Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
22 oktober 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Hogeschool Rotterdam biedt griepprik aan

Gepubliceerd: 21 October 2024 • Leestijd: 0 minuten en 58 seconden • Nieuws

Medewerkers van de HR die geen oproep van de huisarts krijgen voor een griepprik, maar wel graag tegen de griep gevaccineerd willen worden, kunnen terecht op de hogeschool.

griepprik, vaccinatie, virus, influenza, griep, ziek, gezondheid

Dinsdag 26 november zetten medewerkers van Vaccinatiezorg de prik op locatie Kralingse Zoom, dinsdag 10 december op Rochussenstraat. Je moet er een afspraak voor maken, via intranetsite Hint. De plekken zijn beperkt.

‘Minder ernstig ziekteverloop’

‘De griepprik verkleint de kans op griep met 40 procent en zorgt voor een minder ernstig ziekteverloop wanneer je toch ziek wordt’, schrijft de HR op Hint. Als je 60 jaar of ouder bent of bepaalde medische aandoeningen hebt, krijg je van je huisarts een uitnodiging om een griepprik te halen. Hoor je als medewerker van de HR niet tot deze categorieën, maar wil je graag ingeënt zijn omdat je bijvoorbeeld veel in contact komt met anderen, dan kun je gebruikmaken van de prikmomenten op de HR.

Hogescholen zijn volgens de Arbowetgeving, vertelt beleidsadviseur p&o Sandra van der Hammen, verplicht om werknemers die in een relatief kleine ruimte veelvuldig in nauw contact komen met derden een griepvaccinatie aan te bieden.

Sinds de coronaperiode

‘Als hogeschool maken wij geen onderscheid tussen medewerkers die wel of niet in kleine ruimtes werken. Medewerkers geven aan het erg fijn te vinden dat dit wordt aangeboden door de hogeschool’, geeft Van der Hammen aan. De HR biedt het prikken aan sinds de coronaperiode, nu voor het vierde jaar.

Tekst: Jos van Nierop
Beeld: Demian Janssen

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!


LinkedIn LogoProfielen, het onafhankelijke nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam, deelt wekelijks artikelen op Linkedin. Ben jij onze nieuwe connectie?

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top