Rolstoelrijden op manifestatie Powerplatform
Gepubliceerd: 25 May 2010 • Leestijd: 1 minuten en 38 seconden • Nieuws Dit artikel is meer dan een jaar oud.250 eerstejaars studenten van de lerarenopleiding waren woensdag 19 mei op de Kralingse Zoom aanwezig voor een workshop en activiteitenprogramma, georganiseerd door het PowerPlatform. Doel: studenten laten ervaren hoe het is om te leven en studeren met een beperking.
Dit jaar had de manifestatie het thema ‘I’ve got the power!’ Het PowerPlatform, een platform voor en door studenten met een beperking, wil de aandacht vestigen op de kracht en het doorzettingsvermogen van deze studenten.
Blind taart eten
Van 12.00 tot 15.00 uur konden de studenten deelnemen aan verschillende activiteiten, waaronder liplezen en rolstoelrijden. Nick Wondergen (20), eerstejaars student lerarenopleiding Engels, heeft net een rolstoelparcours afgelegd. ‘Dat ging me goed af!’, concludeert hij. ‘Straks ga ik blind taart eten.’ Of hij de manifestatie behalve leuk ook nuttig vindt? ‘Mwoah, de dag is bedoeld om inzicht te krijgen in de manier waarop mindervaliden door het leven gaan, maar dit inzicht kon ik ook op een andere manier krijgen’, aldus Nick.
Dyslexie
Wietske Schut (19), eveneens eerstejaars student lerarenopleiding Engels, denkt daar anders over: ‘Het is goed dat een dag als vandaag georganiseerd wordt. Ik heb net een tekst gelezen zoals iemand met dyslexie zou doen. Het was niet moeilijk, maar kost veel energie. Ik besefte goed hoe vervelend het is als je dat altijd hebt. Als toekomstig docente is het belangrijk om te weten welke problemen beperkingen met zich meebrengen.’
‘Petje op, petje af’
Rond 15.00 uur verzamelen alle studenten zich in het Auditorium voor de workshop. Na een inleidend praatje moet iedereen opstaan voor de quiz met vragen over het onderwerp functiebeperking. De studenten hebben allemaal een rood en groen papiertje gekregen. Het idee is, net zoals bij Holland Sport-spel ‘petje op, petje af’, om te gaan zitten als je het antwoord fout hebt. De studenten blijken slimmer dan verwacht, want bij de laatste vraag staan er nog zo’n tien studenten. Uiteindelijk blijven er drie winnaars over die met een goedgevulde goodiebag naar huis gaan.
Hersenbloedingen
Aan het eind van de middag worden er twee prijzen uitgereikt. De Support Award, voor de meest behulpzame medewerker op de HR, gaat naar decaan Mieke Bos. De Power-pen, voor de student die naast studeren met een functiebeperking uitzonderlijk heeft gepresteerd, gaat naar Linda Fluit. Linda (22), derdejaars student maatschappelijk werk en dienstverlening overleefde twee hersenbloedingen, maar hoopt desondanks toch af te studeren volgend jaar. Linda: ‘Het is goed dat het Powerplatform bestaat. Hierdoor kan ik mijn opleiding doen en dromen waarmaken. Ook deze manifestatie is een goed initiatief. Van veel studenten zie je niet dat ze een beperking hebben. Op deze manier maak je iedereen duidelijk dat dit soms wel degelijk het geval is.’
MH
Laat een reactie achter
Spelregels
De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.
Lees hier alle details over onze spelregels.
Aanbevolen door de redactie
Docenten starten petitie: HR moet zich uitspreken tegen schending mensenrechten in Gaza
Vervroegde renovatie Museumpark gaat zorgen voor ingrijpend verhuiscircus
Ondernemende Ad-student Joyce start op HR pilot met gratis menstruatieproducten
Back to Top