Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
18 oktober 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Wijnand van den Brink stopt in maart 2025 als cvb-lid

Gepubliceerd: 17 October 2024 • Leestijd: 2 minuten en 3 seconden • Nieuws

Wijnand van den Brink vertrekt per 31 maart 2025 als lid van het college van bestuur van de Hogeschool Rotterdam. Hij doet een stapje terug voor een betere balans tussen zijn werk en privé. Hij blijft ‘nog enige tijd’ betrokken bij de Hogeschool Rotterdam. ‘Geen makkelijk besluit’, zegt hij er zelf over.

Wijnand van den Brink, op locatie Rochussenstraat voor een van de ronde ramen
HANS TAK

‘Na een aantal enerverende jaren, waarin ik met heel veel plezier, enthousiasme en inzet heb bijgedragen aan de ontwikkeling van deze mooie hogeschool, heb ik besloten mijn werk/privébalans meer in evenwicht te brengen’, laat Wijnand van den Brink (1961) zelf weten in een persbericht dat vandaag door de raad van toezicht naar buiten is gebracht.

‘Goede samenwerking’

Van den Brink benadrukt dat het geen makkelijk besluit was. ‘Zeker gezien de goede samenwerking met mijn medebestuurders Sarah Wilton-Wels en Hanneke Reuling. Met hen zou ik nog bergen kunnen verzetten. Dan valt het meedelen dat je voor jezelf nu een ander pad in wil slaan zwaar.’

Anja Oskamp, voorzitter van de raad van toezicht heeft begrip voor de beslissing: ‘Ik begrijp ook dat de zware bestuurstaak, waar hij zich met hart en ziel voor heeft ingezet, veel van hem gevergd heeft. Ik begrijp daarom zijn wens om meer balans tussen werk en privé te zoeken, hoewel ik het jammer vind dat we zijn kennis, nuchterheid en rust niet meer kunnen inzetten’.

‘Humor, nuchterheiden bestuurlijke scherpte’

‘Toen Wijnand mij vertelde over zijn voornemens merkte ik dat het me raakte en ik het ook goed begreep’, zegt collegevoorzitter Sarah Wilton-Wels. ‘Het zijn tropenjaren geweest. Zijn positivisme, relativeringsvermogen, humor en nuchterheid ga ik missen, naast zijn bestuurlijke scherpte en collegialiteit!’

Het eind van zijn tweede termijn van vier jaar (eind september 2025) komt in zicht en het is gebruikelijk dat bestuurders dan opstappen, tenzij de bedrijfsvoering in gevaar komt. Aangezien Hanneke Reuling op 1 april 2025 al een jaar meedraait in het college en zij naar eigen zeggen al goed ingeburgerd is, lijkt de vertrekdatum op dat vlak weinig problemen op te leveren.

Van den Brink trad in 2017 aan, maar op dat moment had hij al een flink carrière achter de rug bij de Hogeschool Rotterdam; inmiddels werkt hij 26 jaar bij de HR. Voordat hij benoemd werd in het college van bestuur was hij directeur van het Instituut voor de Gebouwde Omgeving (IGO), en daarvoor directeur van het Instituut voor Financieel Management (opgegaan in de HR Business School). Weer daarvoor voor was hij onderwijsmanager bij bedrijfseconomie en docent economie.

Financiën en huisvesting

Binnen het college heeft hij onder meer financiën en huisvesting in zijn portefeuille. Met dat laatste thema blijft hij voorlopig bezig, hij neemt niet ‘abrupt afscheid’ van de hogeschool. Hij zal nog ongeveer een jaar na zijn aftreden de rol van senior projectleider strategische huisvesting vervullen. ‘Hij gaat bijdragen aan de grote opgaven die we hebben op het gebied van huisvesting in verbinding met de buitenwereld en de betekenis die huisvesting kan geven aan onze strategische agenda’, schrijft de raad van toezicht. Van den Brink laat weten: ‘Ik heb hier ontzettend veel zin in.’

Tekst: Edith van Gameren
Foto: Hogeschool Rotterdam
Fotobewerking: Demian Janssen

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top