Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
28 maart 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

UIT-XL: Goedkoop uit eten in Rotterdam

Gepubliceerd: 23 March 2023 • Leestijd: 6 minuten en 42 seconden • UIT Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Uit eten, wie houdt er niet van? Nou: vaak protesteert je portemonnee, vanwege de flinke hap uit je budget. Daarom gingen we op zoek naar leuke restaurants in Rotterdam waar je voor maximaal 15 euro een hoofdgerecht kunt bestellen. We vonden een paar heel leuke!

Burgertrut: Alle burgers onder de 15 euro

Het moment dat je Burgertrut op het Delftseplein binnenloopt voel je al de warme sfeer van het tentje. Het interieur is een bijeengeraapt zooitje (dat op de een of andere manier tóch bij elkaar past), er wordt vrolijk gepraat en gelachen en de bediening is gelijk attent op het feit dat we naar binnen zijn gelopen.

De gevel van Burgertrut

De bediening is supervriendelijk. We worden gegroet met ‘Goedenavond, mooie mensen!’ en het kaarsje op onze tafel wordt aangestoken. We krijgen gelijk het menu voorgeschoteld waarop alle burgers te vinden zijn.

foto van een burger

Alle burgers zijn onder de 15 euro, dus aanbod genoeg! Ook zijn bijna alle burgers vegetarisch of veganistisch! Ik besluit om hun nieuwste item op het menu te proberen: de Limburger. Het is een burger met pulled beef, citroenmayonaise, crispy spruitjes en rode kool. Al ben ik zelf niet de grootste fan van spruitjes, ze zijn op deze burger niet te missen! Alle smaken werken zo goed samen dat ik makkelijk nog een burger had kunnen eten.

Voor de burger heb ik 13,00 euro betaald en daarbij heb ik een frietje met mijn vriend gedeeld. Hierdoor kwam ik op 14,80 uit zonder drankjes. Een halve liter bier kost 5,00 euro, dus voor onder de 20,00 euro heb je ontzettend lekker gegeten in een heel sfeervolle tent met ontzettend leuke bediening. Echt een aanrader!

Tekst & foto’s: Sterre Oosting

Vegan Pizzabar: Fijne mix van cozy en classy

Al dagen had ik zin in pizza. Het allerliefst eet ik vegan. 1+1 is twee! Ik bezocht samen met mijn lief de Vegan Pizzabar, voorheen te vinden bij Hofplein maar sinds kort te vinden op de Goudsesingel 73.

foto van Ishana met het menu

De plek voelt als een fijne mix van cozy en classy. Er is een ruim aanbod aan ALL VEGAN eten binnen verschillende prijscategorieën. Zo zijn er dertien soorten pizza’s waarvan zeven ónder de 15 euro, bijvoorbeeld de Margherita 2.0 voor 11,40 of de Carbonara van 14,95.

Wij hadden de Savage Sausage voor 14,95 en de Classic lasagne voor 14,50; er staan ook pastagerechten op de kaart. Daarnaast worden ook de lekkerste toetjes geserveerd.

Budgettip: Kom op een dinsdag! Indien je hebt gereserveerd krijg je de tweede pizza gratis! Op die manier houd je geld over voor dat heerlijke toetje of drankje erbij.

Op donderdag krijg je bovendien 20 procent korting op de hele rekening bij het laten zien van je studentenpas. Op zondagen eten kinderen onder de 12 gratis. Check voor voor meer deals de Instagram: @veganpizzabar.

Eet bewust. Eet smakelijk!

Tekst & foto’s: Ishana Katushing

Jesús Malverde Bar: Alle taco’s voor 5,50

Jesús Malverde Bar is een hippe Mexicaanse cocktailbar waar je voor niet al te veel geld een lekkere taco of burrito kunt eten. Op een plek waar je het niet direct verwacht, namelijk in het Hotel Not Hotel op de Schaatsbaan, vlakbij Rotterdam CS.

