Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
19 september 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Kleding op de hogeschool: outfits op Kralingse Zoom

Gepubliceerd: 17 September 2024 • Leestijd: 2 minuten en 32 seconden • Nieuws

Sportief, zakelijk, alternatief of iets wat gewoon lekker zit? Zoveel studenten, zoveel kledingstijlen. Heeft iedere locatie ook een specifieke stijl? Profielen neemt een steekproef op een paar locaties. Deze keer zijn we op Kralingse Zoom om studenten te vragen wat ze aantrekken naar school.

Kralingse Zoom: zakelijk, girly en een beetje netjes

Chris de Romph, vierdejaars commerciële economie

‘Ik draag suède zwarte schoenen met een dikke witte zool van Lyle & Scott. Die heb ik van mijn vriendin voor mijn verjaardag gekregen. Mijn broek is een stretch pantalon van Cotton District. Mijn lengtemaat is lastig dus ze moeten hem altijd even op maat maken. Verder draag ik een polo van Smog met een patroontje.

Een beetje netjes allemaal want vandaag studeer ik af. Normaal ben ik ook wel netjes gekleed, zeker als ik aan het werk ben. Maar ik hou ook wel van wat meer vrijetijdskleding. Het moet wel echt lekker zitten maar ik hou niet zo van wijde kleding. Verder moeten de kleuren ook wel matchen. Vroeger gaf ik veel geld uit aan kleding maar daar ben ik een beetje mee gestopt.’

Julia Harting, eerstejaars retailmanagement

‘Aan kleding geef ik eigenlijk best veel geld uit. Ik werk in een boetiekje waar ze dameskleding verkopen. Dus ik zit er altijd wel bovenop. Dit pakje is een broekje en een bloesje van Costes, van de laatste collectie. Perfect voor dit weer. Mijn boots zijn van de Invito. Lekkere cowboylaarzen die overal onder passen. Ik draag ze ook wel eens met een spijkerbroek eroverheen.

Verder draag ik graag veel sierraden. Veel goud en veel kleurtjes. Mijn bedelarmbandje doe ik samen met mijn oma, dan sparen we samen bedeltjes. Ook heb ik een paar ringen van haar van vroeger gekregen. Ik vind het leuk om met de trends mee te gaan, zoals met mijn kettinkje. Mijn stijl is denk ik een beetje girly. Vooral in de zomer. Dan draag ik graag rokjes met laarsjes eronder. Maar ik hou ook wel van wat stoerder. Een oversized shirt en een spijkerbroek.’

Garylin Edwards, master consultancy & entrepreneurship

‘Vandaag geven we presentaties dus wil ik er ook een beetje netjes uit zien. Mijn schoenen zijn van Lacoste. Leer, canvas, wit en lekker koel voor de zomer. Gewoon casual en lekker zomers. Mijn broek is van de Zara. T-shirt van Calvin Klein, altijd goed. En speciaal voor de presentatie een jasje. Die is ook van Zara. Toch een beetje gekleed maar niet té.

Mijn rugzak is van Valentino. Lekker ruim, want dan kan mijn laptop er ook in. Mijn horloge is een Samsung Galaxy. Ik hou graag mijn stappen bij gedurende de dag dus dat kan daar perfect mee. Mijn oorbellen zijn wel bijzonder. Ze representeren mijn cultuur en mijn geloof in Jezus. Waarom zou je ‘gewoon’ zijn als je ook uniek kunt zijn en je kunt onderscheiden?’

Kechi Okpara, master Consultancy & Entrepreneurship

‘Mijn kleren moeten niet te veel opvallen maar toch een beetje modieus zijn. Ik draag New Balance uit Lagos met witte sokken. Een lekkere broek en een zwart shirt, waar je een beetje doorheen kunt kijken, haha! En veel zilveren en bronzen sierraden.

Mijn koptelefoon is echt een onderdeel van mijn leven. Ik heb hem altijd op mijn hoofd of om mijn nek. Het maakt me soms en beetje antisociaal, maar dat is dan maar zo. Ik ben gek op muziek. Alles luister ik, Rock, R&B, House en Hip Hop. Mijn petje was heel goedkoop. Hij is van een running club. Dat doe ik zelf niet hoor, maar ik vond hem wel geinig. Oja, en mijn ketting met een kruis. Ik ben religieus en zo uit ik het.’

Tekst en foto’s: Sanne van der Most

Lees ook:

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!


Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top