Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
6 mei 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Nieuw op donderdag: studentensoos ‘Thuis’

Gepubliceerd: 20 March 2014 • Leestijd: 1 minuten en 49 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Even een biertje drinken na een dag studeren? Dat kan. In de kelder van locatie Academieplein is vandaag de nieuwe sociëteit geopend. Dat viel in de smaak bij studenten want het was druk.

Stephan en Storm - Soos Thuis

De sociëteit bestaat al langer maar werd tot nu toe gerund door een studentenvereniging, in het verre verleden onder andere door Thonis en Augustijn en de laatste jaren door Satis. Daar wilde de facilitaire dienst van de HR echter van af. De horeca moet goed geregeld zijn, door een cateraar die er een vergunning voor heeft, stelde facilitair manager Patrick Prinse eerder. Cateraar Césant zag dat wel zitten, net als de zes actieve studieverenigingen die de locatie Academieplein sinds kort telt. Resultaat: een volle sociëteit, die vanaf deze week de naam ‘Thuis’ draagt.

‘Gezellig, het heeft echt meerwaarde’
‘Ik wist wel van het bestaan van een bar op de hogeschool maar was er nog nooit geweest’, vertelt eerstejaars bouwkundestudent Stephan. ‘Vorige week hoorde ik van mijn peercoach dat er vandaag een borrel was. Ik vind het wel gezellig dat er zoiets op school is, het heeft echt meerwaarde.’
Daar is studiegenoot Storm het mee eens. ‘Of ik hier vaker ga komen? Ja, dat zie ik wel zitten. 1,25 euro voor een biertje moet wel kunnen.’ Vandaag kregen de studenten die tussen 16.00 en 17.00 uur binnenkwamen overigens één gratis biertje. Lees: een consumptiebon, betaald door de zes studieverenigingen ARES, Sketch, RSVL, Hysteresis, Stuw en Roervlo.

Jorn Brouwer van ARES is zeer te spreken over de opkomst. ‘Er zijn heel veel studenten en ook docenten, dat is goed! Iedereen moet hieraan wennen, maar we gaan er alles aan doen om dit door te zetten.’ De soosruimte is bedoeld voor leden van de studieverenigingen, andere studenten van locatie Academieplein maar ook voor studenten van de andere locaties van de HR. Facilitair manager Prinse: ‘Tijdens feestdagen en in vakanties en als er tentamens zijn, zijn we niet open maar op andere donderdagen wel, vanaf 16.00 uur. Ik denk dat vooral de studieverenigingen elkaar hier kunnen versterken, en dat vinden wij belangrijk. Ook is de ruimte goed te gebruiken na bijvoorbeeld een bedrijvendag van een opleiding.’ Op andere avonden dan donderdag is de ruimte te reserveren.

Soos

Reclame maken
Uiteraard heeft ook Césant (dat op Academieplein eveneens het restaurant runt) er baat bij dat de soos goed gaat lopen. ‘Je kunt niet goed inschatten hoeveel studenten er afkomen op zo’n inloopmiddag, maar wij gaan er uiteraard ook reclame-uitingen tegenaan gooien en reclame voor maken op andere locaties van de hogeschool’, aldus Lenny Reijnierse, communicatiemedewerker van Césant. En als het over een tijdje wellicht niet meer zo druk is? Reijnierse: ‘Dan gaan we weer in gesprek met Patrick Prinse.’ De prijzen van de drankjes bedragen overigens 1,00 euro voor frisdrank en 1,25 voor een biertje. ‘Dat is best wel scherp’, stelt Reijnierse.

Jos van Nierop

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

4 Responses to Nieuw op donderdag: studentensoos ‘Thuis’

  1. Was een geweldige borrel. Echt leuk dat het zo druk was! Ik heb nu al zin in 28 maart. Dan is er van 20.00 tot 00.00 een feestje met een after-party in de Skihut. Entree is gratis en de afterparty ook!!! Er zullen dj’s en ook danseressen zijn. Bier voor 1,25. Kortom, het wordt gezellig!!

    Tot aan de bar!

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top