Ga direct naar inhoud
Profielen | Profielen translated
7 juli 2020

Zwart logo Profielen

Onafhankelijk nieuws van de Hogeschool Rotterdam

HR sweethearts

Gepubliceerd: 18 March 2014 • Leestijd: 5 minuten en 5 seconden • Beeldreportage

Spring is in the air. Reden voor Profielen om de hogeschoolgangen af te struinen op zoek naar liefde. Deze hogeschoolstelletjes vonden elkaar op de hogeschool en delen nu studie en liefde.

Marjolein en Ruben

Marjolein Steenbeek (21) en Ruben Tammer (26), beiden derdejaars docent beeldende kunst en vormgeving, zijn al twee jaar en vier maanden bij elkaar.

‘Na twee weken op de opleiding zei Marjolein ‘Hoi Ruben’ tegen mij. Toen wist ik haar naam nog niet eens. Ik ben een echte charmeur’, vertelt Ruben licht beschaamd. Marjolein had haar zinnen op hem gezet en hij was naar eigen zeggen ‘kansloos’. Ze hebben een tijdje stiekem gedatet, omdat ze eerst wilden uitzoeken of het een flirt of serieus was voordat hun klasgenoten het mochten weten. Nog voor het einde van het eerste trimester was het beklonken. Op 3 oktober, een dag voor ze op studiereis naar Düsseldorf zouden gaan, was het officieel en mocht de hele wereld ‘t weten. Niet iedereen was meteen enthousiast. Een bezorgde tekenleraar nam Marjolein apart en zei: ‘Zou je dat nou wel doen, joh? Een relatie met iemand uit je klas, dat kan nooit goed gaan.’ Hij kon ook niet weten dat ze zo’n leuk stel zouden worden. Het koppel heeft kort samengewoond in een antikraakwoning, maar het huis werd opgedoekt en ze gingen weer op zichzelf. Even los van elkaar tot het einde van de opleiding. Daarna is er nog tijd genoeg om te gaan hokken.

Roos en Joris

Roos de Lange (20) en Joris – de drankendoder – Killian (20), beiden derdejaars docent beeldende kunst en vormgeving, zijn al anderhalf jaar bij elkaar.

Dat Roos en Joris een koppeltje zijn geworden, is een klein wonder. ‘Ik vond hem leuk, maar dacht dat hij een vriend had’, bekent Roos lachend. En hij durfde haar ook niet echt te benaderen. Tijdens een schooltripje naar een expositie in Duitsland sloeg de vonk over. Roos wilde na een dag slenteren op de tentoonstelling dOCUMENTA (13) nog wat wandelen en niemand wilde mee, behalve Joris. In de bus terug viel ze op zijn schouder in slaap, maar bij het afscheid wisten ze allebei niet echt waar ze nou aan toe waren. Pas toen Joris de volgende dag naar het huis van haar ouders kwam, werd duidelijk dat het ‘aan’ was. Niet dat ze het uitgesproken hebben, het was gewoon zo. Toen ze later op school kwamen, ‘wist’ iedereen het al maar ze geloofden het niet. Want Roos heeft een rijbewijs en Joris is tegen auto’s, dus dat kon nooit iets worden. Maar ze hadden het mis. Het koppel denkt nu zelfs al na over de toekomst. Gaan ze na de opleiding op het platteland wonen zoals Roos wil, of in de stad omdat Joris dat wil? De tijd zal het leren.

Maud en Jordi

Maud Timmermans (19) en Jordi Sanchez Foréz (23), beiden tweedejaars product design (WdKA), zijn sinds een paar maanden bij elkaar.

‘We hebben nooit gezegd dat we samen zijn, dat zijn we gewoon’, vertelt Jordi. Dat we ze tegelijk treffen is een geluk, want inmiddels is hij terug in Barcelona. De stad waar hij woont en studeert. De afgelopen zes maanden was hij in Nederland voor een uitwisselingsproject op de Willem de Kooning Academie en daar liep hij Maud tegen het lijf. Hij wilde van Rotterdam naar Amsterdam fietsen, een takke-eind, maar Maud ging mee. Tijdens dat tripje sloeg de vonk over, maar het duurde nog een maand voordat ze er iets mee deden. Op de afterparty van het SeeMeHearMe Festival, waar ze met mensen van school waren, werd er voor het eerst gezoend. Voor de klasgenoten was het geen verrassing, zij hadden allang door wat er speelde. Dat Jordi zijn hart zou verliezen aan de mooie Maud had hij ook niet verwacht. ‘Ik was niet van plan om verliefd te worden omdat ik een uitwisselingsstudent ben en van tevoren wist dat ik weer weg zou gaan. Het is gewoon gebeurd. Misschien niet slim, maar het was te leuk om te stoppen.’ Wat hij dan zo leuk aan haar vindt? ‘She’s really nice!’ Zo simpel kan het zijn.

Puck en Ewoud

Puck Leeuwangh (24) studeert maatschappelijk werk en dienstverlening, Ewoud (24) doet fysiotherapie. Ze zijn al zeven jaar bij elkaar.

