5 apps voor een beter (studenten)leven
Gepubliceerd: 31 January 2017 • Leestijd: 1 minuten en 47 seconden • Longread Dit artikel is meer dan een jaar oud.Slaapgebrek, laptop gecrasht of te weinig geld? Het is misschien niet allemaal te voorkomen, maar er een beetje makkelijker en leuker mee omgaan kan wel. En deze apps helpen daarbij.
#1 Get your shit together
Als de planning op orde is, komt de rest vanzelf. Dus gaan we plannen, plannen en nog eens plannen. Natuurlijk kom je met een (papieren) agenda en de notitie-app op je smartphone best ver, maar wat als je je to do-lists, agenda, bestanden en notities allemaal op een plek wil hebben? De app Wunderlist helpt met het plannen van grote projecten, of het nou over een tentamenweek, een groepsproject of een zonvakantie gaat. Alles wordt makkelijker.
#2 In de wolken
Je hebt de hele dag non-stop gewerkt en bent bijna klaar. Nog heel even iets checken voor de juiste bronvermelding. Op dat moment – altijd op dat moment – crasht je computer en ben je al je werk kwijt. Wil je dit voorkomen? Werk dan vanaf nu in Google Docs (onderdeel van Google Drive) of in Dropbox. Via deze webbased programma’s kan je altijd en overal bij je documenten. Ook als je eigen laptop stuk is en de hond je huiswerk heeft opgegeten.
#3 Rust, reinheid, regelmaat
Na een goede nacht slaap kan je de wereld aan. Als je een paar uur te weinig slaapt, kan je amper nog je eigen veters strikken. Een goede nachtrust is dus het begin van een succesvolle dag. Vind je slapen maar lastig, Sleep Time helpt je met inslapen, doorslapen en wakker worden op een goed moment in je slaapcyclus. Superhandig. En pieker je jezelf wallen? Dan kan je Worry Box gebruiken om rust in je hoofd te krijgen. Een schriftje naast je bed werkt overigens ook.
#4 Budgetteren kan je leren
Als je aan het eind van je geld een stukje maand over hebt, moet je waarschijnlijk beter leren budgetteren. Dat klinkt suf, maar zorgt er wel voor dat je niet failliet gaat. En dat heeft toch zo z’n voordelen. Met een online kasboekje krijg je meer inzicht in je inkomsten en uitgaven. Als je vaak dingen voorschiet voor huis- en klasgenoten, is de app Wiebetaaltwat heel handig om bij te houden of je nog moet betalen of juist nog geld krijgt.
#5 Lenen is het nieuwe kopen
Waarom zou je nog nieuwe spullen kopen als je ze ook kan lenen. Boeken lenen bij de bibliotheek zit vast al in je systeem, maar wat doe je als je een auto nodig hebt. Via SnappCar huur je er een van de buurman, of je verhuurt die van jezelf. Zoek je een boormachine, statafels of een spel voor een avond? Via Peerby leen je het van (of aan, als je dat wil) de buren. En ben je er klaar mee, dan breng je het terug. Zo zit je ook niet met al die spullen opgescheept.
Tosca Sel
Illustraties: Gina Borsje
Laat een reactie achter
Spelregels
De redactie waardeert het als je onder je eigen naam reageert.
Lees hier alle details over onze spelregels.
Aanbevolen door de redactie
Docenten starten petitie: HR moet zich uitspreken tegen schending mensenrechten in Gaza
Vervroegde renovatie Museumpark gaat zorgen voor ingrijpend verhuiscircus
Ondernemende Ad-student Joyce start op HR pilot met gratis menstruatieproducten
Back to Top