Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
26 april 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Foto van Tosca met schaatsen aan

Lieve Tosca, Mijn collega is boos is omdat ik zijn flirts negeer

Op het eindejaarsfeest heb ik een collega van een andere dienst ontmoet. Het was best gezellig en in ons gesprekje kwam onder andere aan de orde dat we allebei vrijgezel zijn en best een nieuwe relatie zouden willen. Toen ik thuiskwam, stuitte ik op een hele reeks Facebookberichten waarin de collega aangaf dat hij mij wel aantrekkelijk vond en dat ie het gesprek graag wilde voortzetten. Ik had daar geen zin in en negeerde het. Een paar dagen later vroeg hij waarom ik niet op z’n berichten reageerde. Ik heb hem toen via de werkmail laten weten dat ik geen behoefte heb aan verder contact. En nu is hij boos. Zijn berichten waren slechts collegiaal bedoeld, waarom reageerde ik zo kil? Hoe zorg ik dat dit niet escaleert?

Liefs, Anoniem

Foto van Tosca met schaatsen aan

Lieve Anoniem,

Je collega speelt nu de vermoorde onschuld. We weten allemaal dat dit geen collegiaal bedoelde conversatie was, maar een keiharde flirt. Collegiale vragen zou hij probleemloos aan jou, zijn baas en die bolle van de kantine moeten durven stellen. En dat zou hij in dit geval natuurlijk nooit doen, dus dan weet je genoeg.

Niemand wil met de feestdagen alleen zijn en alleen al het idee van een ontluikende liefde in het nieuwe jaar geeft de vrijgezelle burger moed. Je collega zal die moed ergens anders moeten gaan zoeken en ik denk dat je hem dat duidelijk moet vertellen om te zorgen dat het niet escaleert.

Stuur hem nog een mail waarin je aangeeft dat je geen behoefte hebt aan zijn ‘collegiale’ aandacht en vraag hem je verder met rust te laten, omdat je je anders genoodzaakt voelt melding te maken van zijn ongewenste aandacht. Hij zal dit waarschijnlijk superkil vinden, maar ik denk dat het goed is dat je je grenzen aangeeft en hem laat weten wat de consequentie is als hij over die grenzen heen gaat. Dan kan daar in ieder geval geen onduidelijkheid over zijn.

Mocht je zelf nog op zoek zijn naar een nieuwe liefde: e-Matching en Tinder zijn mijn favorieten.

Lfs Tosca

Lfs Tosca

Heb je ook een vraag voor Lieve Tosca?
Mail dan naar t.sel@hr.nl
Dit artikel wordt je aangeboden door Profielen, het nieuwsmedium van de Hogeschool Rotterdam. Like what you see? Like ons dan op Facebook en blijf via je eigen tijdlijn op de hoogte van het laatste nieuws. Liever een nieuwsbrief? Meld je hier aan voor een wekelijkse update.
Gepubliceerd: 18 January 2017 • Lieve Tosca

Lieve Tosca

Reacties

Laat een reactie achter

3 Responses to Lieve Tosca, Mijn collega is boos is omdat ik zijn flirts negeer

  1. Die jongen had hoop en dan reageer je vervolgens niet op een hele reeks facebook berichten. Het is beter om direct te reageren dat je hem een leuke collega vindt, maar verder niets wilt. Maar dat had niet voorkomen dat hij boos is. Maak je niet te druk, je kunt niet iedereen blij maken of te vriend houden (helaas waar). Laat hem lekker in zijn eigen sop gaar koken. Er zijn vast leukere collega’s op jouw bedrijf waar je wel goed mee om kunt gaan.

  2. Ik begrijp niet zo goede die ‘de bolle van de kantine’, maar dat kan aan mij liggen.

  3. Ik vind, als bolle in de kantine, ‘de bolle van de kantine’ ook een beetje jammer…. En onnodig, want voegt verder niks toe.

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top