Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
21 juli 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

‘Wanneer ben je voor het laatst bij je oma langs geweest?’

Lindsey Zimmerman is vierdejaars student communicatie. Iets doen om de wereld een stukje beter te maken, is haar drijfveer. ‘Veel jongeren doen graag iets maatschappelijks maar ze weten niet hoe.’

‘Op dit moment ben ik druk met het afronden van mijn afstudeeronderzoek. Dat doe ik bij Young Impact. Dat is een stichting die jongeren aanspoort om vanuit hun passie en talenten iets voor de maatschappij te doen. Dat vind ik zelf ook belangrijk en interessant. Ik vind het fijn dat ik op deze manier een bijdrage kan leveren om de wereld iets beter te maken. Young Impact is vooralsnog voornamelijk bezig met het inspireren van jongeren; nu gaan we dat ook met jongvolwassenen doen en hier gaat mijn afstudeeronderzoek over. Het zijn ook de studenten aan de hogeschool. Ik wil ze graag laten zien hoe leuk het ook kan zijn om je in te zetten voor de maatschappij en hoe je iets voor een ander kunt betekenen.

‘Even een theetje of een koffietje doen, kan voor iemand anders heel veel betekenen.’

‘Uit het onderzoek is gebleken dat veel jongvolwassenen wel graag iets zouden willen doen, impact willen maken, maar niet precies weten wat ze kunnen doen, waar ze moeten beginnen en hoe ze het moeten aanpakken. Vanuit Young Impact willen we laten zien dat iets heel kleins ook al helpt. Als voorbeeld noem ik vaak: wanneer ben je voor het laatst bij je oma of bij je moeder langs geweest? Even een theetje of een koffietje doen, kan voor iemand anders heel veel betekenen. Iemand een compliment geven, is ook niet moeilijk. Toch kan het veel met de ander doen.

Je kunt ook aan ‘grotere’ dingen denken, zoals het ontwikkelen van een bordspel om het gesprek over mentale gezondheid in gang te zetten. Het zijn allemaal dingen waarmee je de wereld om je heen wat mooier maakt.

‘Iedereen kan dat doen. Het klinkt heel cliché misschien, maar het begint bij een individu. Bijvoorbeeld iedere keer dat je afval op straat ziet liggen, het oppakken en in de vuilnisbak gooien. Als iedereen dat doet, en dat weer aan elkaar doorgeeft, dan maken we er met z’n allen een mooiere plek van.

Ik doe dat door communicatie en door het organiseren van evenementen. Dat is mijn opleiding en het wordt ook mijn vak. Met communicatie kun je veel doen op het maatschappelijk vlak. Voor mijn opleiding heb ik een evenement georganiseerd voor Every Day People, die onder meer veel voor daklozen doen. Voor mijn minor heb ik vervolgens een daklozendiner georganiseerd. Allemaal vanuit het communicatieperspectief en het in actie zetten van mensen door middel van communicatie.

‘Met communicatie kun je veel doen op het maatschappelijk vlak.’

Dat zijn mooie dingen waar ik heel enthousiast van word. Verder ben ik peercoach op de hogeschool en help ik medestudenten, schrijf ik voor Smart & Social City Magazine van de hogeschool en doe ik de communicatie bij een kinderopvang.

‘De komende periode heb ik het heel druk met afstuderen en het evenement op 4 juni in Ahoy, dat ik heb helpen organiseren voor Young Impact. Het heet de Impact Night en het is een groot feest waarbij we niet alleen het vonkje meegeven en inspireren, maar ook direct al samen impact maken. Dat deden we al voor jongeren, maar dit jaar voor het eerst ook voor jongvolwassenen. Met grote artiesten als Kraantje Pappie, Rita Ora en Numidia. Die treden niet alleen op maar vertellen ook hun eigen verhaal. Daarnaast vinden er ook allemaal sociale activiteiten plaats in de Impact Zone, zoals speeddaten met ouderen; dat vind ik zelf echt geweldig.

‘Een baan heb ik gelukkig al: Young Impact, waar ik nu afstudeer, heeft me gevraagd voor ze te komen werken als ik klaar ben.’

‘Wat ik merk onder jongeren en studenten is dat er de laatste tijd veel negativiteit is. Dat komt voor een groot deel door alle sombere berichten in het nieuws over oorlogen en natuurrampen. Dan vergeet je wel eens dat er ook mooie dingen zijn. Iemand anders helpen en iets voor de maatschappij betekenen, kan iets positief opleveren, ik weet uit eigen ervaring hoe blij je daarvan kunt worden. Daar probeer ik andere jongeren in te inspireren.

‘Eerst dus nog afstuderen. Een baan heb ik gelukkig al: Young Impact, waar ik nu afstudeer, heeft me gevraagd voor ze te komen werken als ik klaar ben. Dat vind ik echt leuk, dan kan ik doorgaan met wat ik het liefste doe. Evenementen en marketingcommunicatie en anderen inspireren om ook iets moois voor een ander te doen. Maar eerst even lekker op vakantie. Ik ga pas in september aan het werk en daarvoor nog even lekker naar Bali met mijn vriend.’

Ken of ben jij iemand met een verhaal voor Humans of HR? We horen het graag! Stuur een mailtje naar profielen@hr.nl

Tekst en foto: Sanne van der Most

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Gepubliceerd: 24 May 2024 • Humans of Hogeschool Rotterdam

Humans of HR

Reacties

Laat een reactie achter

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top