Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
21 juli 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Lieve Tosca kopje thee

Lieve Tosca, hoe krijg ik automatenkoffie in m’n eigen beker?

Lieve Tosca, 

Ik gok dat we als hogeschool ongeveer 2,5 miljoen bekertjes per jaar weggooien. Voorheen konden fanatiekelingen als ik dat aantal naar beneden brengen door een eigen mok te gebruiken, maar dat lijkt verleden tijd. De apparaten hebben een keuzeknop voor een eigen mok, maar die geeft een foutmelding. Is er een stiekeme lifehack of kan de leverancier hier iets aan doen?

Lfs, Fanatiekeling

Lieve Fanatiekeling,

Je bent niet de enige met dit probleem: het is op Rochussenstraat en Museumpark aan de hand. Bij de optie ‘I have my own cup’ werkt de betaaloptie niet en/of er komt geen drankje uit. Als je dan toch voor de disposable-optie kiest, krijg je dus een onnodige extra beker.

Het goede nieuws is: Hogeschool Rotterdam en koffieleverancier Maas werken aan een verbetering van het betaalsysteem. Het wordt dus opgelost. Werkt het bij jou op de locatie nog niet goed, doe dan een melding via de ‘roeptoeter’ op het bureaublad van je hogeschool/werkcomputer. Die meldingen komen bij de beheerders binnen en dan kunnen ze ermee aan de slag.

Zo ziet die toeter er uit:

Voor wie in de tussentijd toch automatenkoffie uit eigen beker wil drinken, heb ik – met dank aan HR-collega Erwin van Heijzen – een #koffiehack: ‘Kies de rechter optie, dus voor de wegwerpbeker. Zet vervolgens toch je eigen beker eronder, dan komt er wél iets uit en krijg je geen losse beker.’

Geniet van je koffie!

Lfs,
Tosca

Tosca Sel is hoofdredacteur van Profielen en beantwoordt wekelijks een vraag over je studie, het leven of de liefde. Heb je ook een vraag voor haar? Mail Lieve Tosca op t.sel@hr.nl en ze beantwoordt hem snel. Wil je meepraten over de Lieve Tosca-vraag? Via de @profielenmagazine stories op Instagram wint Tosca iedere maandagavond advies in. Jouw advies is welkom!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Gepubliceerd: 15 November 2023 • Lieve Tosca

Lieve Tosca

Reacties

Laat een reactie achter

2 Responses to Lieve Tosca, hoe krijg ik automatenkoffie in m’n eigen beker?

 1. Even ter Info, probeer het volgende:

  – klik op Disposable cup,
  – kies drankje
  – zet beker eronder aan kant waar bekertje uit hoort te komen.
  – betaal en start.

  Zo lukt het bij mij op de Kralingse Zoom, waar we hetzelfde probleem hebben.

 2. Handig om te weten: sommige bekers worden niet herkend, waardoor je alsnog een wegwerpbekertje IN je eigen mok krijgt. DIt is bijvoorbeeld zo met donkere mokken, maar ook met glazen bekers: de sensor kijkt daar “doorheen”. Je kunt dit echter wel zien: bovenin het schermpje staat een icoontje van een mok. Als die grijs is, geeft de automaat een wegwerpbekertje, als die blauw kleurt, herkent hij dat er een eigen mok onder staat. Zo kun je dus zien of de automaat jouw mok herkent. Soms helpt het om een beker even weg te halen, en opnieuw er onder te zetten, dan wordt het icoontje wel blauw.
  Succes en veel koffie plezier!
  Wim van den Berge, Koffieliefhebber en docent verpleegkunde

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

 1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
 2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
 3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
 4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
 5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
 6. Geen commerciële boodschappen.
 7. Niet op de persoon spelen.
 8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
 9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
 10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Back to Top