Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
20 juli 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

UIT: Padel spelen bij Club Padel Rivium

Gepubliceerd: 25 April 2024 • Leestijd: 2 minuten en 43 seconden • UIT&THUIS

Wat is er nou lekkerder dan een potje padel spelen met je klasgenoten? UIT-verslaggever Yoeri trok de sportkleding aan en testte Club Padel Rivium uit, waar je flinke studentenkorting kan krijgen.

Club Padel ligt midden in bedrijventerrein Rivium in Capelle aan den IJssel aan Rivium 3e Straat. Aan de 2e en 4e straat stopt de Park Shuttle van het Rivium. Vanaf beide haltes is het nog zo’n 200 meter lopen naar de padelbaan.

Bakkie van Sjakkie

Bij binnenkomst valt meteen een oude bekende op. De manager van de padelbaan is Jacqueline Boulonois, onder de studenten op Academieplein beter bekend als ‘Bakkie van Sjakkie‘. Samen met een gezellig team beheert zij deze padelbaan, die zeven dagen in de week geopend is. De koffie was in ieder geval lekker, en geserveerd op een karakteristiek padel racket.

Verschil tussen padel en tennis

Padel is de laatste tijd populair geworden. Het lijkt op tennis, maar er zijn toch ook verschillen. Een van de grootste verschillen is dat bij padel gebruik mag worden gemaakt van de wanden om het veld. De bal moet hierbij wel eerst stuiteren voordat hij de wanden raakt, anders is de bal alsnog uit. Op deze manier is padel uitdagender dan tennis. Een potje padel wordt twee tegen twee gespeeld.

Club Padel heeft vier binnenbanen en twee buitenbanen. De binnenbanen kunnen altijd gebruikt worden. De buitenbanen mogen alleen buiten kantoortijd worden gebruikt in verband met geluidshinder voor de omliggende bedrijven. Voordeel van de binnenbaan is dat je met slecht weer ook kunt spelen. Het voordeel van de buitenbanen is dat je onbeperkte hoogte hebt om de bal te slaan.

Studentenkorting

De prijs voor het huren van een baan bedraagt 33 euro per uur. Dat is in de piekuren, dus ’s avonds en in het weekend wanneer de zaal volgeboekt is. De daluren zijn op maandag t/m vrijdag van 9 uur ’s ochtend tot 4 uur ’s middags. Dan zijn er altijd wel banen beschikbaar en kost het huren van een baan nog maar 20 euro. En als een van de huurders een studentenpas kan laten zien kan de baan zelfs voor 50 procent korting gehuurd worden. Dan heb je al een padelbaan voor 10 euro per uur. Buiten de daluren betalen ook studenten alsnog het volle tarief.

Maar helaas, met alleen een baan kun je nog geen padel spelen. Racket en ballen moet je zelf meenemen, maar wie geen eigen spullen heeft kan een racket huren voor € 4,50 per dag, en eenmalig een koker met padelballen kopen voor € 9,50.

Toernooien

Naast een gezellig avondje oefenen is het ook mogelijk om mee te doen aan toernooien. Dit wordt georganiseerd door Bandeja Padel. Een toernooi is meestal op zondag van 12.00 tot 17.00. Deelnemen aan een toernooi kost 40 euro per team, dus 20 euro per persoon.

Na het padellen kun je blijven om nog wat te eten en drinken. De kantine ziet er leuk en gezellig uit en je kan kiezen uit onder andere tosti, friet en bittergarnituur. Je kunt er een bakje koffie doen, maar er zijn ook diverse soorten frisdrank en biertjes te koop.

Algemene waardering

Geillustreerde discobal met vier van de vijf sterren

Al met al krijgt Club Padel Rivium van mij 4 sterren. De klantgerichtheid en vrolijke sfeer die binnen Club Padel heerst spreekt voor zich. En daarnaast zijn de studentenprijzen in de daluren ook nog eens aantrekkelijk.

Prijzen: Huur baan piekuren: € 33,- per uur; huur baan daluren: € 20,- per uur; huur baan daluren studenten: € 10,- per uur; huur padelracket € 4,50 per dag; aankoop koker met padelballen: € 9,50 eenmalig

Adres: Rivium 3e Straat 7, 2909 LH, Capelle aan den IJssel, 06 4516 1179

Openingstijden: Alle dagen van 8.30 u tot 23.00 u.

Bereikbaarheid: Club Padel is eenvoudig te bereiken via de Park Shuttle die bij Kralingse Zoom vertrekt. Naast Club Padel is een grote parkeerplaats, dus met de auto kun je er ook eenvoudig komen.

Toegankelijkheid: De ingang bij Club Padel heeft een opstapje en is dus niet makkelijk toegankelijk met een rolstoel.

Handig om te weten: Je hoeft de koker met ballen maar eenmaal te kopen. Als je vaker padel wil spelen neem je die koker zelf gewoon mee.

Tekst: Yoeri Meulemans
Foto’s: Studio Infini, Yoeri Meulemans

Meer UIT artikelen

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top