Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
20 juli 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Dansvoorstelling ‘POWER’ laat diepe indruk achter in Theater Rotterdam 

Gepubliceerd: 14 March 2024 • Leestijd: 1 minuten en 34 seconden • UIT&THUIS

Vorige week bezocht ik de première van de dansvoorstelling ‘POWER‘ van Lloyds Company in Theater Rotterdam. De voorstelling is gemaakt door twee choreografen die bekende namen zijn in de Rotterdamse danswereld: Lloyd Marengo en Sheree Lenting. 

De avond was opgedeeld in twee delen, elk met zijn eigen unieke verhaal en  betekenis. Het eerste deel is ‘POWER I‘, met als ondertitel ‘Still going strong‘, een breaking stuk van choreograag Lloyd Marengo uitgevoerd door Maikel Walker en Bosila Banya. Het begon heel subtiel maar krachtig, zonder muziek. Deze ingetogen start wekte meteen nieuwsgierigheid op bij het publiek. Walker en Banya deelden hun carrièreverloop en gemeenschappelijke achtergrond, en belichtten de reis van straat naar podium op een indrukwekkende manier. Het was mooi om te zien hoe ze hun persoonlijke verhalen vertelden door middel van dans. 

foto van de voorstelling power I

Aan het denken gezet

Na een korte pauze begon ‘POWER II – I am my ancestors wildest dream‘, het werk van choreograaf Sheree Lenting, waarbij dansers Ciara Hiwat en Cicely Wijnaldum het verhaal van Sheree vertolkten. Het stuk draaide om de vrouwenlijn in Sheree’s familie en bevatte ook een prachtige spoken word-performance. De dansers waren erg goed op elkaar ingespeeld en het stuk maakte diepe indruk op mij. Het zette me aan het denken over mijn eigen vrouwenlijn en familiegeschiedenis, wat een krachtig aspect van deze voorstelling was. 

foto uit Power 2

Na afloop was er een aftertalk, waar het hele team vragen beantwoordde over het creatieve proces. Het was niet alleen inspirerend om te zien met hoeveel passie ze spraken, maar ook een erg leuke toevoeging aan de avond. De mogelijkheid om in gesprek te gaan met de productie en dansers maakte de ervaring persoonlijk en leerzaam. 

Als je op zoek bent naar een avond vol boeiend en inspirerend entertainment, kan ik ‘POWER‘ zeker aanraden. Het is een aangrijpende voorstelling die niet alleen indruk maakt met zijn dans, maar ook met de diepgang van de verhalen die worden verteld. 

Waardering

Geillustreerde discobal met vijf van de vijf sterren

Datum: ‘Power’ is te zien in het hele land tot en met 30 mei; hier vind je de speeldata (onder meer nog te zien op 28 maart in Dordrecht en 4 april en 30 mei in Rotterdam

Prijs: Een kaartje kost circa 15 euro (ticketprijs kan per theater verschillen)

Toegankelijkheid/Bereikbaarheid: Afhankelijk van het theater  

Tekst: Larice Atmoredjo
Foto’s: Studio Infini, Bart Grietens (voorstelling)

Meer UIT artikelen

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top