Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
24 september 2024

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Kleding op de hogeschool: de stijl van Academieplein

Gepubliceerd: 24 September 2024 • Leestijd: 3 minuten en 37 seconden • Nieuws

Sportief, zakelijk, alternatief of iets wat gewoon lekker zit? Zoveel studenten, zoveel kledingstijlen. Heeft iedere locatie ook een specifieke stijl? Profielen neemt een steekproef op een paar locaties. Voor het laatste deel van deze serie zijn we op Academieplein.

Academieplein: duurzaam, wat sierraden en af en toe een merk

Malak Kariouh, derdejaars bouwkunde

‘Ik heb Converse met hoge zolen aan en een jurk van Stradivarius. Ik trok vanochtend eerst mijn Champion sokken aan en toen dacht ik, welke schoenen passen daarbij? Dat werden de All Stars. Dat vond ik wel leuk staan. En mijn tas, waar mijn laptop eigenlijk helemaal niet in past, maar ik doe het toch.

Ik heb eigenlijk altijd zwart aan. Of het nou winter is of zomer, dat maakt me niet uit. Daar voel ik me het fijnst in. Eigenlijk draag ik ook meestal broeken. Dat ik nu een jurk aan heb, is best bijzonder. Verder draag ik een armbandje en een paar ringetjes. Meestal goud. Eentje van Michael Kors, een van My Jewellery en een van Pandora. Ik geef niet zo veel geld uit aan kleding. Veel meer aan uit eten gaan en op terrasjes zitten.’

Stijn Ledeboer, vierderjaars civiele techniek

‘Aan mijn voeten zitten wit-beige New Balance sneakers en tennissokken van de H&M. Daaronder een gele korte broek van Tommy Hilfiger. En een wit T-shirt van de H&M en mijn rugzak is van The North Face. Mijn riem is van Boggi, een Italiaans merk. Lekker simpel dus en fijn voor het warme weer.

Mijn stijl is basic, casual en makkelijk. Ik moet me er ook lekker in kunnen bewegen. Meestal draag ik wel een leuke kleuren. Roze vond ik ook leuk om te dragen. Een beetje oversized ook. Merken vind ik niet zo belangrijk. Sowieso niet als ze duur zijn. Soms krijg ik het dan van mijn moeder maar ik ga het niet zelf kopen.’

Job van Witsen, vierdejaars vastgoedkunde

‘Mijn slippers heb ik van mijn huisgenootje gekregen omdat ik altijd zijn slippers aan deed. Toen zei hij: ‘weet je wat, ik koop gewoon eigen slippers voor jou’. Dit shirt heb ik ooit bij de C&A gekocht en het broekje komt uit Bilbao. Ik ben zelf helemaal niet van het shoppen maar ik was daar met mijn moeder en mijn zusje en ik werd er echt ingezogen door hen.

Ik koop ook nooit iets online. Dan kun je van te voren niet zien of het leuk is. Ik koop sowieso heel weinig kleren. Heel veel dingen krijg ik ook gewoon. Dat is ook beter voor het milieu. Maar misschien moet ik er wel wat meer aandacht aan besteden, aan wat ik aan heb. Een specifieke stijl heb ik niet echt. Het moet comfortabel zitten en het moet vooral niet heel lelijk zijn. Enigszins representatief is wel fijn.’

Furkan Camlik, eerstejaars biologie en medisch labonderzoek

‘Grijze Puma sneakers, standaard blauwe jeans van de C&A en een aubergine kleurig shirt van Superdry. Ik draag ook een ring en een ketting. Die ring kreeg ik van mijn oom toen hij met zijn familie naar Mekka was gegaan. Daar heeft hij hem voor mij laten graveren met mijn naam. Die draag ik altijd.

In kleding zoek ik een beetje een balans van alles. Het moet er een beetje leuk uitzien maar ook lang meegaan. En het moet lekker zitten. Dat is ook wel heel belangrijk. Ik geef niet per se heel veel geld uit aan kleding. Soms een beetje, als het echt nodig is.’

Tungavidya Bhageloe, eerstejaars bouwkunde

‘Ik draag een zwarte broek met een topje. Die broek kocht ik ooit in Zweden toen ik daar op vakantie was. Het topje heb ik ooit online besteld maar ik heb geen idee meer waar. Verder heb ik aan mijn voeten witte Nikes Airforce. Die zijn leuk en ze zitten heerlijk.

Om mijn nek hangt een zilveren kettinkje met een hangertje eraan. Dat is een kokertje met een bericht erin. Ik kreeg het van mijn ouders maar ik heb geen idee wat erin staat. Ik ben wel echt van het zilver. Daar hou ik het meest van. Oh ja, en dan nog een tas van de Markthal. Die heb ik bij zo’n Rotterdam winkel gekocht. Ik heb best veel tassen maar ik hou wel erg van tote bags. Dus deze is heel fijn. Ik hou van basiskleuren. Meestal beige en zwart.’

Mitchell de Waard, derdejaars facility management

‘Smart casual, zo zou ik mijn kledingstijl beschrijven. Ik heb net gepresenteerd dus ik moest vandaag een beetje netjes zijn. Daarom ondanks het warme weer een lange broek. Een skinny jeans wel, een beetje hip is oké. Verder draag ik een polo van State of Art. Die draag ik normaal ook wel naar school.

Meestal ben ik wel wat donkerder gekleed. Dat is wel mijn stijl. Ik heb alleen maar zwarte lange broeken. Mijn korte broeken hebben wel wat meer kleur. Mijn schoenen zijn van Sketchers. Er zit een superfijne en zachte voering in. Van dat memory foam. Iemand raadde me dat aan, dus die heb ik gekocht. Ik loop wel graag en veel dus lekker zitten, vind ik wel belangrijk.’

Tekst en foto’s: Sanne van der Most

Dit was het vijfde en laatste deel van deze serie. De andere verhalen lees je hier:

Recente artikelen

Recente reacties

Reacties

Laat een reactie achter

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Comments worden door de redactie gemodereerd. 's Avonds en in het weekend gebeurt dat niet standaard, en kan het dus langer duren voor je opmerking online komt.
  2. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  3. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  4. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  5. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  6. Geen commerciële boodschappen.
  7. Niet op de persoon spelen.
  8. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  9. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  10. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top