Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
20 september 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Kleding op de hogeschool: casual, een beetje stoer en niet te duur op Museumpark

Gepubliceerd: 20 September 2024 • Leestijd: 2 minuten en 26 seconden • Nieuws

Sportief, zakelijk, alternatief of iets wat gewoon lekker zit? Zoveel studenten, zoveel kledingstijlen. Heeft iedere locatie ook een specifieke stijl? Profielen neemt een steekproef op een paar locaties. Deze keer bezoeken we Museumpark om te kijken wat studenten aantrekken naar school.

Bjurn Dekker, vierdejaars ondernemen

‘Ik ben niet zo met merken bezig, daar let ik echt totaal niet op. Maar wel met kleuren. Die combineer ik graag. Het moet lekker zitten en een beetje leuk eruit zien. Als ik iets moet presenteren op school dan draag ik wel iets netjes. Maar ik trek net zo lief een trainingspak aan.

Mijn shirt is van Superdry, dat staat erop, dus daar kun je niet omheen. Verder een horloge. Dat heb ik van mijn opa gekregen. Ook daar weet ik het merk niet van; het heeft vooral emotionele waarde eigenlijk. En dan mijn tas, die is van Decathlon. Ik heb hem van iemand gekregen.’

Charliza Fransisca, eerstejaars social work

‘Paarse nagellak op mijn tenen. Daar hou ik wel van. Aan kleding geef ik echt zo min mogelijk geld uit. Zo heb ik mijn slippers van Nike voor 5 euro in de stad gekocht. Mijn shirt is van de Primark voor minder dan 3 euro. De tas is van Shein en ook onder de 5 euro. Mijn broek kocht ik in de stad, in een klein winkeltje, ook voor zo’n bedrag.

Ik was vorige week in Griekenland en daar kocht ik dit armbandje. En de oorbelletjes op Curaçao. De C van mijn eigen naam. Oh ja, en dan heb ik nog een tattoo, tegen borstkanker. Voor mijn moeder. Die heb ik in februari laten zetten. Het gaat gelukkig goed met haar. Qua kleding, hou ik vooral van dingen die lekker zitten en fleurig zijn. Liefst een beetje strak ook, want ik ben dun, dus ik kan het hebben.’

Sanne Jorissen, crossmediale communicatie

‘Ik draag cowboylaarzen met een jurkje erover en een giletje. Lekker zomers. En een leuke tas van Majé die bij mijn laarzen past. Een beetje western dus. Mijn jurk zag ik op een webshop voorbij komen en het vestje is van de Zara. Mijn laarzen heb ik op een marktje gekocht, gewoon in Nederland. Ik weet het merk niet echt. De combinatie vind ik altijd heel leuk staan. Zo’n romantisch jurkje en dan die stoere boots eronder.

Ik hou heel erg van reizen en overal waar ik ben geweest, koop ik dan een sierraadje. En die doe ik allemaal aan en om. Ik zie er nu heel vrouwelijk en een beetje netjes uit, maar wat stoerder kan ook hoor.’

Jesper Lamb, eerstejaars ondernemen

‘Deze broek heb ik op Santorini gekocht, in Griekenland. Bij zo’n klein boetiekje. Een leuk aandenken dus en heel relaxed en dun, voor in de zomer. Mijn schoenen zijn Vans. Heel basic. Tegenwoordig heb je van die heftige en rare schoenen maar daar heb ik helemaal niks mee. Ik draag liever gewoon een beetje normaal en casual.

Mijn T-shirt is van True Classic, die zag ik op Insta voorbijkomen. Iedereen draagt tegenwoordig oversized en ik heb liever een beetje een normale fit. Ik ben heel skinny geboren en als ik oversized draag, lijk ik nog dunner. Mijn horloge kreeg ik van mijn opa. Hij was juwelier en hij is vorig jaar overleden. Met het geld dat hij heeft nagelaten, heb ik dit horloge van Orient gekocht. Oh ja, mijn zonnebril is van Explicit Poets, ook van Insta. Daar ben ik wel gevoelig voor dus.’

Tekst en foto’s: Sanne van der Most

Lees ook de andere delen uit deze serie:

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!


Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top