Zeven jaar geleden zaten Puck en Ewoud samen op de VAVO-havo in Capelle aan den IJssel. Tot Koninginnedag hadden ze alleen Duits samen, maar in het feestgedruis sloeg de vonk over. Puck: ‘Voor die dag vond ik hem echt een sukkel, een loser. Tot een vriendinnetje bekende dat ze een oogje op hem had en hem wilde versieren. Ik dacht “mooi niet, ik wil ‘m!” We raakten aan de praat en toen hij me een handkus gaf, was ik verkocht.’ Met dat vriendinnetje ging het even wat minder, maar met Ewoud was het goed raak: ‘Hoe meer ik van hem hou, hoe leuker ik hem vind.’ Sinds augustus wonen ze samen in een koophuis. Ja, een koophuis omdat ze toch niet van plan zijn om ooit nog uit elkaar te gaan. Ewoud: ‘Het was even wennen, maar wel heel leuk. Het voelt alsof we een getrouwd stel zijn.’ Het is echt huisje, boompje, beestje, want ze zijn nu ook de ‘ouders’ van Ollie, de grijze poes.

Simone en Selwyn

Simone van Tongeren (28) studeert modevormgeving en Selwyn de Bruijn (24) doet audiovisueel ontwerpen. Ze zijn ongeveer twee jaar bij elkaar.

‘We zijn geen romantisch stel, we hebben niet eens een datum waarop we zo veel jaar bij elkaar zijn. Meestal bellen we eind februari even om te plannen wanneer we ons jubileum vieren’, vertelt Selwyn. In het tweede jaar van z’n opleiding schiet hij een fashionvideo voor Simone en op de eerste dag van het project klikken ze. Simone moest de technische jongens uitleggen wat er moest gebeuren en Selwyn maakte stomme grapjes. Zij ging er fel tegenin en won Selwyns hart. Hij houdt wel van wat vurige weerstand. Zij heeft een zwak voor rooien en voor ze het doorhebben wordt er veel meer ge-sms’t en geappt dan voor het project nodig is. Ze beginnen wat te scharrelen, maar willen zich nog niet binden. Een paar maanden later hebben ze ‘opeens’ een relatie en het is nog leuk ook: ‘We zijn geen stel-stel, mensen hebben vaak niet door dat we bij elkaar horen. We hebben elkaar gevonden in de liefde en ook in het leven dat werken is. We zijn nu samen een bedrijfje aan het opzetten.’

Ozlem en Muhammed

Özlem Özer (23) doet de lerarenopleiding economie en Muhammed Genҫ (22) volgt de lerarenopleidingen geschiedenis en economie. Ze zijn sinds december verloofd.

‘Özlem zat bij m’n broers in de klas. Tijdens pauzes zag ik haar vaak in de kantine en daar is het tot een goed gesprek gekomen’, vertelt Muhammed met een trotse blik. Twee jaar lang was hij geïnteresseerd in de vrouw met die mooie blauwe ogen, maar te gefocust op z’n studie om er werk van te maken. Afgelopen zomer besloten ze elkaar beter te leren kennen en in december zijn ze verloofd. De trouwdatum is geprikt, in oktober geven ze elkaar het jawoord. Tot die tijd moeten er nog serieuze zaken besproken worden: de trouwlocatie, het huis waar ze na de bruiloft gaan wonen en het aantal kinderen dat ze samen gaan maken bijvoorbeeld. Het worden er vijf, Insallah. Het paar is verliefd. Özlem wordt zenuwachtig als ze haar verloofde ziet en zij tovert een brede glimlach op zijn gezicht. Toch moeten de vlinders in bedwang worden gehouden. Tot de bruiloft is er geen lichamelijk contact en dat is niet gemakkelijk. Daarom zoeken ze elkaar niet constant op. Samen op de bank tv-kijken, hebben ze bijvoorbeeld nog nooit gedaan. Dat komt straks, als ze getrouwd zijn. Een mooi vooruitzicht.

Tekst: Tosca Sel
Fotografie: Joshua Bakarbessy

Reacties

Laat een reactie achter

One Response to HR sweethearts

 

Spelregels

De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.

  1. Houd het netjes, beschaafd, vriendelijk en respectvol. Niet vloeken of schelden.
  2. Dwaal niet af van het onderwerp (blijf ‘on topic’).
  3. Wees kort, duidelijk en maak een punt.
  4. Gebruik argumenten, geen uitroepen.
  5. Geen commerciële boodschappen.
  6. Niet op de man/vrouw spelen.
  7. Niet discrimineren, aanzetten tot haat of oproepen tot geweld (ook niet voor de grap).
  8. Van bezoekers die een reactie achterlaten op de site wordt automatisch het IP-adres opgeslagen.
  9. De redactie geeft reacties die dreigende taal bevatten door aan de veiligheidscoördinator van de Hogeschool Rotterdam.

Lees hier alle details over onze spelregels.

Recente artikelen

Back to Top

%d bloggers like this: