Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
18 september 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Kleding op de hogeschool: de stijl van de Willem de Kooning

Gepubliceerd: 13 September 2024 • Leestijd: 2 minuten en 34 seconden • Nieuws

Sportief, zakelijk, alternatief of iets wat gewoon lekker zit? Zoveel studenten, zoveel kledingstijlen. Heeft iedere locatie ook een specifieke stijl? Profielen neemt een steekproef op een paar locaties. Deze week vragen we op de Willem de Kooning Academie aan studenten en docenten wat ze aantrekken naar school.

Willem de Kooning Academie: Kringloop, trashy en design

Yeijn Lee, vierdejaars illustratie

‘Ik draag nu eigenlijk allemaal oude dingen die ik zo’n vier á vijf jaar geleden heb gekocht. Allemaal in Zuid-Korea, waar ik vandaan kom. Daar hebben ze ‘No Brand’ warehouses. Daar kun je van alles kopen van onbekende merken voor lage prijzen. Fuel Soul is zo’n merk, daar is mijn broek van. Het is proactive en feminine.

Ik probeer minder geld uit te geven. En dan zijn kleren wel echt iets waar je op kunt bezuinigen. Mijn schoenen zijn New Balance kids. Ik heb zulke kleine voeten dat ik die pas. Mijn tas heb ik al tien jaar. En dan heb ik een telefoonhoesje van een Nederlands kindermerk ‘Sticky Lemon’. Ik hou van heldere, koele kleuren. Mijn stijl een beetje comfy, maar altijd met een strak hemdje of shirtje.’

Guinevere Lucassen, tweedejaars docent beeldende kunst en vormgeving

‘Nu het warm is, moet het een beetje los zitten. Ik zweet me kapot. Dus ik heb maar even wat aangetrokken wat fijn zit. Mijn rok komt van de Rataplan kringloop. Ik weet niet precies welk merk het is, dat staat er niet in. Mijn blouse is heel dramatisch en komt van ‘Black Fish Market’ in Utrecht. Een small business die alles zelf met de hand maakt.

Mijn schoenen zijn van Zalando en de oorbelletjes kreeg ik van mijn moeder toen ik zestien was. Mijn kledingstijl vind ik kitschy. Ik hou van rare kleurrijke patronen, die niet perse bij elkaar horen. Een typische kunstdocent dus. Ik heb ook een echte kunsttas; een Fjällräven in mijn favoriete kleur.’

Dominika Krynska, tweedejaars docent beeldende kunst en vormgeving

‘Ik draag een zomerjurkje met allemaal verschillende patronen, uit de kast van mijn moeder. Daar ligt het al jarenlang. En ik dacht, laat ik er eens wat nieuw leven in blazen. Ze heeft hem ooit in Spanje gekocht op vakantie. Verder draag ik knalgele All Stars met een dikke zool. Ik heb speciaal van die dingetjes besteld die je op de veters kunt doen. Ik ben echt super fan van Hello Kitty, dus die moest het worden.

Ik ben ook een enorm zilver type, dus mijn sierraden – en dat zijn er best veel- zijn allemaal van zilver. Dat glinstert lekker en het is net niet zo heftig als goud. Mijn ketting is gemaakt van kokosnoot, die heb ik vorige zomer op vakantie gekocht. Net as deze grote leren turkooizen tas, waar alles in past. Superhandig.’

Denali Wildera, eerstejaars illustratie

‘Ik draag All Stars, een sportbroekje en een gratis T-shirt dat ik gisteren bij de Trash Bunker heb gehaald. Dat zit hier bij de Willem de Kooning. Een geweldig idee is dat. Voor kunst heb je natuurlijk heel veel verschillende materialen nodig. Studenten hebben soms extra spullen of materialen over en als je iets kunt gebruiken, mag je het meenemen. Er zitten ook kleren tussen zoals dit shirt van Star Wars.

Verder draag ik een ketting van Mona Thomas, een kunstenares uit Berlijn. Mijn petje is van de California State Park Foundation. Mijn ouders werken daar. Veel mensen hier dragen kleding om uit te drukken wie ze zijn. Voor mij is het toch vooral: ik moet er mee naar school kunnen, het moet lekker zitten en er een beetje leuk uitzien is ook fijn. Misschien ben ik wel een beetje beïnvloed door de surf- en skate cultuur in Santa Cruz waar ik vandaan kom.’

Tekst en foto’s: Sanne van der Most

Lees ook:

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!


Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top