Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
6 december 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

UIT&THUIS: Go vegan or go home

Gepubliceerd: 28 November 2024 • Leestijd: 2 minuten en 37 seconden • UIT&THUIS

Vegan saai en oergezond? Nee hoor, je kan ook heel goed vegan eten op je cheat day of als je op zoek bent naar guilty pleausures. De Vegan Junkfood Bar is daar de ideale plek voor.

Want zeg nou zelf: junkfood leent zich toch bij uitstek voor een vegan-maaltijd? Het maakt nou eenmaal weinig uit of je gemalen dood dier mengt met zout en kruiden, in een krokant jasje rolt en frituurt, of dat je dat doet met een prutje van soja of champignons. En patat, mits in plantaardige olie gebakken, is van zichzelf al vegan.

In een snoeptrommel

Dus sprak ik met m’n zoon (25, ex-kok) op een dinsdagavond af op het Schiedamse Vest in hartje Rotterdam, om bij te praten en te genieten van lekker fout – en toch ook weer goed – eten. De ambiance is daarvoor heel geschikt: de styling van het restaurant geeft je qua kleur het gevoel dat je in een snoeptrommel bent gevallen, met graffiti die je zoveel te lezen geeft dat je telefoon in je tas kan blijven. De bar en meubels zijn gezellig in een mix van bohemian en urban stijlen.

De bediening verwelkomt ons uiterst gastvrij en ontspannen en van de menukaart kiest m’n zoon een burger met frites genaamd Cheezy Smash Combo en ik Loaded Freak Fries ‘Iconic Rainbow’. Hoewel er een uitgebreide keuze aan cocktails is – die allemaal uitstekend passen bij de snoeptrommelsfeer – drinken we er een doorsnee glas icetea/cola bij, op zich altijd een prima combi met junk food. Vooraf nemen we de Mac’n Cheese balls, bitterballen gevuld met de aloude macaroni met kaas.

Die ballen komen al snel en zijn een heerlijke combinatie van guilty pleasures, al vindt mijn zoon (ex-kok, ik zei het al) ze een beetje ‘blent’ (saai), had hij ze ‘wat hoger op smaak’ willen proeven en mist hij iets groens zoals wat snippertjes bieslook voor wat visuele variatie binnenin de knapperige omhulling.

Mayo in regenboogkleuren

De burger met friet worden gepresenteerd als in een ouderwetse Amerikaanse burgertent. De frietjes zijn goed crispy en de sriracha mayo is echt heel lekker, constateert mijn zoon, de ingrediënten op de burger zijn vers en het broodje is lekker. Alleen de (vegan) ‘bacon’ wordt door de ex-kok beoordeeld als ‘een beetje smakeloos/chemisch’. De burgerpatty zelf brokkelt een beetje uit elkaar en is wat aan de flauwe kant.

Mijn loaded fries zijn een royale bak Franse frietjes met strips knapperige vegan-kip, kleine snippers vegan-bacon, gebakken uitjes en mayo in diverse kleuren van de regenboog. Het smaakt goed, al moet ik in de sfeervol verlichte omgeving onder de kleurige klodders wel even zoeken naar wat wat is. De hoeveelheid is royaal, ik krijg het niet allemaal op.

Service allervriendelijkst

Vanwege de overvloed aan calorieën die we al hebben verstouwd, slaan we het toetje over (de Vegan Junkfood Bar biedt een bescheiden aanbod van drie op zichzelf interessante desserts voor schappelijke prijzen) en bestellen we koffie en thee voor toe. De gemberthee is heerlijk (de juiste hoeveelheid gember, op een prikker, dus makkelijk eruit te vissen) en je krijgt er een mini-chocolonely bij.

Bij bezoek aan de toiletten blijkt dat die aangenaam, ruim, schoon en verzorgd zijn. Wel moet je er een trap voor af en dat maakt het restaurant voor mensen in een rolstoel minder toegankelijk. Dat is het echte enige minpunt dat we kunnen ontdekken.

We worden na het afrekenen (net 55 euro voor ons samen) hartelijk uitgezwaaid. We hebben genoten van onze portie troostvoer op deze donkere, regenachtige herfstavond, we besluiten eensgezind dat de ambiance leuk is en de service allervriendelijkst.

Geillustreerde discobal met vier van de vijf sterren

Adres: Schiedamse Vest 144 Rotterdam (zijstraat van Westblaak)

Bereikbaarheid: Op loopafstand van metrostations Leuvehaven en Beurs, vanaf station Blaak circa 10 minuten.

Openingstijden: Zondag t/m donderdag 12.00-22.00 uur, vrijdag en zaterdag 12.00 tot 23.00 uur.

Uitgegeven: 55 euro voor 1 voorgerecht, 2 hoofdgerechten, 2 fris en een koffie en een thee

Toegankelijkheid: De restaurantruimte is toegankelijk, de wc’s niet.

Tekst en foto’s: Edith van Gameren

Meer UIT artikelen

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!


Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top