Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
23 november 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Aanpak Geldzorgen Award 2024 voor financiële afdeling die het collegegeld in 10 stukjes hakte

Gepubliceerd: 22 October 2024 • Leestijd: 1 minuten en 28 seconden • Nieuws

Wat als je financieel in de knel zit? Als je dagelijks stress om geld ervaart en daardoor minder (mentale) ruimte hebt voor je studie? Helaas is dat soms de werkelijkheid voor een studenten. Met het actieplan Geldzorgen & Studiesucces wil de Hogeschool Rotterdam daar iets tegen doen, en in dat kader is zelfs een award in het leven geroepen.

Mariette Lusse overhandigt de beker

De allereerste Aanpak Geldzorgen Award ging naar de financiële afdeling van de Hogeschool Rotterdam, samenwerkingspartner in het actieplan. Uit handen van lector Kinderarmoede Mariëtte Lusse namen de collega’s verrast en trots de award in ontvangst.

Meer betaaltermijnen

De afdeling krijgt de award, omdat het team heeft gezorgd dat studenten vanaf dit studiejaar het collegegeld in tien termijnen kunnen betalen in plaats van in vijf. Lagere bedragen per keer dus, die beter in te plannen zijn. ‘Dat was technisch een ingewikkelde aanpassing in het systeem, waar de afdeling veel moeite voor heeft moeten doen. Met de Aanpak Geldzorgen Award willen wij hen bedanken voor hun harde werk’, vertelt Patrick Bek, projectleider van het actieplan Geldzorgen & Studiesucces. 

Doordat het collegegeld in vijf termijnen werd afgeschreven kwam een deel van de studenten in de knel met plannen en betalen. Met de overgang naar tien termijnen verwacht de hogeschool dat die studenten nu beter geholpen zijn. ‘Veel studenten vinden het lastig om te sparen en houden met moeite hun hoofd boven water. We moeten het de studenten makkelijker maken, niet moeilijker. Het was dus een goede investering van tijd en moeite’, vertelt Bek. ‘Geldzorgen horen niemand in de weg te staan om deel te kunnen nemen aan het onderwijs.’  

Routekaart voor geldzorgen

De Hogeschool Rotterdam heeft hulp bij geldproblemen onderdeelgemaakt van het streven naar inclusiviteit. Onderwijs moet voor iedereen toegankelijk zijn, is het idee, en geldproblemen kunnen een groor obstakel worden. Eerder schreef Profielen over de routekaart waarop je kunt zien waar je terechtkan met geldzorgen.

Bek drukt iedere student op het hart snel hulp in te schakelen bij geldproblemen. ‘Als je je collegegeld niet kunt betalen, zie je ook op de inningsbrieven waar je terechtkunt als je financieel in de knoop zit.’

Tekst: Halima Tamimi
Foto: Thijs de Back

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top