Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
17 september 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Kleding op de hogeschool: heeft elke locatie een eigen stijl?

Gepubliceerd: 10 September 2024 • Leestijd: 2 minuten en 41 seconden • Nieuws

Sportief, zakelijk, alternatief of iets wat gewoon lekker zit? Zoveel studenten, zoveel kledingstijlen. Heeft iedere locatie ook een specifieke stijl? Profielen neemt een steekproef op een paar locaties. Deze week vragen we op Wijnhaven aan studenten wat ze aantrekken naar school.

Wijnhaven: een beetje trendy én het moet lekker zitten

Abigail Toekimin, eerstejaars creative media & game technologies

‘Ik heb een jurk aan van Pull&Bear, een kimono van Zara, Adidas Yeezy’s en een tas van Bershka. Meestal draag ik zwart, maar vandaag hebben we een eindmarkt op school, voor het project waar we aan werkten. Dat gaat over duurzaamheid en bloemen en bijen. Daarom ben ik nu lekker vrolijk en kleurrijk.

Mijn tas vind ik helemaal super. Hij is lekker groot en alles past er in. Dat heb je als vrouw wel nodig. De kimono is ook gewoon heel fijn, nu met het warme weer. Iedereen heeft zijn eigen stijl. Dat komt ook wel door onze ‘creative’ kant. Dat zie je op onze locatie wel terug hoor.’

Furkan Ozcelik, tweedejaars creative media & game technologies

‘Witte sneakers heb ik aan. Geen idee welk merk, ze liepen gewoon lekker dus ik heb ze gehaald. Een cargo broek, zit ook super lekker en fijn dun. Verder een zwart T-shirt met een Sony logo van Playstation. Dat heb ik vroeger zo veel gespeeld. En mijn opleiding verklapt het al. Ik ben nog steeds best wel aan het gamen dus ik vond het superleuk. Dan heb ik een tasje van Nike waar al mijn spulletjes in zitten.

Ik heb niet echt één stijl. Het boeit me eigenlijk ook niet of iets goed matcht. Ik vind het vooral belangrijk dat het lekker zit en dat ik me er fijn in voel.’

Julia Camphens, vierdejaars communicatie

‘Ik zie er zo niet elke dag uit hoor. Vandaag is een bijzondere dag, want ik moet mijn scriptie verdedigen. Ik draag een lichtblauw pak van Olivia&Kate. Netjes en toch ook relaxed, want het is ook warm. Eronder draag ik een wit T-shirt. New Balance sneakers en Nike sokken aan mijn voeten. Ik heb mijn haar gekruld, ook wel speciaal voor vandaag.

En ik draag veel sieraden. Ik ben wel echt een goud-type, dus dat draag ik eigenlijk altijd. Met wat diamantjes. En een Apple Watch. Mijn stijl is een beetje classy slash zakelijk. Vandaag ben ik extra netjes, maar ik draag sowieso wel vaak een pantalon en een jasje. Een beetje netjes vind ik wel fijn, dat past wel bij mij.’

Sem van der Stigchel, tweedejaars creative media & game technologies

‘Ik draag een goedkoop T-shirt van McKenzie en een stretchy nette broek van Solid. Mijn sneakers zijn van Puma. Ik weet wel dat ze retro zijn maar niet precies welk model het is. Als ik met het OV ga, heb ik sowieso altijd mijn Sound Core Space One koptelefoon op. Dan luister ik podcasts of muziek. Mijn horloge is een Garmin, ook voor het sporten.

Verder een Eastpak rugzak. Lekker groot en heel oud. Nog van de middelbare school. Ik draag het liefst casual. Het moet lekker zitten en er een beetje leuk uit zien. Deze broek is daarom ideaal. Hij is best netjes maar hij voelt als een joggingbroek.’

Trevino Sunarja, eerstejaars creative media & game technologies

‘Ik draag Adidas Samba’s, een hele dunne cargobroek voor warm weer en een grijs shirt van de Zara met een beetje textuur op de mouwen. En een pet van The North Face omdat het zo warm is. Ik kan niet zo goed tegen de zon dus zo’n klep is fijn.

Mijn tas heb ik bij Bol.com gekocht. Het merk weet ik niet echt, maar hij is lekker groot en alles past er in. Mijn kleding is casual fit. Je kan het elke dag dragen. Niet heel speciaal maar een klein beetje trendy denk ik. Het moet wel een beetje leuk staan. En vooral ook goed en lekker zitten.’

Tekst en foto’s: Sanne van der Most

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!


Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

One Response to Kleding op de hogeschool: heeft elke locatie een eigen stijl?

  1. Leuk dat jullie langs zijn geweest! Leuke rubriek! Het is wel een beetje een eenzijdig beeld van de locatie Wijnhaven als er alleen maar CMGT (en een COM) studenten bevraagd zijn. CMGT ken ik overigens als een stuk kleurrijker dan hier getoond wordt. Mijn tip: loop wat langer rond en observeer de diversiteit in stijlen verspreid door het hele gebouw, in plaats van het relatief monotone mode beeld wat nu ontstaat.

    Juist voor studenten die mogelijk iets meer uit hun comfortzone willen komen of uitgenodigd worden om te experimenteren met hun stijl zou ik graag de meer excentrieke studenten voorbij willen zien komen.

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top