Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
16 september 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

UIT&THUIS: B&B Vol Liefde is het ultieme televisieprogramma van de zomer

Gepubliceerd: 5 September 2024 • Leestijd: 1 minuten en 48 seconden • UIT&THUIS

‘Yamas’ Iris, einzelgänger Thijz, eigenwijze Anja of oude kakker Robert-Jan. Grote kans dat jij dan wel weet waar het over gaat. Profielen-eindredacteur Margriet vermaakt zich al weken met dé zomerhit op televisie: B&B Vol Liefde.

Voor wie het concept van het programma niet kent: in het RTL4-programma B&B Vol Liefde gaan Nederlandse singles met een bed & breakfast in het buitenland op zoek naar de liefde. Dit seizoen volgen we acht landgenoten die in Schotland, Frankrijk (3x), Zuid-Afrika, Spanje (2x) en Griekenland wonen. De hele zomer kan je intens meeleven met de excentrieke gastheren en -dames die samen met hun potentiële liefdespartners zorgen voor ongemakkelijke situaties (alles van Albert), ongemakkelijke dansjes (Iris & Peter) en ongemakkelijke gesprekken op een troosteloos terras in de Franse regen (Arno & Simon).

Irritainment en entertainment

Deze ongemakkelijkheid is in mijn ogen ook meteen de grote kracht van het programma. De makers van deze realityshow slagen erin door muziek, montage, voice-overteksten en natuurlijk de casting van de B&B-houders en kandidaten om entertainment en vooral irritainment van de bovenste plank te bieden. Dat slaat niet alleen aan bij de tv-kijker maar ook social media gaat helemaal los op de paradijsvogels die ook dit seizoen zijn gevonden. Imitaties, persiflages, memes: Instagram en TikTok staan er vol mee.

Want naast dat je hoopt dat er liefde gevonden wordt, val je van de ene verbazing in de andere. Bestaan zulke types als Esther, de laatste kandidaat bij Robert-Jan in Schotland, echt? En waarom mag Albert ineens een paar dagen naar zijn puppies (zoals hij zijn kinderen noemt)? En stelt Mirjam zich wel echt open voor de liefde of kan er eigenlijk niemand aan haar eisen voldoen?

Antwoord op alle vragen

Nog een week en dan zit de lange zomer van B&B Vol Liefde er op. De reünie-aflevering wordt op donderdag 12 september uitgezonden en dan krijgen we hopelijk antwoord op de vragen die mij al de hele zomer bezighouden. Gaat Iris voor drinkmaatje Jan of voor dansleraar Peter? Heeft Els nog een kans gekregen bij Robert-Jan of blijft-ie in z’n eentje in de ‘residence’? Heeft Mirjam nog een man weten te temmen? En zijn Niels en Arno nog samen in het klushuis?

Wie mocht denken dat ik in een gat val na de reünie heeft het mis. Want er komt ook weer een winterreeks aan van B&B Vol Liefde: Winter Vol Liefde.

Daar verheug ik me nu al op, en met mij vast velen.

Waardering

Geillustreerde discobal met vijf van de vijf sterren

Te zien op: RTL4 (elke ma-do 20.30 uur); op Videoland en via NL Ziet kan je een week vooruitkijken en de serie terugkijken.

Tekst: Margriet van der Zee
Beeld: Demian Janssen

Meer UIT artikelen

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top