Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
16 oktober 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Studentenwelzijnsweek is festival vol ‘fun’ en inspiratie

Gepubliceerd: 8 October 2024 • Leestijd: 1 minuten en 26 seconden • Nieuws

Werk aan je mindset, ontspan en studeer effectiever. Dat zijn de drie doelen die centraal staan tijdens de Studentenwelzijnsweek op de hogeschool, van 14 tot en met 19 oktober. Een week met een blokkenschema waar Lowlands jaloers op zou zijn.

een banner van de studentenwelzijnsweek in de gang op museumpark

Op zes HR-locaties zijn er gedurende vijf dagen meer dan vijftig workshops. Van ‘fun’ – denk aan mocktails maken en zelfs heuse morning raves – tot het serieuze werk, bijvoorbeeld aan de slag met je uitstelgedrag of beter slapen.

Een deel van de workshops is in het Engels, dus ook internationals kunnen meedoen. Bijvoorbeeld met ‘Boost your self image‘ of yoga met Engelstalige instructie, of met workshops die meer om lichaamstaal draaien zoals Salsa of Afrikaanse dans.

Train je hersens met mindgym

In het blokkenschema vind je ook de nodige lezingen en inspiratiesessies. Bijvoorbeeld van Annabel Pieren, die met The Happy Squad probeert vriendelijkheid te verspreiden, op 18 oktober. Annabel neemt je in haar lezing mee in haar visie op vriendelijkheid en uit je comfort zone stappen. Wouter de Jong, bekend van Mindgym, vindt dat je net als je spieren ook je hersenen kunt trainen. Hij maakt van de bijeenkomst op 17 oktober een ‘sportschool voor de geest’ waar je opgeladen uitkomt. 

De Mediatheek is een partner in de welzijnsweek, met workshops over effectiever studeren (bijvoorbeeld met het APA-spreekuur), maar ook met sociale en creatieve activiteiten als een bordpellenmiddag en origami.

Een andere partner is Erasmus Sport, waar je gratis groepslessen kunt volgen in onder meer Pilates, boksen en Zumba.

Veerkrachtig studeren

Het hele programma staat open voor studenten en medewerkers van de HR. Speciaal voor medewerkers is er het symposium Veerkrachtig Studeren op 15 oktober vanaf 15.00 uur, met een keynote van Levi van Dam, bijzonder hoogleraar Veerkrachtig opgroeien. Wat kunnen studenten zelf doen om meer veerkracht te ontwikkelen en hoe kunnen docenten, opleidingen en ondersteuners hierbij helpen?

Wat is er te doen, waar en wanneer?

Wat er elke dag te doen is op de zes locaties (Academieplein, Kralingse Zoom, Museumpark, Rochussenstraat, Wijnhaven 107 en Wijnhaven Blaak zie je in dit blokkenschema. Klik op een workshop voor meer informatie en om je aan te melden. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk.

Tekst en foto’s: Edith van Gameren

LinkedIn LogoProfielen, het onafhankelijke nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam, deelt wekelijks artikelen op Linkedin. Ben jij onze nieuwe connectie?

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!


Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top