Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
20 juli 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

UIT&THUIS: The Gentlemen is een bingewaardige rollercoaster met een topcast

Gepubliceerd: 20 June 2024 • Leestijd: 1 minuten en 39 seconden • UIT&THUIS

The Gentlemen is een action-comedyserie en een spin-off van de film The Gentlemen. Alles draait om een geërfd landgoed, dat meer en minder leuke verrassingen herbergt. Nieuwe UIT&THUIS-verslaggever Luna, student verpleegkunde, keek de serie voor Profielen.

Militair Edward Horniman (Theo James) erft na de dood van zijn vader onverwacht een enorm landgoed, compleet met een boerderij, een kasteel waar je u tegen zegt én de titel Hertog van Halstead.

Ongelooflijke ontdekking

De erfenis zorgt echter voor grote woede bij zijn oudere broer, Frederick Horniman (Daniel Ings), die had verwacht de erfenis zelf te krijgen. Frederick zit diep in de schulden bij een gevaarlijke drugsbende en raakt steeds verder in de problemen. Edward probeert zijn broer te helpen, maar de erfenis brengt nauwelijks geld op.

Op zoek naar oplossingen, ontdekt Edward iets ongelooflijks: onder zijn landgoed bevindt zich al jaren een gigantische wietplantage. Als militair moet Edward nu niet alleen zijn familie redden, maar ook leren zakendoen in de criminele onderwereld.

Acht afleveringen verslonden

The Gentlemen is een heerlijke serie om te bingewatchen, mede dankzij de geweldige cameravoering die elke scène kort en krachtig houdt. Binnen een paar dagen heb ik de acht afleveringen verslonden.

De geweldige casting en de classy vibe die The Gentlemen uitstraalt, trok gelijk mijn aandacht. Vooral dat Guy Ritchie, bekend van films als Sherlock Holmes en de live-action Aladdin, aan het roer staat, zorgt voor hoge verwachtingen.

Elke aflevering is een emotionele achtbaan. Net als je denkt dat je even kan ontspannen, gebeurt er iets onverwachts waardoor je weer op het puntje van je stoel zit. Elke keer als zaken op hun plek lijken te vallen, zorgt een nieuwe plottwist voor meer spanning. Op een gegeven moment móest ik gewoon weten hoe het zou aflopen. Erg positief als ervaring, maar wat minder voor mijn aankomende tentamens.

Een voortreffelijke egoïst

Frederick, de broer, speelt zijn rol voortreffelijk: ik vind hem persoonlijk echt vreselijk. Zijn egoïstische en vervelende acties halen het bloed onder mijn nagels vandaan, maar dit laat wel zien hoe goed zijn rol is neergezet.

De laatste afleveringen zijn het spannendst. Ondanks de vele onzekerheden werken de broers steeds meer samen en zie je hun band groeien. Hun vertrouwen in elkaar wordt continu op de proef gesteld en er zijn tal van valkuilen. Geld maakt mensen gek, en dat komt in deze serie duidelijk naar voren.

Geillustreerde discobal met vier van de vijf sterren

Te zien: op Netflix
Regie: Guy Tichie
Hoofdrollen: Theo James, Kaya Scodelario, Giancarlo Esposito
Seizoenen: 1, 8 afleveringen

Tekst: Luna Gielens
Beeld: Demian Janssen

Meer UIT artikelen

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top