Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
28 november 2023

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

UIT: Onbeperkt varend pannenkoeken eten

Gepubliceerd: 16 November 2023 • Leestijd: 1 minuten en 59 seconden • UIT

Afgelopen zaterdag ben ik met mijn vrienden aangemonsterd op de pannenkoekenboot in hartje Rotterdam. De boot vaart 75 minuten langs de bezienswaardigheden in Rotterdam, waarbij je onbeperkt pannenkoeken mag eten! Het is voor jong en oud en als je minimaal twee pannenkoeken op hebt gegeten mag je zelfs in de ballenbak.

De boot ligt aangemeerd naast de Euromast en de Chinese boot, makkelijk te vinden. Je kan via de website een plekje reserveren tussen 10 en 18/19 uur in vijf verschillende tijdsloten; de boot vaart maandag tot en met zondag. Genoeg keuzes dus, maar boek tijdig als je een specifieke datum of tijd wilt, want het kan snel uitverkocht zijn.

Als je op de boot komt word je meteen door de gastvrije bediening naar je tafel gebracht en bieden ze meteen wat drinken aan. Omdat de trip exclusief drank en nagerecht is, moet je aan het einde van de boottocht dit deel nog betalen. Voordat de boot gaat varen legt de bediening het concept uit en nodigen ze elke tafel uit om een pannenkoek te halen en te beleggen naar keuze.

Van tomatensaus tot stroopwafel

Er is genoeg keuze aan strooisel en versiering om je pannenkoek extra lekker te maken. Als basis hebben ze drie keuzes, namelijk pannenkoek met spek, appel of naturel. Het beleg loopt uiteen van fruit, Nutella, tomatensaus tot stroopwafels en brie. Genoeg keuze dus! Mijn vriend is lactose-intolerant maar voor hem bood het restaurant ook gluten- en lactosevrije pannenkoeken aan.

De boot zelf gaf een warm thuisgevoel, omdat de kachels aanstonden en er goeie muziek gedraaid werd. Het decor vonden we heel leuk, omdat het een oude uitstraling gaf en er een zeemeermin midden in de boot hing, alsof je op een echt schip zat.

De service was daarnaast snel, waardoor je genoeg pannenkoeken kon halen en drinken kon krijgen. Het record met meest opgegeten pannenkoeken staat nu op 17, ik kon er niet meer op krijgen dan 7!

De prijs voor de 75-minutenrondvaart is 22,50,-, maar als je een Rotterdampas hebt hoef je maar 17,50,- te betalen. Omdat het maar 75 minuten duurt gaat het ook best snel voorbij; de bezienswaardigheden zijn niet bijzonder, en er wordt niks over verteld. Daarom geven wij 3 sterren. Pannenkoeken zijn lekker, maar de vaart wat minder.

Waardering

Geillustreerde discobal met drie van de vijf sterren

Kosten: Entree met Rotterdampas: 17,50 (normale prijs 22,50), koffie en bier zijn 3,00 euro, fris 2,80 euro.

Adres: Parkhaven 13 3016GM Rotterdam, 010-4367295

Openingstijden: Maandag en dinsdag 10.45 tot 17.45; donderdag, vrijdag en zaterdag 10.45 tot 19.30; zondag 10.45 tot 16.00. Dit zijn de tijden waarop je een tijdslot kunt reserveren. Sluitingstijd is +75 minuten.

Bereikbaarheid/toegankelijkheid: Met het ov kom je het dichtst bij met tram 8 en 125, uitstappen halte Euromast. De boot is toegankelijk voor mensen die in een rolstoel zitten, alleen kan je helaas niet van de wc-gebruik maken, omdat de wc´s op de eerste verdieping zijn.

Handig om te weten: Wanneer je meer van Rotterdam wilt zien kun je je ticket combineren met Splashtours, SS Boot, lasergame of de Euromast.

Tekst: Fenne van Putten
Foto’s: Studio Infini, Fenne van Putten

Meer UIT artikelen

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

2 Responses to UIT: Onbeperkt varend pannenkoeken eten

 1. Ik had nog wel graag een review en wat foto’s van de ballenbak willen zien! 😉

 2. Ik hoop dat het varend onbeperkt pannenkoeken eten was, want onbeperkt varen lijkt mij wel wat vervelend.

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

 1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
 2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
 3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
 4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
 5. Geen commerciële boodschappen.
 6. Niet op de persoon spelen.
 7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
 8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
 9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top