Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
5 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

UIT: The Kulture of Hype&Hope, inspirerend hiphop-event

Gepubliceerd: 25 January 2024 • Leestijd: 2 minuten en 0 seconden • UIT

Voor het bijzondere event ‘The Kulture of Hype and Hope’ ging ik (uit-reporter Larice, red.) Rotterdam uit, naar Utrecht. Het is een dans- en muziek event dat twee dagen duurt en in het teken staat van de hiphopcultuur. En wat een ervaring was het!

Breakers, hiphoppers, housers, poppers: misschien zeggen al die benamingen je niets, maar dat is een extra reden om The Kulture of Hype&Hope een keer te bezoeken. Tijdens dit ‘showcase event’ dat een paar keer per jaar plaatsvindt komen ze samen om hun moves te laten zien en in crew battles de strijd om de beste moves met elkaar aan te gaan.

Het is meer dan alleen een dance battle, je kunt er nieuwe mensen ontmoeten, netwerken en geïnspireerd raken door de passie van (mede)dansers. Hiphop wordt hier gevierd en dat brengt mensen met een gemeenschappelijke liefde voor dans en muziek bij elkaar.

Battles als vorm

Op de eerste dag stond een 1 vs 1 house battle op het programma. Bij dit type dansbattle krijgt alle dansers en danseressen één minuut de tijd om hun muzikaliteit en vaardigheden te laten zien. Nadat beide dansers hun performance hebben laten zien, neemt de jury de beslissing over wie zij de beste vonden. De geselecteerde danser gaat dan door naar de volgende ronde, en dit proces herhaalt zich totdat er uiteindelijk één winnaar overblijft! Het panel bestond uit ervaren internationale juryleden, en de diversiteit in de jury’s zorgde voor een breed perspectief.

De tweede dag stond een 7 to smoke (kijk hier voor een voorbeeld) en een 3 vs 3 hiphop battle (filmpje) op de planning. Elke danser moet door een pre-selection komen waar ongeveer 200 deelnemers aan meededen. Slechts de top-16 werd gekozen, waardoor het niveau super hoog was.

Toegankelijk en entertainend

De locatie, De Helling in Utrecht, dichtbij Leidsche Rijn, bleek perfect toegankelijk. De sfeer was erg gezellig. Het evenement diende als een ontmoetingsplek waar dansers of dansliefhebbers van over de hele wereld samenkwamen. Deze internationale aanwezigheid voegde een extra dimensie toe aan de algehele ervaring.

De organisatoren, Giovani en Marsha, hebben met dit evenement een platform gecreëerd dat niet alleen entertainend is, maar ook bijdraagt aan de groei van de hiphopgemeenschap. Of je nu als toeschouwer komt genieten of als danser wilt participeren, ‘The Kulture of Hype&Hope’ biedt voor ieder wat wils. Een absolute aanrader voor iedereen die benieuwd is naar de wereld van Hiphop.

Algemene waardering

Geillustreerde discobal met vier van de vijf sterren

The Kulture of Hype&Hope krijgt van mij vier sterren vanwege de diverse dansstijlen, de ervaren juryleden en de geweldige locatie. De energieke sfeer en indrukwekkende dansers maken dit evenement een absolute aanrader!

Adres: De Helling, Helling 7, Utrecht.

Data events: 24 maart, 29 juni, 29 september, 4 & 5 januari 2025 (voor meer informatie ga naar hun Instagrampagina @thekultureofhypeandhope!

Prijs: Voor deze twee dagen betaalde ik 30 euro. Water en garderobe zijn gratis.

Toegankelijkheid: Niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Toegankelijkheid: Goed bereikbaar met de trein. Uitstappen bij Utrecht Vaartsche Rijn.

Tekst: Larice Atmoredjo
Foto’s: Larice Atmoredjo, Studio Infini

Meer UIT artikelen

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!


Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top