Eenmaal binnen voelt het niet alsof je in een hotel bent, maar in een oase van rode kleuren en dansbare muziek. Het interieur valt op door de sierlijk gevormde zitbanken en grote ramen met uitzicht op Rotterdam Centraal. De bediening is erg joviaal en behulpzaam. ‘Maken we er een feestje van vanavond?’, vraagt onze ober met een grote glimlach. 

foto van een tafel vol gerechtjes

Op de menukaart zijn allerlei ‘bites’ en gerechtjes te vinden. Diverse taco’s en burrito’s, maar ook tortillachips om te delen. Voor twee taco’s betaal je 11 euro (allemaal 5,50 per stuk), en als je dan nog trek hebt kun je nog een portie chips bestellen voor 4,00 euro (inclusief guacamole).
Mocht je het over een andere boeg willen gooien kun je kiezen voor een burrito, deze prijzen liggen tussen de 13,50 en 14,50. Van de burrito zit je gegarandeerd vol!

Ik heb de taco met prawns, shiitake, pulled chicken en jackfruit getest. De taco met prawns heeft een lekkere bite en is smaakvol, net als de taco met pulled chicken. De andere twee taco’s hadden niet mijn voorkeur. Ze vielen uit elkaar en hadden niet dezelfde goede smaak. De burrito met kip was goed op temperatuur, had een stevige bite en was goed gekruid. Deze raad ik dan ook zeker aan en is lekker bij een frisje of een cocktail.

Tip: bijna overal zit rode peper bij, als je hier niet van houdt kun je vragen het weg te laten.
Tip 2: Via thefork.nl kun je op sommige dagen 30 procent korting krijgen op het eten bij Jesús Malverde!

Tekst & foto: Donna Wijnmalen

Takumi: Vriendelijke bediening, lekker eten

Om voordelig uit eten te gaan heb ik Takumi uitgeprobeerd met één van mijn vriendinnen, Ying, die er altijd voor in is om naar restaurants gaan, naar musea of naar de film.

interieur van Takumi

Takumi is een Japans restaurant met meerdere vestigingen, in Rotterdam zijn er vier: in de Markthal, op de West-Kruiskade (naast tramhalte kruisplein), in de Aert van Nesstraat en deze nieuwste locatie, vlakbij de Witte de Withstraat, op de William Boothlaan 7A.

Eerder waren we al eens in Takumi Markthal geweest en ik vond de sfeer toch net wat anders. Het was rustiger en daarom ook gezelliger, maar ik denk dat het ook zo voelde omdat het een zondagmiddag was. De bediening was vriendelijk en attent.

foto van het gerecht met garnalen

Het menu lijkt uitgebreid maar is het niet, je hebt veel opties omdat je meerdere keuzes hebt bij veel gerechten waardoor de prijs ook iets omhoog gaat, met 50 cent of 1 euro.

Ik nam de spicy Ebi furay miso ramen met kara-age (kip) en Ying had Spicy vegan tan tan men. De kwaliteit van het eten was goed, het was lekker en we vonden het een zachte kick hebben, het kon iets spicier maar we hebben er zeker van genoten.

De prijs die we in totaal moesten afrekenen was 40 euro inclusief drankjes. We hebben een beetje gesmokkeld met de hoofdgerechten, die beide net iets duurder waren dan 15 euro; er zijn zeker de nodige keuzes onder 15 euro op de kaart.

Het lijkt misschien niet het allergoedkoopste maar we vonden het de prijs wel waard om het een keer te proberen. Als je het wat vindt, heb je misschien weer een leuke nieuwe plek ontdekt.

Tekst & foto’s: Asena Birgül

Happy Italy: Prijs-kwaliteitverhouding zeer goed

De Happy Italy heeft drie vestigingen in Rotterdam: in het centrum op de Binnenrotte, op de Kop van Zuid en op het Cor Kieboomplein, ook Zuid. De aankleding in alle Happy Italy zaken is gezellig en toch modern industrieel.

