Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
5 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

UIT: Theatraal spektakel bij Scènes uit een Huwelijk in ‘huiskamer’ van Theater Mooi Weer

Gepubliceerd: 21 December 2023 • Leestijd: 1 minuten en 52 seconden • UIT

Op een supergezellige vrijdagavond nam ik een goede vriend mee naar Theater Mooi Weer om te kijken naar de voorstelling Scènes uit een Huwelijk. Zodra we binnenkwamen, voelde het alsof we een enorme huiskamer waren binnengestapt.

De menulaart en hapjes

De sfeer was niet alleen warm en uitnodigend, maar er hing ook een gezellige, kerstige vibe. Je kon echt zien dat ze hun best hadden gedaan om de plek speciaal te maken, en dat maakte ons mega nieuwsgierig!

Je kaartje voor Theater Mooi Weer is inclusief diner (met een geweldige studentenkorting!) en bij binnenkomst werden we ontvangen met een voorgerecht: vers brood met verschillende smeersels en een aardappel-preisoep. De smaak was prima. Het hoofdgerecht was een stoofpot met verschillende groenten, waar ik persoonlijk iets minder fan van was. Als afsluiter van het diner kregen we een soort boterkoektaart met slagroom op tafel, die wel echt heel erg lekker was!

Humor en serieuze momenten

De avond draaide niet alleen om het eten. Het toneelstuk Scènes uit een Huwelijk nam ons mee in een emotionele achtbaan, waarbij de getalenteerde acteurs het verhaal van Johan en Marianne speelde. Gebaseerd op het script van Ingmar Bergman, bood de voorstelling een mix van humor, diepe emoties en een belangrijke boodschap over liefde en relaties. Het verhaal gaf een realistische kijk op een huwelijk en benadrukte dat geen enkele relatie zonder hobbels verloopt. De kracht van de voorstelling lag in de afwisseling tussen humor en serieuze momenten met een diepere boodschap. Het toonde aan dat liefde, ondanks onbedoelde kwetsingen, uiteindelijk centraal staat in een huwelijk. Een boodschap die ook voor jongeren heel herkenbaar kan zijn in relaties. Het stuk werd gespeeld in het midden van de zaal en op de tafels zelf.

Hoewel sommige bezoekers de tijd voorbij vonden vliegen, hoorde ik ook wel van mensen die de voorstelling iets te lang vonden. Een kwestie van persoonlijke voorkeuren waarschijnlijk. Ik werd persoonlijk helemaal meegezogen in het verhaal en vond het voorbij vliegen.

Waardering en informatie

“Scènes uit een Huwelijk” verdient wat mij betreft 4 sterren. Ondanks dat het eten oke was en de zitplaatsen soms wat krap, maakten de acteerprestaties en de diepgaande boodschap de avond tot een hele bijzondere ervaring. Als je houdt van theater met een verhaallijn die een diepere boodschap uitdraagt, is dit echt iets voor jou!

Geillustreerde discobal met vier van de vijf sterren

Adres: Willem Buytewechstraat 36, Rotterdam, kaartjes via Theater Mooi Weer.

Prijzen: Kaartjes kostten normaal 32,50 euro, maar met de studentenkorting #STU2324 betaal je slechts 15 euro (voor voorstelling plus diner, exclusief drankjes).

Openingstijden: Donderdag, vrijdag en zaterdag: 18.00 – 23.00 uur

Bereikbaarheid: Het theater is op vijf minuten lopen van metrostation Coolhaven, heel goed bereikbaar.

Toegankelijkheid: Helaas niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Handig om te weten: Deze voorstelling loopt nog tot 27 januari 2024, daarna wordt een nieuwe voorstelling gespeeld.

Tekst: Larice Atmoredjo
Foto’s: Darice de Cuba, Larice Atmoredjo

Meer UIT artikelen

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top