Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
20 juli 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

UIT: We lieten ons bekoren door een spontane avond op noren

Gepubliceerd: 1 February 2024 • Leestijd: 2 minuten en 25 seconden • UIT&THUIS

Schaatsbaan Rotterdam opent sinds 2013 haar deuren elk jaar van december tot en met februari. In die drie maanden verwelkomen ze jaarlijks ongeveer 250.000 bezoekers. Dat is knap. Het gerucht gaat dat Schaatsbaan Rotterdam de enige rendabele schaatsbaan in Nederland is. Tijd voor UIT-reporter Ishana om zich op het ijs te wagen.

Ishana en Merijn met hun schaatsen

Schaatsbaan Rotterdam is gevestigd op het terrein van de Rotterdamse hockeyclub Leonidas. In 2013 is de baan verkozen tot het beste Rotterdamse Stadsinitiatief, wat onder meer eenmalige subsidie van 2 miljoen euro opleverde. Momenteel zijn er twee soorten banen: een volwaardige 400-meterbaan en fun- en curlingbanen, waardoor de ruimte multifunctioneel gebruikt kan worden, bijvoorbeeld voor schaatslessen, feestjes, curlingtoernooien en meer. Daarnaast is er nog een los schaatsvlak. Leuk voor kinderen.

Alleen voor noren

Mijn oud-studiegenoot Merijn en ik kwamen aan rond 19.00 uur, op maandag 15 januari. Bij binnenkomst was het druk. Er was een constante inloop en de sfeer voelde tamelijk chaotisch. Ondanks de drukte nam de vrouw aan de balie toch de tijd voor ons. Ze liet ons weten dat de 400-meterbaan, de baan waarvoor we kwamen, op dit moment alleen beschikbaar was voor noren. We schoten in de lach: beiden hadden we daar nog nooit eerder op gestaan.

Na een paar droge grapjes over noren besloten we de uitdaging aan te gaan. Na het betalen en het doorgeven van onze maten, kregen we een ticket waarmee we onze noren konden ophalen. Ook dit verliep een beetje chaotisch omdat we steeds werden doorverwezen naar een andere plek. Toen we eenmaal – eindelijk – onze noren hadden bemachtigd, hebben we nog even een kopje thee gedronken en bijgepraat in het restaurant.

Heerlijke rondjes geschaatst

De baan

Daarna hebben we een paar heerlijke rondjes geschaatst terwijl we genoten van het kijken naar fanatieke sportievelingen op het ijs. Tegen het einde van de avond hebben we gevraagd of we onze noren om mochten wisselen voor normale schaatsen zodat we even op de kleine ijsbaan konden. Gelukkig mocht dit. Echter ging het schaatsen op deze baan gek genoeg veel minder soepel. Lag het aan de schaatsen of aan de baan? Zeker niet aan ons in ieder geval (knipoog).

Verder nog leuk en handig om te vermelden is dat er een karaokebooth is (!). Hier hebben we helaas geen gebruik van gemaakt i.v.m de tijd. Maar laat me weten hoe het was als jij dat wel hebt gedaan! Als laatste zijn handschoenen op de banen verplicht.

Totaalindruk en waardering

De ruimte is verrassend groot. Maar omdat de plek redelijk druk bezocht is voelt dat niet per se zo. Veel mensen die ik zag, leken frequente bezoekers te zijn van de baan en precies te weten waar te gaan en wat te doen. Veelal wat oudere volwassenen, ook een paar kinderen en jongeren. Er zijn eet- en drinkgelegenheden passend bij de winterse stijl en er zijn toiletten aanwezig. Prima indoor schaatsplek, al voelt de sfeer voor mij wat grootschalig.

Geillustreerde discobal met vier van de vijf sterren

 

Uitgegeven per persoon: € 16,50 entree + schaatsverhuur. Met de Rotterdampas is de entree eenmalig gratis en betaal je alleen voor de schaatsen. Normale schaatsen huur je voor € 6,50 en noren voor € 8,-.

Adres: Toepad 95, Sportpark Toepad, Rotterdam,

Openingstijden: Dagelijks open tot en met 24 februari. Zondag t/m donderdag 09.00 – 22.00. Vrijdag & zaterdag 09.00 – 23.00.

Bereikbaarheid: Vanaf mijn homebase in Rotterdam Delfshaven was het ongeveer 25 minuten fietsen. Tevens goed te bereiken met tramlijn 21 en 24. Halte Nesserdijk is de halte waar je uitstapt en je nog zeven minuutje wandelen biedt. Goede warming-up voor die beentjes.

Handig om te weten: Goed om even vooraf op de website te kijken voor de norenuren en het dweilschema.

Tekst: Ishana Katushing
Foto’s: Studio Infini, Ishana Katushing

Meer UIT artikelen

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

Comments are closed.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top