Deze keer testten we de Happy Italy op de Kop van Zuid. Bij aankomst moesten wij vijf minuten wachten op een tafel, dit had te maken met de vakantiedrukte. Er hing een gezellige sfeer van vrienden en families die aan het genieten waren van de Italiaanse keuken. De geur van verse pizza’s in de oven overheerste in de zaak. De bediening was snel met het opnemen van de drankjes maar kwam daarna niet terug voor het opnemen van het eten. Het was druk en het zag ernaar uit dat zij wat krap in personeel zaten.

Het aanbod van Happy Italy is natuurlijk Italiaans. Bij de voorgerechten is er keuze uit bijvoorbeeld Bruschetta, Caprese, Carpaccio of een gezellige Italiaanse borrelplank voor twee personen. Bij het hoofdgerecht is er keuze uit pizza of pasta, beide met genoeg keuzes, ook vegetarische opties. Ik zeg altijd: ‘Er is niet gegeten als je geen toetje op hebt’, en ook daarin is veel keus. Het originele van Happy Italy is dat zij ook zoete pizza’s serveren als toetje, een pizza Nutella of pizza Oreo. Maar ook ‘gewone’ desserts zoals Tiramisu staan op de kaart.

foto van het gerecht

Zelf heb ik gekozen voor de Pasta Pollo e Siciliana; tomatensaus, gegrilde kip, buffelmozzarella, cherrytomaten, Parmezaanse kaas en basilicum. Voor 14,45 is dit zeker een aanrader! Als toetje nam ik de overheerlijke chocoladetaart.

De prijs-kwaliteitverhouding van Happy Italy vind ik zeer goed. Je krijgt een vol bord pasta, ook nog eens lekker, voor weinig geld. Wil je lekker en goedkoop genieten van de Italiaanse keuken, dan kun je in een van de Happy Italy’s in Rotterdam goed terecht.

Tekst: Brigitte Sprengelmeijer, foto: Happy Italy

Bazar: Oosterse belevenis zonder culinaire uitsloverij

De kleurrijke, Oosterse ambiance van Bazar is al jaren een begrip in de Witte de Withstraat. Met drie verdiepingen biedt dit restaurant plaats aan heel veel eters, en toch moet je vaak tijdig reserveren. We waren er op een zondagavond en het publiek was enorm divers, van voetbalsupporters tot verliefde stelletjes, van vriendinnenclubjes tot grote families. De ontvangst was heel vriendelijk, de bediening aan tafel zo nu en dan licht knorrig.

interieur van Bazar

Ik ging erheen met m’n zoon van 14: honger gegarandeerd! Op de kaart staan mediterrane gerechten: vlees, vis en vegetarisch in een prettige mix. Denk aan couscous, mixed grill, salades en stoofpotjes. Doordat de variatie groot is en je ook de hele dag kleinere (lunch)gerechtjes kunt bestellen, kom je makkelijk uit onder de 15 euro p.p. en heb je een tafel vol eten.

Tafel vol gerechten

We deelden een voorgerecht en lieten tegelijkertijd een Turkse pizza komen (voor de puber) en een vegetarische salade met falafel (voor mij). Bij het voorgerecht wordt een flinke portie heerlijk vers Turks brood geserveerd en de knoflooksaus is om je vingers bij af te likken: alleen daaraan al kun je je buik vol eten. Alles bij elkaar bleven we samen onder de 30 euro, exclusief drankjes.

Boven zit je heel leuk aan de balustrade. Je kijkt je ogen uit aan het 1001-en-een-nachtdecor, én je hebt zicht op de obers die met uiterste concentratie de trappen op rennen met enorme dienbladen boven hun hoofd. Respect! Bazar is een belevenis voor iedereen, je familie uit de polder, je collega’s, je date. Verwacht geen culinaire uitsloverij, maar gewoon lekker, exotisch eten, feestelijk gepresenteerd, voor weinig.

Tekst & foto’s: Edith van Gameren

Nog meer trek? Lees ook:

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top