Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
21 juli 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

UIT: Nieuw in Rotterdam? In deze koffietentjes studeer je lekker

Gepubliceerd: 5 October 2023 • Leestijd: 2 minuten en 14 seconden • UIT&THUIS

Speciaal voor eerstejaars – maar natuurlijk nuttig voor élke student – deze speciale UIT-aflevering over koffietentjes met een goede studievibe. Onze verslaggever Donna deelt haar favorieten.

Foto van Donna met een beker koffie in haar handen

Heilige Boontjes: speciale studieruimte

Naast dat Heilige Boontjes een maatschappelijk superconcept hebben – ze helpen jongeren die een kans nodig hebben hun rol in de samenleving opnieuw uit te vinden – is het een zeer ontspannen werk- en studieplek.

Ideaal aan deze koffiebar op het Eendrachtsplein, is de speciale studieruimte, voor iedereen die zich even wil focussen. Vanbinnen heeft het een urban design, met diverse kunst en stoere buizen aan het plafond. De sfeer is ontzettend relaxed, er hangt een no nonsense mentaliteit waardoor je er direct op je gemak voelt. Het is er rustig, zelfs zonder noice-cancelling koptelefoon kun je hier studeren. Aan stopcontacten geen gebrek, onder de tafels en aan de muren zitten er genoeg.

Interieurfoto van Heilige boontjes

Tijdens het studeren kun je genieten van snacks, taartjes of broodjes. Er is een breed scala aan eten, voor elk wat wils. Van croissants en tosti’s tot bitterballen en patat. De tuna melt is een mega-aanrader, onwijs lekker voor een keurige prijs. Mocht je na het studeren jezelf nog willen belonen met een borrel kan dat ook. Van mocktails tot diverse bieren van de tap, je kunt het vinden bij Heilige Boontjes voor een studentvriendelijk prijsje.

Prijzen: Cappuccino: 3,60, Tuna melt: 7,50, Gemberthee 3,10, Spa rood: 2,90
Openingstijden: Maandag t/m vrijdag: 08:00-18:00; Zaterdag: 10:00-18:00; Zondag: 12:00-18:00
Adres: Eendrachtsplein 3, 3015 LA Rotterdam

Urban Espresso Bar: Prima vertoeven als student

UEB, oftewel Urban Espresso Bar, is een begrip in Rotterdam West. Naast een gezellige koffiebar waar je heerlijk kunt bijkletsen onder het genot van een kwaliteitskoffie, kun je er ook relaxed studeren.

Als student kun je hier prima vertoeven. Naast alle kleine tafeltjes staat er een grote houten tafel aan het raam. Dit is een gedeelde plek, voor iedereen die wil studeren of gewoon even de krant wil lezen.

laptop met koffie en bananenbrood ernaast

Naast de tafel hangt een lichtgevend kunstwerk waardoor je je in een hippe maar rustgevende oase waant. Onder de banken vind je wat stopcontacten, het kan zijn dat deze op een drukke dag bezet zijn, dus zorg ervoor dat je laptop een beetje opgeladen is! En ja, er is gratis wifi. De serveersters komen vanzelf naar je toe, je hoeft niet aan de bar te bestellen. Maar denk goed na over wat je bestelt, er is zo veel lekkers!

Het bananenbrood is een all time classic, lekker én gezond. De diverse warme dranken zijn kwalitatief goed, tegen een niet al te gekke prijs. Maar als je zo hard hebt gestudeerd dat je er trek van hebt gekregen, is de sandwich met gegrilde perzik en burrata een aanrader. Al met al is UEB een fijne plek om lekker te studeren, als je een beetje tegen de drukte kan (het is er regelmatig druk aangezien de koffie subliem is) onder het genot van een warm drankje en wat lekkers.

Prijzen: Ijskoffie: 4,90, Sandwich perzik: 12,50, Bananenbrood met maple syrup: 4,00, Lemonade: 4,90, Cappuccino: 3,80
Openingstijden: Maandag t/m zaterdag: 08:30-18:00; Zondag: 10:00-18:00
Adres: Nieuwe Binnenweg 263, 3021 GD Rotterdam

Ben je een HR-student en houd je van uitgaan en van schrijven? Lijkt het je leuk om (betaald) over uitgaan te schrijven voor Profielen? Lees dan dit en solliciteer!

Meer inspiratie:

Teksten en foto’s: Donna Wijnmaalen
Portret Donna: Studio Infini

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

One Response to UIT: Nieuw in Rotterdam? In deze koffietentjes studeer je lekker

 1. Tip: gebruik niet de gratis wifi van de koffiebar voor je laptop maar gebruik je telefoon als hotspot. Stuk veiliger 😉

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

 1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
 2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
 3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
 4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
 5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
 6. Geen commerciële boodschappen.
 7. Niet op de persoon spelen.
 8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
 9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
 10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top