Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
8 juli 2020

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

Inholland onderuit in rechtszaak: studente krijgt alsnog diploma

Gepubliceerd: 4 November 2013 • Leestijd: 1 minuten en 17 seconden • Nieuws

De Hogeschool Inholland moet alsnog een diploma uitreiken aan een studente die al in 2009 een voldoende voor haar scriptie kreeg. In een kort geding heeft de rechter de studente gelijk gegeven.

Update: Dit artikel is op 4 november 2013, om 13.20 geüpdatet met een reactie van de Inholland-woordvoerder.

Binnen drie werkdagen moet de studente een diploma krijgen. De rechter legt ook een dwangsom op: als de hogeschool het diploma te laat uitreikt, kost dat duizend euro per dag. Verder moet de hogeschool 5.500 euro schadevergoeding plus de proceskosten betalen.

De studente van de opleiding media & entertainment management had een voldoende voor haar scriptie gekregen. Maar de examencommissie vond dat de afstudeereisen bij nader inzien niet hbo-waardig waren en ging alle scripties herbeoordelen volgens nieuwe normen. Deze studente had eigenlijk een onvoldoende moeten hebben, aldus de examencommissie.

Die herbeoordeling vond plaats nadat het lage niveau bij de opleiding media & entertainment management in 2010 tot een storm van kritiek leidde en het vertrouwen in het hele hbo ondermijnde. Maar bij deze scriptie was geen sprake van fraude of onregelmatigheden. De examencommissie had daarom het recht niet om de scriptie achteraf langs een andere meetlat te leggen.

‘Het is een schande dat we hiervoor naar de rechter moesten stappen’, zegt advocaat Rein Kronenberg. ‘We hebben drie keer bezwaar ingediend bij het college van beroep voor de examens van Inholland en hebben drie keer gelijk gekregen. Maar de hogeschool deed er niets mee.’

Op het diploma moet staan dat de studente al in het studiejaar 2008/2009 is afgestudeerd aan de opleiding media & entertainment management. Met dat papiertje in de hand wil de advocaat haar studieschuld alsnog laten omzetten in een gift.

Toen de studente een voldoende haalde voor haar scriptie, was er nog één werkstuk niet beoordeeld. De hogeschool deed dat pas in 2011 en gaf er een voldoende voor. Maar ook toen wilde Inholland het diploma nog niet geven.

Het is nog niet bekend of de hogeschool in beroep gaat. ‘We bestuderen de uitspraak’, zegt een woordvoerder. ‘Maar we zullen aan de opdracht van de rechter voldoen en het getuigschrift uitreiken.’

HOP, Bas Belleman

Recente artikelen

Reacties

Laat een reactie achter

One Response to Inholland onderuit in rechtszaak: studente krijgt alsnog diploma

  1. Ja dat gaat dus niet “bij nader inzien”, je kan niet achteraf de spelregels veranderen.

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de man/vrouw spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Aanbevolen door de redactie

Back to Top

%d bloggers like this: