Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
26 september 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Eerstejaarstip: 10 leukste plekken voor een eerste date in Rotterdam

Gepubliceerd: 25 September 2024 • Leestijd: 3 minuten en 9 seconden • Nieuws

Een nieuwe studie, een nieuwe stad, nieuwe mensen ontmoeten … misschien leidt het wel tot een date! Maar waar ga je heen? Rotterdam heeft oneindig veel mogelijkheden, of je nu op zoek bent naar romantiek, avontuur, lekker eten of natuur, deze stad heeft het allemaal. Hier zijn tien perfecte plekken voor een eerste date in Rotterdam.

Romantisch

Napoli

Pizza

Voor een avond vol romantiek is Napoli een uitstekende keuze. Dit gezellige Italiaanse restaurant in het hart van Rotterdam heeft een intieme setting met kaarslicht en heerlijke gerechten.

De authentieke Italiaanse keuken zorgt voor een culinaire ervaring waar je mee aan kunt komen bij je date. Geniet van huisgemaakte pasta’s, versgebakken pizza’s en verfijnde wijnen terwijl je elkaar beter leert kennen.

Adres: Aert van Nesstraat 20, 3012 CA Rotterdam

Gusto

Gusto is een andere romantische hotspot in Rotterdam. Dit restaurant biedt een sfeervolle ambiance met een modern Italiaans tintje. De menukaart wisselt regelmatig en maakt gebruik van seizoensgebonden ingrediënten.

De romantische kers op de taart is het dakterras van Gusto. Perfect voor een zwoele nazomeravond, waar je onder de sterren kunt genieten van heerlijke Italiaanse gerechten en wijnen.

Adres: Schiedamse Vest 40, 3011 BA Rotterdam

Actief

Duke of Tokyo

Als je op zoek bent naar een leuke en interactieve date, dan is Duke of Tokyo de plek voor jou. Deze Japanse karaokebar heeft privé-karaokeruimtes waar je ongestoord en lekker vals je favoriete nummers kunt zingen.

Het is een geweldige manier om het ijs te breken en samen plezier te maken. Met hapjes en drankjes – cocktails! – maak je de avond compleet. Lees ook de recensie in onze rubriek UIT&THUIS.

Adres: Westblaak 18, 3012 KL Rotterdam

Diergaarde Blijdorp

Olifanten in Blijdorp

Heb je de tijd voor je date dan is een bezoek aan Diergaarde Blijdorp een uitstekende keuze. Deze beroemde Rotterdamse dierentuin – waarvan de geschiedenis teruggaat tot 1857 – geeft je een dag vol ontdekkingen en plezier.

Wandel door de verschillende themagebieden, bewonder de dieren en geniet van de groene omgeving. Het Oceanium en de Vlinderparadijs zijn absolute hoogtepunten.

Adres: Blijdorplaan 8, 3041 JG Rotterdam

Laid-back

Huismeester

Huismeester is een knusse en gezellige bar in het centrum van Rotterdam. Het heeft een intieme sfeer met vintage inrichting en comfortabele zitplaatsen. Het is een ideale plek voor een laid-back date waar je rustig kunt praten en genieten van een goed glas wijn of een speciaalbiertje. Op de menukaart staan ook lekkere borrelhapjes om de avond mee compleet te maken.

Adres: Meent 115, 3011 JH Rotterdam

Keilecafé

Voor een relaxte en informele date is Keilecafé een top locatie. In dit hippe café kun je in de buitenlucht genieten van een drankje en een hapje in een ongedwongen sfeer.

Regelmatig zijn er events en livemuziek, wat zorgt voor een levendige ambiance. Het is de perfecte plek voor een ontspannen en gezellige avond met je date.

Adres: Keilestraat 9, 3029 BP Rotterdam

Food

Markthal

De Markthal is een culinaire hotspot en biedt een unieke setting voor een eerste date, zeker als je nieuw bent in Rotterdam. Wandel samen langs de vele kraampjes en proef verschillende delicatessen van over de hele wereld.

De indrukwekkende architectuur en de levendige sfeer maken het een leuke en dynamische locatie. Sluit de date af met een drankje op een van de terrasjes rondom de Markthal.

Adres: Dominee Jan Scharpstraat 298, 3011 GZ Rotterdam

Foodhallen

schaal met hapjes uit de Foodhallen

De Foodhallen is een andere fantastische plek voor foodies. Deze indoor foodmarket op de Kop van Zuid heeft een breed scala aan eetkraampjes met gerechten uit diverse keukens. Van sushi tot burgers en van tapas tot desserts, hier is voor ieder wat wils.

Geniet samen van lekker eten in een levendige omgeving. Is het gezellig, dan kun je je date nog voortzetten met een filmpje bij de ‘buren’ van bioscoop LantarenVenster.

Adres: Wilhelminakade 58, 3072 AR Rotterdam

Natuur

Kralingse Plas

Voor een date in de natuur is de Kralingse Plas een prachtige keuze. Dit uitgestrekte meer, omgeven door het Kralingse Bos, heeft tal van mogelijkheden voor een romantische wandeling of een picknick.

Zoek een rustig plekje aan de oever om te genieten van de zon en elkaars gezelschap, of maak een herfstwandeling samen onder een paraplu. Of huur een bootje om samen het water op te gaan en voeg extra activiteit en romantiek toe.

Adres: Kralingen, Rotterdam

Uitzichtfoto Park Euromast

Het Park bij de Euromast

Een andere geweldige locatie voor een date in de natuur is Het Park bij de Euromast. Dit historische park uit de negentiende eeuw heeft groene velden, vijvers en schilderachtige wandelpaden. Neem een picknickmand mee en zoek een plekje onder de bomen.

Het park heeft ook een prachtig zicht op de Euromast, dat zorgt voor een extra romantische touch.

Adres: Parkhaven 20, 3016 GM Rotterdam

Of je nu kiest voor romantiek of avontuur, deze stad heeft alles in huis om jullie eerste ontmoeting bijzonder te maken.

Tekst en foto’s: Floren Bout

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!


Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top