen en begeleiden van medewerkers die gingen verhuizen van locatie Rochussenstraat, management/directie, vanwege gebrek aan lokaalruimte voor studenten. Zoals al jaren gaande, is ook voor bestuurders het hybride thuis werken flink toegenomen, waardoor niet direct zichtbaar werd wat op langere termijn de zakelijke waarde zou blijven van 2 verdiepingen huurkantoor Blaak 555 voor Hogeschool Rotterdam. Binnen FIT/Facilitair ben je dan wel gewend om dagelijks met concrete oplossingen te komen, tot dat ik voor alle aardigheid binnen Hogeschool-charme offensief door een bestuurder ook werd gevraagd periodiek wat mee te vergaderen. Nou dat heb ik een paar keer meegedaan, maar begon mij direct al zorgen te maken over de chaotische manier van communicatie van deze werkgroep met als onderwerp: Monitoren hybride werken voor Blaak 555. Uiteraard zal voor iedere organisatie gelden dat nieuwe werkomgeving enige gewenning vraagt van medewerkers, en zeker met de nieuwe benadering van het open flex-kantoor, waar niemand een vaste werkplek heeft. Waar ik binnen deze kantooromgeving dagelijks verbaasd over was, dat veel kantoormensen voor gebruik van materialen toch wel behoorlijk onhandig waren. Alsof veel werkhandelingen voor het eerst werden gedaan, zoals eenvoudige verplaatsingen van werkplek inclusief laptop, koffiebeker, werktas, telefoon, richting andere kantoorruimte, waarbij soms toegangspasje moest worden gebruikt, en dat werd al snel een lastige operatie voor de kantoormensen, die waarschijnlijk nog in een andere modus verkeerden. Ach ja dagelijkse werkpraktijk en het vele vergaderen bij Hogeschool laten ook nog steeds zien dat er een enorme bureaucratische afstand is met de studenten qua onderwijs-belevingswereld.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top