Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
25 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

‘Studievereniging: één been in de opleiding, één been in het café’

Gepubliceerd: 15 April 2014 • Leestijd: 0 minuten en 55 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.

Collegevoorzitter Ron Bormans vindt het belangrijk dat er studieverenigingen zijn die activiteiten organiseren. Dat moet worden gefaciliteerd en daarover gaat hij in gesprek met de onderwijsinstituten. ‘Maar studenten moeten vooral zelf het initiatief nemen.’

Dat stelde Bormans gistermiddag tijdens de vergadering van de sgmr (studentengeleding van de centrale medezeggenschapsraad) tijdens het agendapunt over studieverenigingen. ‘Maar ik dwing niet af dat bijvoorbeeld studievereniging ARES het goed doet. Het moet lokaal gesupport worden. Door de studenten en door de instituutsdirectie’, aldus Bormans die het belang van studieverenigingen bij de onderwijsdirecteuren onder de aandacht gaat brengen. Bormans: ‘Ik zal ze vragen wat ze er al aan doen en hoeveel geld ze ervoor ter beschikking hebben. Heel veel geld is volgens mij niet nodig.’

Eén been in het café
De collegevoorzitter is het ‘heel erg eens’ met het pleidooi van de sgmr om studieverenigingen te faciliteren. ‘Actief zijn voor een vereniging is echt van toegevoegde waarde en je krijgt er ook een netwerk door’, aldus Bormans. ‘Je staat erdoor met één been in de opleiding en met één been in het café. Als die verhouding goed is, en je dus niet teveel in het café zit, is het leuk.’ Bormans is ervan overtuigd dat er juist vanuit de binding tussen studenten én de opleiding kwaliteit ontstaat.’

Als het aan de collegebestuurder ligt komt er ook een driemaandelijks overleg tussen de verschillende studieverenigingen waaraan hij ook zelf zal deelnemen. ‘Dan kunnen we kennis delen en elkaar helpen als iemand ergens tegenaan loopt.’

Jos van Nierop

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

One Response to ‘Studievereniging: één been in de opleiding, één been in het café’

  1. Op de Rotterdam Business School ( HES ) bestaan ook meerdere studentenverenigingen/organisaties, deze worden gelukkig ook bijna allemaal gesteund door de desbetreffende instituut directeuren.

    Het beeld van de studentenverenigingen/organisaties is jammer genoeg niet altijd even duidelijk bij iedereen. Een hoop van deze doen namelijk ook zakelijke evenementen naast het welbekende feestvieren.
    De studenten die vaak bij deze organisaties zitten zijn vaak geïnteresseerd in het totaalbeeld van student zijn, zowel binnen schooluren evenals erbuiten.

    Binnen de Rotterdam Business School hebben wij de Rotterdam International Student Association (R.I.S.A) deze kent over de 150+ leden waarvan veel internationale studenten.
    Mede door hechte samenwerking tussen R.I.S.A en de Rotterdam Business School beleven de studenten die erbij zitten de tijd van hun leven en leren zij menig student kennen buiten hun eigen opleidingen en klassen om.
    Zonder de hulp van de Rotterdam Business School zijn deze dingen jammer genoeg niet mogelijk, daarvoor bedanken wij vooral onze Dean ( Dhr. van der Kraan) voor alle steun die wij krijgen.

    Kortom; het is zeker een waardevol iets om je aan te sluiten bij een studentenvereniging, en ook zeker om deze te steunen..

    Didier Boot
    Voorzitter R.I.S.A

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top